Teretni kombi - savet

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bojan1212
    CBC Senator XXL
    • 15.07.2008
    • 468
    • Zemun
    • Honda Accord

Teretni kombi - savet

Postovani

Cale mi planira da u skorije vreme kupi neki kombi, pa bih zeleo sa vama da se posavetujem.
    Kombi će sluziti za transport robe na pijacu (paradajz, sargarepa, salate itd.)... Do sada je taj posao radila Ascona, ali s obzirom da je u poslednje vreme obim posla uvećan, gabaritni prostor Ascone je suvise mali, pa je prinudjen da ide vise puta ili da ide kamionom...

Gledao sam negde od 2006. godine uz budzet od nekih 6.000e... Zapali su mi za oko Vito restyle, Vivaro, Traffic ima ih na oglasima do 6.000e od 2006. god. Ali ne znam kakvi su motori, karoserija, odrzavanje...?

Šta predlazete?
  • nikola_VUK
    CBC Senator XXL
    • 20.09.2005
    • 317
    • Podgorica - Novi Sad
    • Mercedes vaneo 1.7

Iveco ili fiat, majka ne ides na neke daleke puteve da ti udobnost igra ulogu, robusna masina kod fijata mozes i 2 litre da ustedis goriva. Racunam za te pare da mozes neko 2004 godiste da uzmes. Ja imam iveca 99 godiste kupio sam ga u stvarno losem stanju i sredjujem ga po malo ali ga tovarim 2-2,5t, registrovan je na 880kg.

Comment

• Bojan1212
      CBC Senator XXL
      • 15.07.2008
      • 468
      • Zemun
      • Honda Accord

Znaci predlazes mi Iveco Daily ili Fiat Ducato
      Koje su prednosti ove dvojice u odnosu na Vito/Vivaro? Pretpostavljam da su vise za komercijalnu upotrebu za razliku od Vita/Vivara koji mi deluju vise fancy.
      Koje motore bi mi preporucili? Neke klasicne boljke?

Comment

• nikola_VUK
        CBC Senator XXL
        • 20.09.2005
        • 317
        • Podgorica - Novi Sad
        • Mercedes vaneo 1.7

Ducato ima 1.5t nosivosti, moze i 2 da se tovari, iveco jos vise, veci je tovarni prostor ducato je u klasi sprintera i mastera, dok je iveco jos veci, kad vec dajes pare gledaj da dobijes najvise za to sto imas, sem toga mislim i odrzavanje da je jeftinije, ali to je moj utisak nemam ti neke brojke.

Comment

• Bojan1212
          CBC Senator XXL
          • 15.07.2008
          • 468
          • Zemun
          • Honda Accord

Hvala druze na savetima

Teret koji bi se prevozio bio bi maksimalno do 1,5t i gabaritno bi lako stajao i ove manje kombije. Iz tog razloga nosivost i velicina mi i nisu toliko plus, samo bi bili vise problematicni kod parkranja, guzvanja pri utovaru i istovaru i sl...
          Vise me interesuje pouzdanost motora, karoserije, troskovi odrzavanja, kako drze cene, karakteristike i sl?

Comment

Working...
          X