Auto sa sportskom notom do 8000eura

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MasterChief
    CBC Član
    • 16.03.2010
    • 64
    • Šabac
    • VW Golf mk5 1.9 TDI

Auto sa sportskom notom do 8000eura

Pozdrav svima, trenutno vozim Golf 4 1.9TDI PD, i razmišljam se da se malo upgradeujem.

Ono što mene interesuje su automobili proizvedeni posle 2004-e preko 120konja, ne manji od Golfa i ne veći od Passata (Znači C i D segment), kubikaža može do 2500cc ako je baš pouzdana varijanta. Konkretno mi se sviđa Alfa Romeo 159, ali me odbija činjenica da jedina pametna varijanta je dizel varijanta, ali opet Alfu 159 dizel za te pare možda i nađem u dobrom stanju sa relativno malom kilometražom, dok nemački dizel auto teško (poučen iskustvom sa golfom, kod nas uglavnom stižu izraubovani automobili sa duplo više kilometara nego što piše na satu, a da ne spominjemo karakteristične i skupe probleme za modernije dizele: Zamajac, Dizne, Pumpe visokog pritiska, itd itd...). Druga varijanta je benzinac jer su dosta jeftiniji za održavanje (barem atmosferci) i ne prelazim toliku kilometražu da bi mi se isplatio dizel, tu sam konkretno razmišljao o BMW 120i jer je standardni monopoint benzinac i može da se ugradi plin, ali opet sam čitao za te N46 motore da su baš problematični. Konkretno mene interesuje neki auto koji nema toliko problema, znači pouzdan agregat, izgleda iole zanimljivo (pristao bih i na kompromis izgleda ako je auto baš zahvalan), i da se uklapa u ovaj budžet, preferiram automobile nemačke proizvodnje, ali cenim japanske automobile i volim alfe , znači auto ne mora koštati 8000eura bilo bi poželjno da je jeftiniji ali ajde toliko sam voljan da izdvojim.

Hvala svima unapred na savetu.
    Das Auto.
  • bmiillan
    CBC Senator XXL
    • 18.04.2005
    • 393
    • beograd
    • clk 200k

alfaini benzinci jts nisu loši sem potrošnje, ugradnja gasa skupa za taj model
    bmw ne bih ni uzimao u razmatranje iz različitih razloga (uglavnom si ih i sam nabrojao)
    ako hoćeš auto koji zadovoljava većini stvari koje si nabrojao onda uzimi hondu accord
    2.0 benzin i uživaj, eventualno ako ti nije bitna registracija 2.4 benzin.

p.s. ne vozim hondu niti hvalim svoga konja
    nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• MasterChief
      CBC Član
      • 16.03.2010
      • 64
      • Šabac
      • VW Golf mk5 1.9 TDI

Hvala na savetu. Accord CL7 mi se do skoro i sviđao, ali me par stvari odbija, 1. Nema digitalnu klimu na koju sam se baš navikao u golfu, i ne bih se baš odrekao iste ako ne mora. 2. Limarija nije pocinkovana (jeste da ne planiram da vozim ovaj auto sledećih 20 godina, ali i to je neka stvar koju očekujem da bude normalna za auto proizveden u 21 veku). 3. Type S koji je sportska varijanta ima motor od 2400cc, ali ajde to je kompromis na koji bi možda i pristao ako je agregat baš pouzdan.

Ono što mi se sviđa jeste činjenica da se CL7 može naći na našem tržištu sa niskom kilometražom, i što ih ima dosta koji su kupljeni novi kod nas.

Negde sam čitao članak da se Mazda 6 poprilično dobro pokazala??

Ono što mi je zaglicalo maštu ovih dana je http://www.polovniautomobili.com/ogl...i_quattro_4x4/

Jeste da je avant, ali opet izgleda zanimljivo, jedino što me brine jeste TFSI motor, za novije TSI sam čuo da su uglavnom ispeglani svi veći problemi koje je TFSI imao, i imam utisak da će me održavanje turbo benzinca koštati isto kao i turbo dizela, ali vođen nekom logikom benzinci koji stižu iz uvoza su manje izraubovani od dizela, ali opet to zavisi od primerka do primerka.
      Das Auto.

Comment

• Ji 4Tze
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 806
        • bg
        • Honda CR-V 4WD

ako ti znači mala km... Jedino što je "lošija" oprema, LS je oznaka.

140KS na 1200kg, sportskije nego mnogi a vrti se do 7300 o/min. Pritom i štedljiv.
        ES oprema je kod mene, šiber, tempomat, 6CD-a, maglenke, alu felne, uglavnom trice. Meni znače ali ponuda je sad malo siromašna. Što se pocinkovane limarije(?) tiče, koliko znam garancija na koroziju je 12 godina.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Pomalo liči na sportsko kao i ALFA 159...

Fiat-Alfa dizel motori su pouzdani. Nevolem dizel ni na slici ali rade...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• bmiillan
            CBC Senator XXL
            • 18.04.2005
            • 393
            • beograd
            • clk 200k

Originally posted by Dora View Post

Fiat-Alfa dizel motori su pouzdani. Nevolem dizel ni na slici ali rade...
            ovo je apsolutno tačno, ali dora voli alfu više nego leba da jede.

i mazda 6 je odličan i pouzdan automobil, samo benzinski motor od 1.8 nije za bržu vožnju, 120 ks je malo za tu
            karoseriju, bar 2.0 ili 2.3
            Last edited by bmiillan; 25.01.2014, 13:29.
            nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by MasterChief View Post
              Druga varijanta je benzinac jer su dosta jeftiniji za održavanje (barem atmosferci) i ne prelazim toliku kilometražu da bi mi se isplatio dizel, tu sam konkretno razmišljao o BMW 120i jer je standardni monopoint benzinac i može da se ugradi plin, ali opet sam čitao za te N46 motore da su baš problematični.
              Da ovo sad procitaju u BMW da si napisao da je N46 standardni monopoint verovatno bi se upucali odmah. Jedan od modernijih atmo motora, sa raznim cudesima i novotarijama za to godiste. Daleko od toga sto pominjes. Ali nisu nesto narocito pouzdani da ne kazem da ih treba izbegavati. Na plin doduse rade kako treba.
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• WEST 014
                CBC Senator XXL
                • 17.08.2010
                • 862
                • Valjevo
                • Audi A4

Ovaj link od Audija ne radi. Vidim da si napisao da je je TFSI. Verovatno b7. I to quattro
                Taj auto mi se svidja opasno, ali iskljucivo kao limuzina. Za TFSI motore sam citao da su izdrzljivi, ali da piju ulje kao mutavi. Ima milion tema o tome na stranim forumima. Uglavnom se sve svodi na to da ga motor pije(nekome 1l na 1000km,nekom 1l na 5000), i da tako prelaze jako velike kilometraze. Da li je to konstruktorska greska, ili tako mora ne znam, ali bi me to licno jako nerviralo.

Comment

• MasterChief
                  CBC Član
                  • 16.03.2010
                  • 64
                  • Šabac
                  • VW Golf mk5 1.9 TDI

Originally posted by Srdjan View Post
                  Da ovo sad procitaju u BMW da si napisao da je N46 standardni monopoint verovatno bi se upucali odmah. Jedan od modernijih atmo motora, sa raznim cudesima i novotarijama za to godiste. Daleko od toga sto pominjes. Ali nisu nesto narocito pouzdani da ne kazem da ih treba izbegavati. Na plin doduse rade kako treba.
                  Greška, hteo sam reći multipoint, a znam da n46 ima valvetronic i ostale čudesije, kad sam rekao standarni benzinac, mislio sam da nema direktno ubrizgavanje ala FSI,JTS i ostali.

@WEST 014

Da da jeste B7 Quattro Avant u S-line opremi

Evo jednog istog sa jačom opremom nego sa linka koji sam postovao ali sa većom kilometražom.

I ja bi voleo limuzinu ali su zacenjene.
                  Das Auto.

Comment

• Ji 4Tze
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2006
                    • 806
                    • bg
                    • Honda CR-V 4WD

A šta je "sportska" nota u krompirwagenu živo me zanima.. To što ima Quattro?

Comment

• WEST 014
                      CBC Senator XXL
                      • 17.08.2010
                      • 862
                      • Valjevo
                      • Audi A4

Ne bih da otvaram ovde svadju ili nesto slicno. Ali naspram ovog A4, Alfa GT i Honda Civic su kao igracke...

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Alfa GT i Honda Civic nisu loš izbor, isključivo benz varijante. Ali jesu igračke. Imao sam službenog Civica 1.8 i stvarno se vrteo, ali je malo 140 benz konja za nešto više.

Moj izbor je Alfa 159, do 2,5 kubika 2,4 diesel je najbolji izbor. Ili Honda Accord benz ili dizel 2,4. Audi, BMW i sl. nema za te pare a da valja sa performansama ili da nije izakan.

Neka Mazda benz sa motorom preko 2,0 je isto dobar izbor, ali malo odstupa sutra u vrednosti održavanja.
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

ispada da sve sto nije punto sa 1.2 je auto sa "sportskom notom" Osim ako nije 1.2 sa 16 ventila jer on "kida kako ide"...
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• WEST 014
                            CBC Senator XXL
                            • 17.08.2010
                            • 862
                            • Valjevo
                            • Audi A4

Za mene je A4 2.0TFSI quattro auto sa sportskom notom. Jeste da nije RS4. Ali nije ni 1.6 ili 1.9tdi

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

200ks?
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X