Opel Insignia VS Reno Megane???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nemanjaljuba
    CBC Početnik
    • 19.07.2016
    • 9
    • Novi Sad
    • Opel Corsa C

Opel Insignia VS Reno Megane???

Pozdrav svima, zovem se Nemanja i nov sam na ovom forumu. Nisam video bas da ima tema slicnih ovoj ali da pokusam...
    Ja trenutno hocu da kupim dobar porodicni automobil da se resim na duzi period i izbor sam sveo na dva modela pa vas molim za pomoc oko odabira...
    Raspolazem sa nekih 7500 hiljada evra i moj prvi pik je bio reno megane karavan ali sam posle nekog vremena video da za te pare ili mozda malo skuplje tipa 8000 evra mogu da nadjem i dobru opel insigniu...
    megane primer: http://www.polovniautomobili.com/put...ci-lux-tom-tom
    insignia primer: http://www.polovniautomobili.com/put...signia-20-cdti

E sada svaka korisna informacija bi mi dobro dosla, sta bi vi odlucili da ste na mom mestu?
    Mislim po mom misljenju je insignia ipak mozda bolji izbor ali da li je mozda dosta skuplja sto se delova tice i opravki?
    Da li postoji neki tip motora koji treba da izbegavam kod jednog i kod drugog?

Eto samo da zaklucim da sam trenutno malo zagrejaniji za insigniju ali se nesto bojim da su mozda jako skupi delovi i da sutra nemam glavobolje kada mi nesto rikne pa da je jako skupa popravka...
    Hvala unapred drugari
  • bmiillan
    CBC Senator XXL
    • 18.04.2005
    • 393
    • beograd
    • clk 200k

po slikama ovaj megan je tri klase iznad ove insignije
    nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• nemanjaljuba
      CBC Početnik
      • 19.07.2016
      • 9
      • Novi Sad
      • Opel Corsa C

SLike

Buraz pa necu valjda kao zena da kupujem kola na osnovu toga kako izgleda na slikama
      Hvala u svakom slucaju

Comment

• bmiillan
        CBC Senator XXL
        • 18.04.2005
        • 393
        • beograd
        • clk 200k

naravno da treba da ih pogledaš uživo. ova insignija je tolika lomina da se to vidi i na slikama, dok megan izgleda vrlo pristojno ali ko zna
        možda je imao dobrog fotografa.

Comment

• nemanjaljuba
          CBC Početnik
          • 19.07.2016
          • 9
          • Novi Sad
          • Opel Corsa C

Ne, nisam mislio konkretno bas te dve
          Nego vise neki savet dal zna neko da li mozda treba da izbegavam i kod jednog i kod drugog neki tip motora i slicno...
          Sa moje tacke gledista Insignia je bolji auto ali se bojim da mi posle ne bude jako skup za odrzavanje jel ce onda biti veselo

Comment

• bmiillan
            CBC Senator XXL
            • 18.04.2005
            • 393
            • beograd
            • clk 200k

pa ne gledaš automobile iste klase, sa insignijom porediš lagunu a ne megana, megan je u klasi sa astrom. što se (redovnog) održavanja tiče sve je to tu.
            što se tiče vanrednih stvari to je skupo za sve, treba naći dobar primerak

Comment

• kalimero1
              CBC Senator XXL
              • 01.11.2010
              • 318
              • zagreb
              • c5

ako uzimaš insigniju izbjegavaj 2.0 cdti.probaj nači 1.9 cdti je slabija ali puno bolji motor.ovih 2.0 sam dosta mijenjao,i to
              prolupaju ispod 200 ooo ali tako da nema popravka a drugi motor je skup ko dragi kamen.reno dci je isto tako teže smeče
              ovo ti govorim iz iskustva pošto radim u servisu,po meni ti je bolji izbor nešto iz psa grupe ili alfa.

Comment

• Lucky1
                CBC Član
                • 22.02.2013
                • 30
                • Zemun
                • Citroen BX

Po meni je PSA najbolji izbor, ne samo zbog agregata iako je HDI mama i tata za sve što danas trpaju ispod haube.
                Alfu moraš voleti da bi je kupio, ali da, svakako.

Послато са K012 уз помоћ Тапатока

Comment

• nemanjaljuba
                  CBC Početnik
                  • 19.07.2016
                  • 9
                  • Novi Sad
                  • Opel Corsa C

Originally posted by kalimero1 View Post
                  ako uzimaš insigniju izbjegavaj 2.0 cdti.probaj nači 1.9 cdti je slabija ali puno bolji motor.ovih 2.0 sam dosta mijenjao,i to
                  prolupaju ispod 200 ooo ali tako da nema popravka a drugi motor je skup ko dragi kamen.reno dci je isto tako teže smeče
                  ovo ti govorim iz iskustva pošto radim u servisu,po meni ti je bolji izbor nešto iz psa grupe ili alfa.

Hvala puno na ovoj informaciji, inace i jedan drugar mi je pomenuo da insignia ima boljku sa jednom vrstom motora i bas to da posle ako to nesto ode da mozes samo da places... E sad tesko da cu onda i naci 1.9 posto evo kod nas trenutno sve sto se nudi je 2.0 cdti

Comment

• Gruja
                    CBC Senator XXL
                    • 09.02.2006
                    • 614
                    • Bgd
                    • Alfa 75 TS

Ne da ćeš teško naći 1.9 nego ćeš mnoooogo teško da ga nađeš s obzirom da se u Insigniu nije ni ugrađivao....

Inače po meni to je jedan od najneudobnijih automobila u kojima sam boravio. Dizel od 130 ks jedva ide, bez 160 ništa. Na tom autu jedino valja dizajn, jer je stvarno lep kako unutra tako i spolja i veliki gepek. Ostalo 0.
                    Od ova dva što si naveo, meni bi dobro opremljen Megane Karavan bio prvi izbor.
                    Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• nemanjaljuba
                      CBC Početnik
                      • 19.07.2016
                      • 9
                      • Novi Sad
                      • Opel Corsa C

Originally posted by Gruja View Post
                      Ne da ćeš teško naći 1.9 nego ćeš mnoooogo teško da ga nađeš s obzirom da se u Insigniu nije ni ugrađivao....

Inače po meni to je jedan od najneudobnijih automobila u kojima sam boravio. Dizel od 130 ks jedva ide, bez 160 ništa. Na tom autu jedino valja dizajn, jer je stvarno lep kako unutra tako i spolja i veliki gepek. Ostalo 0.
                      Od ova dva što si naveo, meni bi dobro opremljen Megane Karavan bio prvi izbor.

Da skontao sam da nema 1.9, mislio je na 1.6
                      A posle vasih odgovora ovde i par clanaka koje sam danas procitao najverovatnije cu se i odluciti za megana...

Deluje mi kao da je lutrija velika sa tim automobilom... Ima pozitivnih komentara ali ima i dosta bas bas negativnih...

Hvala vam ljudi za sada ste mi pomogli puno

Comment

• BJL
                        CBC Senator
                        • 20.05.2013
                        • 275
                        • backa palanka
                        • golf 3 1.8

Kad bolje razmislim ja insigniu ni nevidjam po putevima cak ni ne znam dal ih ima u Palanci kod nas dok megana ima na svakom cosku a ako ih ima dosta znaci da su i majstori upoznati sa njima a i da ima delova koji vise nisu ni toliko skupi kao sto su bili, znam par ljudi koji imaju megane i nisam cuo neke velike zamerke, a ako si resio da uzmes ili insigniu ili megana onda ti je moj savet da kupis megana

Comment

• nemanjaljuba
                          CBC Početnik
                          • 19.07.2016
                          • 9
                          • Novi Sad
                          • Opel Corsa C

Hvala druze
                          P.S. Jedino sto ja u Novom Sadu ipak vidjam i dosta Insignia... Ali posle svega sto sam procitao deluje mi kao veliki rizik, cini mi se da ili mogu naleteti na neku ekstra ili cu konstantno imati problema...

Comment

• nemanjaljuba
                            CBC Početnik
                            • 19.07.2016
                            • 9
                            • Novi Sad
                            • Opel Corsa C

Jel ima neko mozda neki drugi predlog sta da uzmem za do 8000 ?

Comment

• Lucky1
                              CBC Član
                              • 22.02.2013
                              • 30
                              • Zemun
                              • Citroen BX

Restilizovani C5 ili rani C5 X7. Nemoj da te bude strah hidroaktivnog vešanja. Bauk hidraulike je odavno prevaziđen na ovim prostorima.
                              Pouzdan, brz, ekonomičan i šta god ti ko rekao, dobar za održavanje

Comment

Working...
                              X