Prijateljska cena za BMW X5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Prijateljska cena za BMW X5

U najavi je prodaja jednog automobila iz naslova teme, u vrlo skoro vreme. Auto je u Austriji, vodi se na firmu, 2008. godiste, 130.000km, jedna osoba ga je vozila - moj prijatelj. Automatik je, ima dosta opreme (ne znam sta tacno ima ili nema, meni se cini da nema hladjenje sedista, al sam video da ima panorama krov). Motor je 3.0 dizel, automobil je redovno i uredno servisiran.
    Sta je neka razumna cena za takav auto, po misljenju uvazenih, da se ponudi kao alternativa prodaji handleru tamo?

Svaka mudra misao je dobro dosla.
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Takav auto je i tamo trazen pa mu je i cena visoka.

Comment

• -Miki-
      Moderator
      • 09.11.2005
      • 708
      • Valjevo
      • Honda Accord coupe cg4

Pa najpostenije je da zajedno obidjete vise autoplaceva i vidite njihove ponude (pretpostavljam da ce nuditi sl. cifru) i onda platis malo ispod te cene - to je valjda prijateljska cena
      Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Originally posted by CikaKure View Post
        Auto je u Austriji, vodi se na firmu, 2008. godiste, 130.000km...
        Tvoj prijatelj, trebalo bi da zna, kakva je situacija: stanje vozila i tržišni uslovi. Vozilo je cenjeno u celom svetu, pa bi neka "prijateljska" ponuda - extra niska cena, dovela u sumnju. Meni je sumnjiva kilometraža, jer je mojim meganom toliko napravljeno, samo za devet meseci u Deutschlandu!

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Ajd da krenem od pozadi: Kilometraza mi nije sumnjiva, auto znam od prvog dana i poslednjih 6 godina se uredno vozim u istom na mestu suvozaca prakticno na (dvo)mesecnom nivou, pa sam bio u prilici da je ispratim. Pored toga covek ima jos jedan auto koji vozi kad mu je gust (Jaguar XJS iz 1991 ili 1992 - V12 motor ), a i zena mu ima svoj auto koji vozika po gradu. Covek uglavnom putuje avionom na duze relacije, a nije tip koji ima praksu da se bavi nekim manipulacijama bilo kakve, pa ni te vrste. Lepo je o autu da mu znam "mamu i tatu", imam i sken saobracajne dozvole, a auto ide na prodaju jer je covek kupio novi X5. Dakle-prevare o kilometrazi nema. Znam i da je auto imao dva manja "cukanja", jednom je stradao zadnji branik u dodiru sa dvorisnom kucicom za alat, i drugi put je bilo nesto na prednjem krilu, ali je sve to popravljeno bez greske. Auto je odrzavan kako treba, sve u zvanicnom BMW servisu, u kome je i kupljen, kao i novonabavljeni zbog koga se ovaj prodaje.

Pitanje sam postavio obzirom da su do mene od strane dobronamernog poznanika odavde, iz Srbije, da se takav auto u Italiji moze kupiti za 14-15.000 evra, isto godiste, ista kilometraza. Cene koje vidim na mobile.de i po recima Austrijanca koji ce BMW prodati su znacajno vise od navedenih za Italiju. Nisam tip koji veruje u deda mraza, pa mi te "italijanske" cene deluju prilicno nisko i kao lazno obecanje. Neki info o nivou cene u Austriji je na nivou od 24-25.000 evra. Poznata u ovoj jednacini je i cinjenica da su austrijske cene vise od nemackih ili italijanskih, mada mi se ovo cini prilicno visokom cenom.

Comment

• macaneli
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2008
            • 327
            • sremska mitrovica - Genova
            • S-max

to su ti cene za italiju.Ako te interesuje takav tip autaa javi mi se na pp
            ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• WEST 014
              CBC Senator XXL
              • 17.08.2010
              • 862
              • Valjevo
              • Audi A4

S obzirom da tom autu znas celu istoriju, znas ko ga je i kako vozio i kako odrzavao. Takav auto treba i mora da bude skuplji od nekog lesa iz Italije, kome su vadili dusu, a za rec odrzavanje nisu culi. Iz Italije dolaze ubedljivo najveci krsevi, nema veze da li su 2002 ili 2008, dolaze u ocajnom stanju i spolja i unutra. A kad vidis takvo stanje, onda je velika verovatnoca da je i mehanika u haosu. A ne kupujes golf pa da gledas u 100e da li ce izaci skuplje. Verujem da X5 ni malo nije jeftin sport, pa bolje u startu dobro pazariti i voziti se ko covek, nego uzeti jeftino les koji ce ti zagorcati zivot.

Comment

• gti16v
                CBC Senator XXL
                • 05.08.2007
                • 343
                • BGD
                • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

X5 je vozilo koje dobro drži cenu gledano u odnosu na novonabavnu. Na cenu polovnog vozila sem pomenute predjene kilometraže mnogo utiče i oprema, a pretpostavljam da je taj ima dosta čim ima i panorama krov, pa samim tim nije ni bio jeftin kao nov. Posle 6 god. i 130.000km, ovako na nevidjeno, prijateljska cena po mom misljenju bi bila nekih 40% cene novog tj. 1/3 cene novog kada se odbije meverstojer. Namerno govorim u relativnom odnosu jer kod takvih vozila dodatna oprema neretko cini 20 i više % cene osnovnog modela, pa je samim tim i polovan otprilike toliko skuplji. Kod konkretnog modela je "problem" što je cena novog verovatno bila preko 60.000eur pa i kada se ta cena podeli sa tri dobije se značajna cifra za naše uslove.

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Da me ne shvatite pogresno, kupovina toga konkretnog auta nije nikakvo moranje, vec - eto - mozda prilika. Vec sam dva auta kupio na takav nacin, i u oba slucaja sam bio zadovoljan, jer nisam imao nikakvih posebnih problema. U toj matematici novac mi nije bio presudan cinilac, vec ideja da se kupuje auto sa poznatom istorijom vlasnistva, upotrebe i odrzavanja. X5 mi nije neophodan, niti mi je uopste neophodan auto u ovom trenutku - ali je prilika da se mozda zameni vec jedan auto u kuci novijim autom sa manje kilometara, uz izvesnu finansijsku doplatu kada se sracuna prodaja starijeg auta koji je vec tu. Cinjenica jeste da je taj noviji najluksuzniji i najskuplji do sada, kada se posmatra cena novog vozila, ali se kupuje polovan auto koji je (nadam se) u finansijskom dometu.
                  Za konkretan auto je istina da je bio skup kao nov - secam se da smo kroz salu konstatovali da je to auto od milion austrijskih silinga, i da mora da bude dobar. Nekako se i cena uklapa u procenu koju je gti16v naveo, i jeste znacajno visa od one za koju sam cuo da se prodaju takva kola u Italiji, a macaneli potvrdio. Pretpostavljam da neko ko je iskusniji, bolji u pregovaranju od mene, sa vise saznanja, umeca i vremena u pronalazenju i trgovanju automobilima moze takav auto naci jeftinije - ali ja ne mogu, niti bih ga kupovao u drugim okolnostima (pre svega da ne poznajem prodavca kako poznajem). Probacu da ispregovaram sto bolje mogu, u zelji da se uklopi u finansijsku konstrukciju koju mogu da ispratim.

Comment

• rekordan
                    CBC Član
                    • 31.05.2009
                    • 99
                    • Nis

Tamo je razvijen sistem "staro za novo", pa bi startna "prijateljska" cena, bila ta koju ponudi diler. Još "prijateljskija" bi bila ta dilerska uvećana za koji euro.
                    Kada bi se mi manje plašili ne bi nas, tako bolno,"jašili" !!!

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Evo da i ja dodam mišljenje pošto je moj drugar pikirao isto vozilo do 5 godina starosti od januara ove godine i krajem maja je pazario željeni 3,5d xDrive sa priličnom opremom, od klimatizacije sedišta, webasta do svih ostalih elektronskih pomagala (bez panorama krova) zajedno sa još četiri točka na kojima su prave gume za offroad vožnju. Godište je bilo 2009, kupljen od ovlašćenog dilera u Nemačkoj sa nekom garancijom ako se tamo servisira, a cena u Frankfurtu je bila po meni visokih, ali po njemu realnih 30000 evra. Sa registracijom, mislim da je potrošio 35000 evra. I on je presrećan. Km je bila garantovana i samo 94000 km.
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

nije to auto za svakog. 206 jednom prilikom rece da onaj ko planira da sedne u X5 uvek i u svako doba mora u dzepu imati bar za jos jedan.
                        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• bmiillan
                          CBC Senator XXL
                          • 18.04.2005
                          • 393
                          • beograd
                          • clk 200k

Originally posted by zverko View Post
                          nije to auto za svakog. 206 jednom prilikom rece da onaj ko planira da sedne u X5 uvek i u svako doba mora u dzepu imati bar za jos jedan.
                          to bi trebalo da važi za sve automobile
                          nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• WEST 014
                            CBC Senator XXL
                            • 17.08.2010
                            • 862
                            • Valjevo
                            • Audi A4

U normalnoj drzavi da, ovde obicno vazi pravilo da se zadnji dinar istrese za auto, a onda krpi kako znas i umes.

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Comment

Working...
                              X