Citroen DS5 vs MB B200 vs A5 2.0d

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ukk
    CBC Član
    • 10.11.2013
    • 23
    • Beograd
    • bmw 523, e60

Citroen DS5 vs MB B200 vs A5 2.0d

Pozdrav,

kupujemo auto za suprugu, vrlo lako se snalazi u voznji sa sva 3 modela.

Pokusavamo da se odlucimo izmedju
    Citroen DS5 163ks dizel, 2012 oko 120k km. Dobra oprema, kozna sedista, kamera, navigacija, itd...
    MB B 200 dizel, 2012 oko 130-150k km. Nesto slabija oprema od DS5, motor je slabiji, 136ks, u opciji je i verizja od 109 ks ali mi deluje slabo u voznji.
    Audi A5, 2.0 dizel, 2010, 170 ks, oko 170k km. Slicna oprema kao DS5, u zaista odlicnom stanju, cak i levi bubreg na vozakom sedistu izgleda netaknut.

Cenovno su sva tri izmedju 15-16k eur

DS5 - dobar motor, odlicno povlaci, atraktivan izgled spolja i iznutra, s druge strane vrlo nepregledan i klaustrofobican, unutra je sve prilicno nabijeno/skuceno ali pohvala za sveopsti dizajn.

MB B 200/180- nemam neke posebne zamerke, dizajn je vrlo neutralan. Motor na 200 modelu je solidan, 180 bas ako ne bih imao izbora uzeo bih taj motor, 109ks.

A5 sportback (5 vrata) - odlicno izgleda, pregledan, komforan. Model koji smo probali me je neprijatno iznenadio iz dva razloga, performanse su vrlo osrednje, vozio sam se na zadnjoj klupi, supruga je potegla prvu/drugu do max i utisak je vrlo bled, mogu reci da od sva tri osecaj ubrzanja u A5 je najlosiji a ocekivao sam da bude najbolji, ne iskljucujem mogucnost da nesto nije ok ili sa autom ili sa voznjom moje supuge, druga vrlo neprijatna stvar, svaki put kada smo malo ali vrlo malo brze presli preko lezeceg ja sam odskocio par cm sa zadnje klupe. Napominjem da mi se ovo nije desavalo ni u BMW M modelima koji imaju dosta tvrdje ogibljenje.

Hvala na savetima
    Pozdrav
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Odmah smišljaj ili pitaj potencijalnog servisera šta ćeš raditi sa DPF filterom na kupljenom modelu. Svi ga imaju i po kilometraži im se bliži kraj... Drugar mehaničar se hebe sa novijim A5(2013.) već mesec dana, nikako rešiti DPF...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• ukk
      CBC Član
      • 10.11.2013
      • 23
      • Beograd
      • bmw 523, e60

Hvala, do sada nismo imali dizel tako da ne znam puno o problematici, ako mozes da mi kazes kada im se blizi kraj posto se raspon km vozila krece od 120 do 170k km. Supruga godisnje predje 5-6k, ja oko 3k.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Mercedes i Audi će verovatno bolje da drže cenu od Citroena u narednom periodu i lakše će kasnije da se prodaju. Ako ti to nešto znači imaj to na umu.

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Ne garantuju proizvođači ništa, ko stalno vozi grad ili niske obrtaje, krene igranka i pre 100 000. Opet, 130 konja pa naviše, nije baba vozila pa nisu bili mali obrtaji, da nagađamo. Tražiš garanciju na ispravnost bar 6 meseci, pa pokušaš da pređeš što više km za to vreme. Obično takvim vozilima peru filter odmašćivačima, što malo zamaskira paljenje greške 5 -15 000 km. A kakve su ti garancije da su kilometraže original, takvi auti koštaju toliko i napolju, kako ne i skuplje, morala je biti neka falinka da bi se jeftinije kupio ? Ne volim da pišem u ovoj temi, valjda će se javiti Ada, on je toga mnogo prodao i video...
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

E, da taj A5 oće da pokida menjač, toliko dobro povlači kada je ispravan...

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Za te pare može i nov auto da se kupi, doduše ne u tom rangu sa DS-om, Audijem i Mercedesom ali bar ne misliš dobar niz godina o raznoraznim glupostima kao što je gorepomenuti DPF filter i ko zna šta još.

Comment

• ukk
                CBC Član
                • 10.11.2013
                • 23
                • Beograd
                • bmw 523, e60

Originally posted by comi 1342 View Post
                Ne garantuju proizvođači ništa, ko stalno vozi grad ili niske obrtaje, krene igranka i pre 100 000. Opet, 130 konja pa naviše, nije baba vozila pa nisu bili mali obrtaji, da nagađamo. Tražiš garanciju na ispravnost bar 6 meseci, pa pokušaš da pređeš što više km za to vreme. Obično takvim vozilima peru filter odmašćivačima, što malo zamaskira paljenje greške 5 -15 000 km. A kakve su ti garancije da su kilometraže original, takvi auti koštaju toliko i napolju, kako ne i skuplje, morala je biti neka falinka da bi se jeftinije kupio ? Ne volim da pišem u ovoj temi, valjda će se javiti Ada, on je toga mnogo prodao i video...
                Sto se tice garancije, to je samo na papiru, daju garanciju na motor ali samo na motor, to znaci samo glava motora i ispod glave sto je nonsens, to nije nikakva garancija. DPF, menjac, pumpa i sl. su po njihovim recima potrosni delovi i na to ne daju garanciju.

Vezano za cene i km, vecina automobila se kupuje sada na aukcijama tako da mozes da pratis preko web-a (ne i da bidujes) i za svaki auto trazis kompletan izvestaj aukcijske kuce za odredjeni auto sto takodje moze da se vidi on line ili da ti daju print out, sto se toga tice tu sam spokojan.

Primer za aukcije/izvestaj recimo odes na https://www.carsontheweb.com/

Comment

• ukk
                  CBC Član
                  • 10.11.2013
                  • 23
                  • Beograd
                  • bmw 523, e60

Originally posted by sErGiO View Post
                  Za te pare može i nov auto da se kupi, doduše ne u tom rangu sa DS-om, Audijem i Mercedesom ali bar ne misliš dobar niz godina o raznoraznim glupostima kao što je gorepomenuti DPF filter i ko zna šta još.
                  Slazem se.

Vezano za drzanje cene i tu se slazem, DS5 ce se verovatno teze prodati i vise ce mu pasti cena, mada je u ovom trenutku trazen i dobri komadi se relativno brzo prodaju (barem po onome sto pratim).

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

da bi kupovao sa karsondveb moras biti registrovan kao autoplac. Uporedis auto na nasim oglasima i preko, isto godiste, ista kilometraza i recimo slicna oprema, kod na jefitinije. To samo znaci da je kupljen sa nekom falinkom koja je kod nas u vecini slucajeva "popravljena".
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• ukk
                      CBC Član
                      • 10.11.2013
                      • 23
                      • Beograd
                      • bmw 523, e60

Ne mogu da uporedim cene posto kao sto si i rekao nisam registrovan kao handler, ali mogu od autoplaca koji tvrdi da je kupio sa aukcije da trazim izvestaj sa aukcije ako nema prelazim na drugi auto ili drugi plac....

Comment

• ukk
                        CBC Član
                        • 10.11.2013
                        • 23
                        • Beograd
                        • bmw 523, e60

Naravno, pre kupovine auto ide na slep pa u ovlasceni servis, valjda su sposobni da uoce bar neke ozbiljnije mane ili izlistaju servisnu istoriju u slucaju da postoji integralni informacioni sistem. Tako ja zamilsljam, u praksi naravno moze biti potpuno drugacaije.

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

onda ne kupujes kod nas nego odes preko pa premijum seleksn kod dilera i ne pitas sta kosta.
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Bingodalton
                            CBC Senator XXL
                            • 12.11.2012
                            • 316
                            • Novi Sad
                            • GP 1.9 JTDM Sporting

Po meni bi Merc bio najbolji izbor.
                            Kako shvatam to je sve gradska voznja u kojoj se on bolje snalazi od druga dva. Pregledniji je i pravilnijeg oblika.
                            Nov moze za te pare, ali je bacanje para, sem ako ne zelite da taj auto vozi narednih 15 god, taman da nagura 100.000. Suludo.
                            Nadjite neki 2012. - 2013. god, sa oko pravih 100.000km i nek uziva, kad vec zelite/mozete sebi da priustite auto od 15k za 5k km godisnje.

Comment

• ukk
                              CBC Član
                              • 10.11.2013
                              • 23
                              • Beograd
                              • bmw 523, e60

I ja se slazem da je MB najbolji izbor sto se tice kvaliteta, preglednosti u gradskoj voznji i dalje prodaje, medjutim izgleda da ce biti ds5 2014 sa automatskim menjacem, nemam ideju kakav je taj automatski menjac, proizvodi ga japanska firma aisin-aw, trebalo bi da je pristojan.

Comment

Working...
                              X