A4 1.8TFSI vs Accord 2.0 vs Alfa 159 1.8TBi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nik2yu
    CBC Senator
    • 19.11.2007
    • 298
    • belgrade

A4 1.8TFSI vs Accord 2.0 vs Alfa 159 1.8TBi

Pozdrav svima,

doslo vreme da se menja auto pa me napale slatke muke.

Izbor je sveden na tri modela, sva tri 2008/2009, svi kupljeni i odrzavani u Bgu kod ovlascenih servisa, svi presli 40-60k, u odlicnom stanju. Cene su im vrlo slicne, te to nije faktor.

Prelazim relativno malo, 12-15k godisnje, 80% grad, 20% otvoreni put.

1. Audi A4 2008, 1.8 TFSI, 160hp, puuuno obrtnog momenta
    Prednosti: Taman motor kakav trazim posto i sada vozim turbo benzinac, malo slabiji, i generalno mi se svidja ta vrsta motora. Potrosnja je u granciama normale, oko 9-10 po gradu. Lep. Moderan. Dobro drzi post prodajnu vrenost i nece biti problem otarasiti ga se za 3-4 god.
    Mane: Najslabiji nivo opreme, moram da ulozim jos malo parica za xenone, 17 felne, tempomat. Jos veca mana je to sto je verovatnoca da ga ukradu 3 puta veca nego kod druga dva. Nemam garazu i to moze biti prob. Mana su i troskovi odrzavanja, obzirom da je premium segment. I generalno mi se ne svidja da vozim audija, prvenstveno zbog predrasuda ljudi da je to neki mnoooogooo skup auto, a realno kosta isto koliko i prethodna dva (ili sam to ja umislio)

2. Honda Accord 2009, 2.0, atmo, 156 hp
    Prednosti: Lep, Pouzdan auto. Lepo se vozi u visim obrtajima mada u odnosu na druga dva modela deluje tromo zbog manjka obrtnog momenta. Ne gubi mnogo na vrednosti i bice ok za prodaju. Dobra oprema, malo ulaganja. Najjeftiniji za voznju poredeci sa druga dva modela, po pitanju potrosnje, odrzavanja...
    Mane: Trom, mozda malo i prevelik za grad.

3. Alfa 159 1.8 TBi, 197 hp, turbo
    Prednosti: Alfa je Oduvek sam voleo Alfe i posedovao nekoliko. Imaju dusu i generalno volim taj brend. Motor je najozbiljniji, sa jako puno obrtnog momenta i konja. Mozda cak i malo previse za mene i pretezno gradsku voznju. Prekrcat je opremom i u generalno najboljem stanju.
    Mane: Trosi 12l po gradu sto je bas dosta, a plin necu ugradjivati. Post prodaja me takodje brine jer se Alfe generalno malo teze prodaju, i gube vise na vrednosti - pricam iz prethodnog iskustva. Uz sve to, ovo je Alfa+200hp tako da ce biti bas tesko naci kupca.

Eto.

Molim za komentare i pomoc pri resavanju ove slatke muke

Hvala svima
    Last edited by nik2yu; 06.03.2014, 15:18.
    Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Odakle podatak da honda najmanje troši, to mi se nikako ne uklapa ?
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

Overview: Audi - A4 - Spritmonitor.de
      Overview: Honda - Accord - Spritmonitor.de
      Overview: Alfa Romeo - 159 - Spritmonitor.de

jes Honda najmanje, mada ako su slicne cene,a vec prema prilozenom ne ciljas ekonomicne automobile.ja bih kupo sta mi se svidja.

kako objasnjavas to da Alfa ima cenu kao i ostali a posle nece da je ima ? , koji je od njih bio najskuplji kao nov auto ?

u svakom slucaju ako ti je neki od ova tri lepsi i zelis da ga imas,kupi ga. da ga posle ne gledas po ulicama sa ceznjom a daces tolike pare.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• WEST 014
        CBC Senator XXL
        • 17.08.2010
        • 862
        • Valjevo
        • Audi A4

Bas tako, svi su mladja godista, male kilometraze, ako su svi u dobrom stanju, biraj onaj koji ti lezi. Ja bih licno gledao Alfu, a verovatno kupio Audi

Comment

• Flavio
          CBC Senator XXL
          • 13.06.2006
          • 1926
          • 012 Centar
          • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by zoranbg View Post
          ako su slicne cene,a vec prema prilozenom ne ciljas ekonomicne automobile.ja bih kupo sta mi se svidja.
          ...
          u svakom slucaju ako ti je neki od ova tri lepsi i zelis da ga imas,kupi ga. da ga posle ne gledas po ulicama sa ceznjom a daces tolike pare.

Originally posted by zoranbg
          kako objasnjavas to da Alfa ima cenu kao i ostali a posle nece da je ima ?
          To je defakto očekivano, nažalost. Dobru Alfu će dobro da plati samo onaj ko zna šta hoće i zna šta kupuje. Ali, i takav isprati situaciju na tržištu i opet dođemo do početne pretpostavke.

Dodao bih još,
          Alfa 1750 TBi

.

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

Originally posted by WEST 014 View Post
            Bas tako, svi su mladja godista, male kilometraze, ako su svi u dobrom stanju, biraj onaj koji ti lezi. Ja bih licno gledao Alfu, a verovatno kupio Audi

ja bih gledao Alfu a kupio Hondu . Audi se krade,najskuplji je od ova 3 auta.nemam garazu . nekako bi se osecao kao da vozim sluzbeni auto .a i dizajn Honde ovog modela sedan,mi se najvise svidja . umeren je ali ne previse ,kao sto su im bili raniji modeli.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• nik2yu
              CBC Senator
              • 19.11.2007
              • 298
              • belgrade

@ Flavio: Na tu Alfu sam i mislio, samo sam bzvz napisao 1.8, jer se tako vodi na nekim sajtovima.

I meni se Accord postavlja kao najracionalniji izbor, sto zbog post prodaje, sto zbog pouzdanosti i sigurnosti da nece da bude ukrden. Jedini mi je strah da ce biti suvise trom u poredjenju sa druga dva, jer su oni turbo, a i trenunto vozim turbo, pa je moguce da sam se razmazio da skace na nizim obrtajima

Comment

• vladaomega
                CBC Senator XXL
                • 11.10.2010
                • 484
                • beograd

Honda bez dileme

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Koliko dugo (godina) planiraš da ga voziš? Da li ti pad vrednosti i održvanje bitno utiču na odluku kupovine. Takođe, nije ista prostranost u ovim vozilima, pogotovo na zadnjim sedištima.
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• nik2yu
                    CBC Senator
                    • 19.11.2007
                    • 298
                    • belgrade

^3-5 god.

accord je tu najveci u principu, a4 i 159 su nesto manji po pitanju kabinskog prostora, al to mi ne utice previse.

Comment

• nik2yu
                      CBC Senator
                      • 19.11.2007
                      • 298
                      • belgrade

pojavila se i opcija BMW 320i, 2008 godiste. Najvise me privlaci zbog zadnje vuce, jer i dan danas pamtim uzitak u voznji takvog auta.

ima li komentara za ovaj izbor?

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

ako si vozio bemve, pitanje ti je suvisno.
                        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• vladaomega
                          CBC Senator XXL
                          • 11.10.2010
                          • 484
                          • beograd

ako ti automobil netreba zimi uzimaj. samo sto bmw trosi dosta vise od gore pomenutih automobila

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

Izvini ali pricas napamet. Ovo zimi necu da komentarisem jer sam istog bez spera i kontrole trakcije popeo na vrh jahorine bez da stanem. Naravno dobra zimska guma na obe osovine je obavezna a sto se potrosnje tice urbani je mit da je bmw veliki potrosac i to pricaju uglavnom oni koji ga nisu vozili. Kako god, odrzavanje turbaka sa direktnim ubrizgavanjem je daleko skuplje od klasicnog atmo motora.
                            Last edited by zverko; 13.03.2014, 19:06.
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

Opste je poznato da se beemve vozila ne voze zimi i voze se iskljucivo od pumpe do pumpe. Renoov motor od 3 'iljade kubika, trosi 4 puta manje od bemveovog iste kubikaze.

E da, ako kupis beemvea, zaboravi polukruzno okretanje.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X