Kome bi dali prednost.. Fokus 2.0 Tdci ( restajling 2008 ili stariji model 2007 ) ili Fiat Bravo 1.9 JTD 120KS 2008 .. i koje su po vama prednosti i mane jednog i drugog.. unapred zahvalan
Ford Fokus vs Fiat Bravo
Collapse
X
-
Vozio sam ford mondeo u karavan izvedbi sa tim motorom, vrlo sam zadovoljan bio startnošću.
Potrošnja bi na papiru trebalo da bude do 0.5l veća kod forda, s tim što bi ford trebalo da je startniji.
Menjač, upravljanje, ležanje na putu kod focusa su meni vrlo odgovarali, i to je ono što ja volim, čvrsto, ali ne neudobno tvrdo.
Što se tiče fijata, tu sam vozio novije modele punta i to benzince, tako da je ipak bolje da ti neko ko je imao iskustva sa dizelima prenese utiske makar što se tiče motora.
Po meni je ford generalno vrlo otporan na habanje enterijera, to je svakako prednost koju dajem u odnosu na fijat.
Naravno sve zavisi od konkretnih primeraka na koje naletiš, možda će ti se na kraju svideti neki treći model ko zna.
Pozdrav, i srećno u kupovini!
-
-
U fokusu koliko barem ja znam i 1,6 i 2,0 su francuski motori iz grupacije PSA ali na fordovim menjačima. Mondeo koristi stari dura motor do novog modela. U svakom slucaju nema vise losih motora. Ima samo djubre sa manje ili više kilometara.Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Dobar dugar vozi Bravo 1.6 pa sam tako imao prilike da ga provozam par puta. Meni se osećaj vožnje nije baš preterano dopao, nekako je suviše nedefinisan za moj ukus. Verujem da Focus ima bolje vešanje, odnosno da bolje leži nego Bravo. JTD je odličan motor i tu nema greške. Ali kao što kaže ada više nema loših motora, samo je pitanje na kakav primerak auta naletiš.
Comment
-
Comment