Vikend vozilo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MasterChief
    CBC Član
    • 16.03.2010
    • 64
    • Šabac
    • VW Golf mk5 1.9 TDI

Vikend vozilo

Pozdrav svima,

Trenutno vozim Golf mk5 1.9TDI, i to mi je daily auto sa kojim sam poprilično zadovoljan za svakodnevnu upotrebu, auto je poprilično u fabričkom stanju, a za svakodnevnu upotrebu mi je i potreban da ostane u tom stanju, pošto ga baš dosta koristim, a i putujem u inostranstvo sa njim, pre njega sam imao mk4 golf koji je bio spušten, i bio je urađen chiptuning, recimo da sam sa njim imao više tzv "smiles per galon", ali mi je baš zbog tog chipa i baš zbog toga što je bio spušten pravio probleme i bio neudoban. Te sam stoga odlučio da nabavim još jedno vozilo koje bi mi bilo više kao vikend auto. Konkretno neki moji kriterijumi su sledeći:

Benzinac, isključivo
    Od 150 konja pa nadalje, ako je nešto baš zanimljivo može i slabiji motor.
    preferiram da kubikaža bude do 2.5 litre, ali ako je starije vozilo može i 3 litre (ne bih da plaćam registraciju koliko i samo vozilo).
    Manuelni menjač
    1500 eura maximum
    Da je generalno pouzdano vozilo, to jest da nije previše osetljivo na agresivniju vožnju, i da mi za njega ne treba majstor o kakvom se ispredaju kojekakve legende, da negde iza brda i mora postoji neki tipa koji može da reši taj problem, i da za svaki deo koji se mora menjati moram da posežem za Ebay-om (nije strašno ako delovi moraju da se dovlače iz inostranstva, ali čisto da mogu barem mali servis da odradim).
    Potrošnja mi uopšte nije neki imperativ jer realno imam već dizela za svaki dan.
    Nisam klinac, i nisam napaljen pa da kupim polutrulog GSI-a, ili Yuga sa turbo motorom koji je najbrži na 400m, ali bi preferirao vozilo zadovoljavajućih performansi.

Nadam se da nisam previše zahtevan, i hvala unapred svima na sugestijama
    Das Auto.
  • vojislavbb
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2009
    • 373
    • Novi sad
    • Forester Turbo

pa u tom rasponu novca tesko da moze nesto valjano da se kupi.. ali ima, recimo ako gledas do 3000 kubika onih Supri starih, za cruziranje su odlicne

na primer http://www.polovniautomobili.com/put...3/toyota-supra

to je dobar auto i siguran sam da bi pristao na smanjenje..
    SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
    http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• MasterChief
      CBC Član
      • 16.03.2010
      • 64
      • Šabac
      • VW Golf mk5 1.9 TDI

MK3. Primamljivo, ali pljuju taj 7M motor samo tako. A 1JZ varijanta samo japansko tržište
      Das Auto.

Comment

Working...
      X