Provera kilometraze za Reno vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uros77
    CBC Član
    • 14.10.2007
    • 40
    • Kragujevac
    • Škoda fabia 1.2

Provera kilometraze za Reno vozila

Kako da se proveri kilometraza za Reno vozilo pošto sam našao jedan primerak sa malom kilometražom za to godiste pa bi me interesovalo dali to moze i kako da se uradi. Auto ima i servisnu knjižicu ali ja bih hteo da i to proverim
    Hvala unapred.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Zavisi, o kojem tipu vozila se radi, gde je bilo u eksploataciji nakon izlaska iz fabrike, gde je i kako servisirano (propisani intervali). Znači, kompletna istorija! Ako je vozilo starije od 7 godina, nemoj ni da pokušavaš, jer je van opšteg garantnog roka. Ali, možeš, da pokušaš u ovlaštenom reno servisu, uz pomoć identifikacionog broja vozila (VIN).

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Napisi i o kom konkretno vozilu je rec sa svim podacima koje znas, mozda sa par fotografija...

Comment

• uros77
        CBC Član
        • 14.10.2007
        • 40
        • Kragujevac
        • Škoda fabia 1.2

(
        Originally posted by markofpi View Post
        Napisi i o kom konkretno vozilu je rec sa svim podacima koje znas, mozda sa par fotografija...
        Reč je o ovom vozilu http://www.polovniautomobili.com/ogl...scenic_16_16v/

Pozvao bi prodavca da uzmem broj šasije (za Vin broj nikad nisam čuo ako nemoze preko broja šasije) ili šta treba ako može kilometraža da se proveri u ovlašćenom servisu ako je ovo vozilo održavano u ovlašćenim servisima.

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

ne zamaraj se, cak da ti u ovlascenom servisu potvrde da je 93 hiljade prava kilometraza, ko ti garantuje da posle toga nije presao jos 200 hiljada pa vracen na te zvanicne 93? Ja ne znam vozilo na kom nesto nije petljano oko kilometraze i ako su svi spremni da se zakunu u desnu mosnju kako je bas ta kilometraza prava.

vin je broj sasije ali po amerikanski. to kad citas puno gugl onda ti postane rutina.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Originally posted by uros77 View Post
            Proveri, da li je kompletna i originalna uvozna dokumentacija. Zavisno od zemlje iz koje je uvezen, možeš u reno servisu proveriti podatke iz servisne knjižice, ako je održavan u ovlaštenom servisu. Za Nemačku sigurno, dok za NL nisam siguran. Italija nikako.
            Pošto cena nije fiksna, gledaj, da smanjiš, realno i na 3.000 evra. Situacija je takva, da je ponuda mnogo veća od potražnje.
            Ne znam, šta te vodi u izboru takvog vozila, jer je prilično problematično godište i skupo održavanje.
            Ako se odlučiš za kupovinu, zahtevaj jednogodišnju garanciju. U slučaju, da se ubrzo jave problemi sa elektronikom, ili nekom skrivenom manom.
            Proveri, kako radi klima i kad je poslednji put servisirana. Ako ne radi kako treba, zahtevaj servisiranje, jer u slučaju neispravnosti, možeš da imaš trošak i do 800 evra, da je osposobiš.

Comment

• tomamega
              CBC Senator XXL
              • 19.03.2009
              • 715
              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by Chubbs View Post
              ne zamaraj se, cak da ti u ovlascenom servisu potvrde da je 93 hiljade prava kilometraza, ko ti garantuje da posle toga nije presao jos 200 hiljada pa vracen na te zvanicne 93? Ja ne znam vozilo na kom nesto nije petljano oko kilometraze i ako su svi spremni da se zakunu u desnu mosnju kako je bas ta kilometraza prava.
              .
              Tačno tako. U modernom svetu utvrđivanje kilometraže je gotovo nemoguće. Pogotovo jer se pečatirane knjižice prodaju za 20-tak evra i u inostranstvu. Povedi nekog dobrog majstora, i on će na osnovu stanja automobila da ti kaže da li je u dobrom ili lošem stanju.

Comment

• uros77
                CBC Član
                • 14.10.2007
                • 40
                • Kragujevac
                • Škoda fabia 1.2

Originally posted by Franjo View Post
                Proveri, da li je kompletna i originalna uvozna dokumentacija. Zavisno od zemlje iz koje je uvezen, možeš u reno servisu proveriti podatke iz servisne knjižice, ako je održavan u ovlaštenom servisu. Za Nemačku sigurno, dok za NL nisam siguran. Italija nikako.
                Pošto cena nije fiksna, gledaj, da smanjiš, realno i na 3.000 evra. Situacija je takva, da je ponuda mnogo veća od potražnje.
                Ne znam, šta te vodi u izboru takvog vozila, jer je prilično problematično godište i skupo održavanje.
                Ako se odlučiš za kupovinu, zahtevaj jednogodišnju garanciju. U slučaju, da se ubrzo jave problemi sa elektronikom, ili nekom skrivenom manom.
                Proveri, kako radi klima i kad je poslednji put servisirana. Ako ne radi kako treba, zahtevaj servisiranje, jer u slučaju neispravnosti, možeš da imaš trošak i do 800 evra, da je osposobiš.
                Za 3000 evra ako bi ga dao krenuo bi peške iz Kragujevca pošteno da ti kažem. Vidi ovako meni treba karavan prvenstveno ili mini ven. Imam neke pse i to mi je hobi pa mi zato takvo vozilo treba drugih potreba nemam i navikao sam na komociju. Dizele ne volim a nemogu ni da ih smislim skupo je to odrzavanje za mene dizne, turbina, pumpa i zamajac za mojih 7000 km godisnje. A i dizeli su mnogo više prešli nego benzinski motori. Imao sam Daciju sa 1.4 motorom prezadovoljan sam bio sa potrosnjom i sta je taj motor nudio sa 75 konja. Francuzi za razliku od nemaca troše mnogo manje i dizeli i benzinci. O ovom motoru 1.6 renoovom sam procitao samo hvale i za potrošnju i za održavanje. Najvise bi voleo da nadjem 1.4 16v Megan karavan to bi bila moja mera i zadovoljenje svih mojih potreba.
                Sad za klimu ne znam to da je toliko skupo. Nisam nigde o problemima sa klimom pročitaoali imam druga koji drži servis za klime pa ću se raspitati, ali mogu da ti kaze da su opeli po tom pitanju veoma problematicni. Ja sam u klimu u Opela 99.god ulozio oko 400 evra sve je crklo osim hladnjaka a i oni crkavaju često. A to 800 za renoa je baš skupo ako je tako.

za Chubbsa
                Što se tice provere u ovlašćenom servisu ako servis Reno izbaci da je 29,08,2012 uradjen veliki servis na 79000 km da to ima u centralnoj bazi podataka pa za godinu dana nije mogao da predje još 100000 km. i ja tog trenutka krećem iz Kragujevca peške za Niš da kupim ovaj auto.

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

Evo jedan primer, moj komšija proverio preko takođe mog komšije u servisu kilometražu za megana 1.9 (provera vršena 2012 god) koji je u tom trenutku na satu imao 150k da je 2009 godine imao na satu 220000km, toliko o tome.

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Originally posted by tomamega View Post
                    Povedi nekog dobrog majstora, i on će na osnovu stanja automobila da ti kaže da li je u dobrom ili lošem stanju.
                    Samo, takvog je teško naći. A, bez kompletne dijagnostike, našminkanom za prodaju vozilu, teško je dati realnu ocenu stanja.
                    Btw. kupio sam mog megana bez servisne knjižice, ali sam dobio pravi certifikat kompletnog stanja. Prilikom dijagnostike u ovlaštenom servisu, dve godine nakon kupovine, zbog palenja MIL, dobio sam na uvid kompletnu istoriju servisiranja i opravki. Između ostalog, izvršena je zamena zaptivke turbine u Nemačkoj. I tačna, pređena kilometraža do prodaje u Nemačkoj!
                    @uroš Što se tiče kilometraže, moj megan, prešao je za devet meseci 130 hiljada km!

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

Vi i dalje ocete za badava da vozite NOV auto sa malo kilometara??? Oću i ja ali nemaaaaaaaaaaaaaa
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• macaneli
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2008
                        • 327
                        • sremska mitrovica - Genova
                        • S-max

Kako nema???
                        ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• uros77
                          CBC Član
                          • 14.10.2007
                          • 40
                          • Kragujevac
                          • Škoda fabia 1.2

Pitao bih jos jednu stvar. Nasao sam Senic 2008 sa 1.5 dci motorom . Dali i ovo godiste renoovih motora ima sistem ubrizgavanja delfi koji je dosta zadavao problema u starijim godistima. Gde su se mnogi zalili na crkavanje dizni koje je dovodilo do propadanja motora a sve zbog poroznih pumpi.

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

nisu porozne pumpe nego opet predjeni kilometri
                            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Siera
                              Cbc Senator
                              • 09.11.2009
                              • 1365
                              • Čačak
                              • Stralis

Narode neka informacija o Renou ako neki ima iskustva, nadjoh na oglasima Lagunu 2.2 DCI 2005godište kilometara ima malo ispod 100thkm!!!! nešta mi to nije logično. O proveri kilometraže mislim da je to nemoguće utvrditi ima li nešta specifično da bi trebala da se obrati pažnja. Sad ne znam može li Reno dijagnostika da utvrdi stanje kompresije, turbinu pritiske, injektore pritiske, pritisak goriva na pumpi ono što je bitno.
                              Gledao sam i neke Lancia Lybre ali sve neki .....

Hvala
                              Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

Working...
                              X