Savet oko kupovine polovnjaka izmedju 5 i 8 hiljada

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nes036
    CBC Početnik
    • 04.01.2017
    • 7
    • Beograd
    • Peugeot 307

Savet oko kupovine polovnjaka izmedju 5 i 8 hiljada

Pozdrav,

U potrazi sam za polovnim automobilom, pa rekoh da se obratim iskusnijima od sebe.

Trenutno vozim Peugeot 307, 2004 godiste, 66 kw dizel, 2/3 vrata. Medjutim usled dolaska novog clana porodice, imam potrebu za promenom auta.

Tragajuci po netu i citajuci tudja iskustva, nekako se nametnuo ford focus 2008 - 2011 godiste, za koji bi bio budzet oko 5500e.. Medjutim tragajuci dalje, vidim da su prezadovoljni ljudi i sa novim Citroen C4 (2011 - ), koji kosta oko 8000e.

Kada sam se vec popeo na ovu cifru, da li onda uzeti nesto stariji automobil, koji je bolji?

Napomenuo bih da sam prosecan vozac, gde prelazim izmedju 10 000 i 12 000 km godisnje ( svaki dan po centru BG-a na relaciji posao - kuca, jednom mesecno otvoreni put ibarska magistrala i jednom godisnje odlazak na more).

Obzirom da prelazim malo, ne bezim ni od benzinca.

Zahtevi koje bih zeleo da ispuni sledeci automobil bi bili:

- 4/5 vrata
    - udobnost - zeleo bih da sto manje osecam ove Beogradske rupe, da mi se ne pomeraju bubrezi dok vozim
    - da moze da povuce prilikom preticanja
    - da ima prostora - posto sam 193 visok

Eto ako se setim jos neceg, dodacu.

- Inace, prvenstveno bih uzeo auto oko 5000 - 6000 eura, a ako bas mora, dao bih i 8 000 ali za nesto mladje.
  • kalimero1
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2010
    • 318
    • zagreb
    • c5

akoveč mijenjaš auto nema ti velike razlike između ovog kojeg imaš i ovih
    za koje si zainteresiran,ako hočeš veči auto pazi da ne uzmeš kantu sa slabim
    motorom,od francuza izbjegavaj pug i citro sa vti motorom.ako hočeš diesela
    gledaj da ima oko 2000ccm i da nije teži od 1300kg.ne preporučujem ti ni bmw
    jer ih je večina zamaskirana pošto im je pravo održavanje skupo pa se nakon par
    mjeseci pretvore u vreču bez dna.i kod diesela ako možeš gledaj da ima bosch
    ubrizgavanje.

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Citroen C4 II nije mnogo veći od 307-ice, kao ni Focus tako da ne vidim baš svrhu zamene. Jedino ako bi uzeo Focus karavan. Vozio sam par meseci C4 II sa 1.6 HDi motorom od 92 ks i meni je to bio sasvim ok auto s´tim što je imao problem sa ABS modulom koji sam jedva rešio. Kako mi reče majstor to je bila fabrička mana na tim automobilima i ako nije zamenjeno u garantnom roku onda postoji velika mogućnost da to tebe čeka. Inače ABS modul je vezan sa ABS pumpom a to sve zajedno košta preko 1000€ ako se kupuje novo a polovno nema ili se teško pronalazi. Meni je majstor rešio popravkom od 110€ ali mi je napomenuo da postoji mogućnost da nema popravke. Inače auto je mali potrošač i taj motor je odličan. Meni nije smetalo ni tih 92 ks jer ide sasvim ok i ima snage za preticanje. Ne slažem se sa kolegom oko 2.0 motora, mislim da su motori do 1600 ccm više nego dovoljni za svakodnevnu vožnju a pritom su štedljiviji i jeftiniji za registraciju a verovatno i za održavanje.
      Focus dizel ima isti taj HDi motor (mislim na 1.6). Verovatno je Ford nešto upravljiviji i bolje leži u krivinama ako ti je to bitno.
      Sve u svemu gleda ako možeš što mlađi auto da uzmeš i nemoj da očekuješ da je auto 2007-8 godište prešao pravih 150000 km, jer najverovatnije nije.
      Last edited by sErGiO; 05.01.2017, 13:54.

Comment

• nes036
        CBC Početnik
        • 04.01.2017
        • 7
        • Beograd
        • Peugeot 307

Pozdrav,

Hvala na odgovorima pre svega.

Iskreno, izbegao bih karavan, pre bih uzeo neki hecbek, pa onda limuzinu (zbog parkiranja po gradu).

U sustini, ja sam ova dva modela samo predlozio, otvoren sam i za druge automobile..

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

308? Bravo?

Comment

• nes036
            CBC Početnik
            • 04.01.2017
            • 7
            • Beograd
            • Peugeot 307

Pao mi je na pamet i 308, ali mi se cini da C4 dolazi sa vise opreme i nekako mi deluje primamljivije.. Ali ni on nije iskljucen..

Comment

• nes036
              CBC Početnik
              • 04.01.2017
              • 7
              • Beograd
              • Peugeot 307

Takodje, ako bi isao na benzinca, koji motor treba juriti? Da li je dobar 308 sa benzinskim motorom?

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Ako prelazis male km onda je benzinac mozda bolja opcija jer ih je verovatno lakse naci sa manjom predjenom km nego dizele. Osim toga (atmo) benzinci su jeftiniji za odrzavanje od dizela a imaju i mnogo manje potencijalno skupih kvarova. Uglavnom gledaj da nadjes odrzavan auto i ako je ikako moguce od poznatog vlasnika a za sve drugo neka ti je Bog u pomoci

Comment

• sErGiO
                  Moderator
                  • 30.01.2007
                  • 2769
                  • Neko selo pored Beogr
                  • Alfa Romeo 156SW

Sad mi nešto pade na pamet. Nekako najracionalniji izbor po meni za porodicu i za te pare od 7-8000€ je Fiat 500L 1.4. Kako zbog toga što je jeftin za održavanje, tako i zbog toga što za te pare može da se nađe sa malom km i proverenom servisnom istorijom.

Comment

• nes036
                    CBC Početnik
                    • 04.01.2017
                    • 7
                    • Beograd
                    • Peugeot 307

Ne bih Fiat.. Koji atmo benzinci su dobri? U kojim autima ga preporucujete?

Comment

• vojislavbb
                      CBC Senator XXL
                      • 04.05.2009
                      • 373
                      • Novi sad
                      • Forester Turbo

Ja vozim legacy limunzinu sa 137 konja sa 200 000 km i nemam niti jedan kvar. Mehanicki sam mu promenio obe kugle i oba silent bloka (sve zajedno 5000 din). Auto ima iste troskove registracije i odrzavanja kao i svaki drugi auto. Ima 4x4 pogon i trosi 8 do 10 litara.
                      SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
                      http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• Ji 4Tze
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 806
                        • bg
                        • Honda CR-V 4WD

Idealan kupac za mog Civica

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sErGiO
                            Moderator
                            • 30.01.2007
                            • 2769
                            • Neko selo pored Beogr
                            • Alfa Romeo 156SW

Za te pare moze i tzv Civic "svemirac" da se nadje sa 1.4 ili 1.8 benzincem.

Comment

• nes036
                              CBC Početnik
                              • 04.01.2017
                              • 7
                              • Beograd
                              • Peugeot 307

Posto na oglasima ima dosta C4 2011 - koji su bili teretna vozila u inostranstvu, koja je mana ovih polovnjaka, obzirom da imaju zadnju klupu ubacenu?

Da li su neudobniji, da li idu drugaciji delovi za njih sutra, ili je mana samo sto su presli sigurno vise nego ovi koji nisu bili teretnjaci?

Comment

Working...
                              X