Fiesta 1.4 tdci i slicni

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Fiesta 1.4 tdci i slicni

Moja dobra prijateljica je u fazi kupovine/zamene cetvorotockasa. Osnovni razlog zasto se auto menja je nedostatak klime na starom ali i godine koje stari auto ima. Takodje, ima i bebu pa uvek dobro dodje, a za ne daj Boze noviji i sigurniji auto u svakom smislu. Sto se budzeta tice otprilike 4000e je u igri, A sto se tice segmenta i modela njoj se jako dopada Ford Fiesta i po prvi put bi kupila nekog dizela. Stara Mazda 323 koju ima je 1.6 benzinac tako da ovi benzinski motor 1.1 i 1.2 otpadaju zbog snage, a kad jos dodamo na to klimu onda je sve jasno.
    Nisam uspeo naci puno informacija o iskustvima vlasnika polovnih 1.4 tdci motora. Imam dva drugara koji su vozili Mondea tdci ali 2.0. Jedan je imao problem sa diznama, drugi sa neravnomernim brojem obrtaja i povremeno cudnim zvukovima koji nikada nisu bili identifikovani, a na kraju je auto kao takav i prodat. Uopste i generalno imaju li Fieste neku manu, sta im se zamera itd. itd. Svaki savet dobrodosao, a zbog naslova teme 'i slicni' ako neko prodaje ili zna nekog ko prodaje auto slicne klase ali da se stvarno sve zna neka javi.
    Listajuci oglase naisao sam na ovaj primerak pa eto molim da se jos neko ukljuci i da neki savet:
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

bolje da uzme te benzince ,rade oni i voze i sa klimom,i kvarovi su mnogo jeftiniji.ne postoji danas automobil koji nije dovoljno jak za normalno putovanje i voznju.
    Last edited by zoranbg; 12.05.2015, 17:56.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

U pravu si, a konkretno sam pitao za auto iz oglasa zato sto pise da je kupljen u Srbiji i da mu je to prvi vlasnik. Servisiran je u ovlascenom servisu i sve s emoze proveriti. To bi bio adut prilikom kupovine. Ova sto si ti postavio mi se takodje svidja ali kao sto rekoh ne odlucujem na kraju ja.
      Ima li sta ko da kaze sto se nekih kvarova tice, mana i slicno!? Da li im motori imaju lanac ili kajis!?

Comment

• chaboo
        CBC Veteran
        • 17.06.2012
        • 195
        • Beograd V.Mostanica
        • citroen C5 hdi

Ta fiesta 1.4 tdci ima peugeotov motor t.j to je opste poznati 1.4 hdi motor koji se ugradjuje u 206,307,xsaru,c2,c3,itd.
        Last edited by chaboo; 13.05.2015, 07:56.

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Vozi drugar već više od pola godine 1.4 benzinac i veoma je zadovoljan. Za sad je zamenjena opruga koja je pukla i rađen je redovan servis. Ono što mene nervira kod tog auta su čudno raspoređene komande oko volana i nedostatak mesta da se spusti leva noga. Inače auto je skroz ok.

Comment

• DS9
            CBC Senator
            • 27.10.2011
            • 280
            • Beograd

1.4 hdi tj. tdci su zajednički razvijeni u joint-venture saradnji psa i forda. PSA motori su izrađivani u francuskoj, fordovi u engleskoj i praktično su identični odnosno vrline i mane su im identične. Važe za veoma pouzdane, i generalno nisu komplikovani za održavanje, posebno varijante sa 8 ventila (siemens ili bosch ubrizgavanje). Ja mislim da sam uradio jednu od boljih stvari u životu kupivši polovan citroen c3 sa takvim motorom, jer je vrlo ekonomičan. Motor nema lanac, dešava se da neka od podloški dizni propućka, te je potrebno promeniti sve četiri podloške ali se to ne dešava češće od npr. jednom u 100.000 km.

Generalno uzevši sto se motora tiče vrlo pouzdan jer nema bitne mane, pa samo treba naći dobar primerak vozila kome su i ostali delovi u korektnom stanju.

Comment

• The Punisher
              CBC Senator XXL
              • 01.03.2006
              • 503
              • Beograd Wozhdovatz
              • Ford Taunus TC1

Read the definitive used Ford Fiesta 2008 - 2017 review from What Car?. We tell you what you need to know before you buy.
              https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• The Punisher
                CBC Senator XXL
                • 01.03.2006
                • 503
                • Beograd Wozhdovatz
                • Ford Taunus TC1

https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• macaneli
                  CBC Senator XXL