Kupovina automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • proigrac
    CBC Početnik
    • 16.07.2016
    • 1
    • Smederevo
    • nijedan

Kupovina automobila

Stigao sam u godine kada treba da kupim neki autic. Budzet mi je 1500 e a primanja skromna. Cesljam ceo dan po auto oglase ali nemam ideju koji model da kupim a da mi bude jeftin za održavanje, jer nemam baš para za bacanje. Ako neko ima neki auto ili preporucuje neki model, neka se javi pozdrav i hvala puno
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Za te pare možeš naći (što ujedno i preporučujem) samo nekog Puntića (ne očekuj ni TNG, sa tim je i premija).
    Predlog je da budžet podigneš bar 20%, onda bi možda imao veći izbor i pristojan (mali) auto sa početka (XXI) veka.
    Ne znači ti ušteda od par stotina evra ako toliko moraš (više) da potrošiš već prve godine.
    Punto je prilično jeftin za održavanje (a i malo troši) ... izdržava (solidno) 300k km (pa i više, zavisno od načina upotrebe i održavanja); naravno na km dodaj 100k km ili dupliraj (pa si blizu, uz malo sreće; ili: godina u inostranstvu pa x 30k km, pa posle x10k km/god. to je min. a može biti i više i to ako je bez TNG-a inače dodaj 50% preko od trenutka uvođenja instalacije).

P.S.
    Naravno, izbegavaj modele sa troja vrata (osim ako izvesno možeš proceniti da nije bio dostavno vozilo, inače ti milionče pravih km nije nedostižno (i rađen motor, ponekad).
    Pežo 206 (1.1-1.4), Corsa (1.2, ona 1.0 je baš za izbegavanje) su još neki predlozi (ali tu treba malo više sreće, uzevši budžet, čak i povećan).
    Od većih modela ... teško da ćeš se ovajditi ... koliko god bili lepi na oko, to će te zakopati (finansijski).
    Možda neki Lanos ... drže se dobro do (pravih) 200-250k km, a posle se (često) "raspadaju" (puno sitnica koje se nakupe a osim što koštaju, troše i vreme).
    (uostalom to (pomenuto u P.S.) prvo i izbacuje "search" na pomenutom sajtu, uz uslov do 2000€)
    Last edited by expendable; 16.07.2016, 18:38.
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• BJL
      CBC Senator
      • 20.05.2013
      • 275
      • backa palanka
      • golf 3 1.8

Ako ti je budzet 15oo ti kupi auto tj trazi auto do 12oo a onih 3oo odma ulozi u vel servis i potrosni materijal i miran si duzi period, ljudi se zajebu dadnu sve pare na auto, prvi kvar i parkiraju jer nemaju za popravku

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

sve radi, ima i atestiran tng, iskocila mi neka kombinacija. evo linkova https://cbc.rs/threads/19419-Opet-Nissan?highlight=opet+nissan http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8498491/nissan-almera 063 248 169

Uvaženi drug član, znam da održava auto
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• miroslavm
          CBC Senator
          • 13.02.2007
          • 208
          • Beograd, Zvezdara

ovo su uvek najzanimljiviji topici

Comment

• Siera
            Cbc Senator
            • 09.11.2009
            • 1365
            • Čačak
            • Stralis

Ovo dana krenem polako u potragu za kolima. Odredio sam neke kriterijume koje sam kasnije korigovao. Izbor se sveo na
            diesel
            (karavan, mada nije osnovni uslov)
            05-08
            a od vozila
            C4, C5 (C4 izgleda da otpada)
            307 restajling, 407
            dolazi u obzir i Lybra 05/06
            Bila u opticaju Alfa 159 (otpala)
            a pojavio se SAAB 9-5 karavan 07 i
            Mazda 6 karavan 07
            Naslušah se lovačkih priča i otprilke u pitanju su savršena kola (bez mana). Na jednom renomiranom placu možda i medju najstarijim kad sam pitao za 307, ma gde kaže to da uzmeš pogotovu 1.6 ne valja, dobro ok a 407 ima li? Kakav 407 nama se dva zpalila! Auu mislim se u p.m. šta sad ovaj ne valja, ovaj se pali. Šta je reko sa 159? gde kaže to, pa troši 10lit. Mislim se imao sam Kappu 2.4tds 5 cilindara pa mi u gradu nije trošila preko 8. C4 ne rvira me onaj bezvezni volan inače vozim ga u renta caru redovno i po meni je bio ok, doduše sednem upalim vozim se, nije me ni interesovalo održavanje. Sve placeve koje sam obišao, na svim kolima uradjeni veliki servisi ma idealno. Jedan 407 spolja plav pod haubom i gepek siv, kaže tako je fabrički Nadjoh na oglasima 3 Lybre Lazarevac, Bečej i Subotica al nikako da krenem u priču a nije mi baš ni blizu da idem da ih gledam. Ova Mazda 6 karavan je prlično kompletna al ne može biti da je ispod 300thkm. Rekoše mi da su je vratili 50 kao eto da me ne prevare navodno znamo se Osta ovaj SAAB 9-5 prilično kompletan ima nekih vaša po njemu vidi se da je prešao ko zna koliko na satu je oko 210thkm tu mi je malo laganija priča oko plaćanja a u krajnjem slučaju ima ga i na kilo
            Sad više nisam pametan u p.m. Da vodim majstora treba mu ili dizalica ili kanal, valjao bi i neki kompjuter bar da se vide neki osnovni parametri motora a za ostalo šta bog da, ali ....
            Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

i meni se ne prodaje auto, jer treba da skupim zivce da prodjem kroz sve to. kad budem kupovao mladji krs od ovog sto imam.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Fiat Croma?

Comment

• Siera
                  Cbc Senator
                  • 09.11.2009
                  • 1365
                  • Čačak
                  • Stralis

Bila je Croma u razmišljanju i ni sam ne znam zašto nije unekom užem izboru. Večito sam vozio made in Italy ali nemam pojma zašto i zbog čega ih nisam gledao.

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

a novi bravo?

Comment

• Siera
                      Cbc Senator
                      • 09.11.2009
                      • 1365
                      • Čačak
                      • Stralis

Bravo je ok auto medjutim treba mi (povremeno) zbog mog posla nešta tipa karavan ili neki monovolumen. Ali izgleda retko koji je ispod 300thkm. Sad gledam Xare 2010 2650€ sto posto iz nekog taxija navodno po 300thkm ali bojim se da nisu na pola miliona

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

gledao sam i ja te Xsare u Čačku.bar neki primerci su tamo godinu dana,ili nabavljaju non stop bele
                        mada to godiste, obici sa dobrim majstorom proveriti,ako ne mora odma da se gurne vise od 500 evra u njih i nije losa kupovina.
                        ako ne valja prodas posle za 4000 evra ,ipak je 2010 godiste.

Comment

• Siera
                          Cbc Senator
                          • 09.11.2009
                          • 1365
                          • Čačak
                          • Stralis

Jesu 2010, pretpostavljam iz nekog taxi-ja, nisam ih gledao na šta liče. Možda se vozio neki fin narod

Comment

• WEST 014
                            CBC Senator XXL
                            • 17.08.2010
                            • 862
                            • Valjevo
                            • Audi A4

Nema muke dok ne krenes kola da trazis. Najgore sto moras da putujes i onda krece nerviranje kad zateknes groba. Evoi ja trazim danima nista nasao nisam, ne mogu lesa da vozim a treba mi auto..

Comment

• sErGiO
                              Moderator
                              • 30.01.2007
                              • 2769
                              • Neko selo pored Beogr
                              • Alfa Romeo 156SW

Izbegavam putovanje maksimalno, samo ako baš nema u BG i okolini ništa zanimljivo ili ako znam baš od koga kupujem auto onda idem van BG. Pošto i šurak i ja često menjamo automobile, naputovali smo se od Šapca, preko Rume i Novog Sada do Vršca i nagledali se svakakvih krševa. U priči i na slikama jedna priča a kad dođeš uživo da vidiš auto sasvim nešto drugo. Osim toga ako kupuješ auto koji je registrovan na drugom registracionom području onda moraš da odjavljuješ auto, da podnosiš zahtev za plaćanje poreza, pa da dolaziš još jednom nakon 5-6 dana da platiš porez na prenos...ili da platiš agenciji da ti to sve završi. U svakom slučaju velika zayebancija a i ostaneš bez auta tih nekoliko dana dok poreznici ne donesu rešenje da možeš u policiju po nove tablice.

Comment

Working...
                              X