Honda Accord vs Mazda 6 (2010-2012)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boda Tajson
    CBC Član
    • 14.03.2006
    • 44
    • Novi Sad

Honda Accord vs Mazda 6 (2010-2012)

Pozdrav svima

Vec neko vreme razmisljam o kupovini jednog od navedenih auta. Pomalo sam razmisljao o autima slicne velicine, passat, insignia... ali se nekako ne vidim u njima. Sto ne znaci da sam potpuno iskljuciv vezano za druge predloge.

Jedni od uslova su 2.0 motor i ugradnja gasa. Izbor je 2.0 zbog vise snage, momenta i sestostepenog menjaca.

Ono sto sam primetio u kratkom istrazivanju koje sam poceo od M6 je da je u dosta njih sa 1.8 motorima ugradjen gas, dok to nisam primetio ni u jednom 2.0, a taj mi deluje kao bolji izbor spram ove velicine auta. Da li je taj 2.0 nesto specifican motor za ugradnju ili? Da li je neko vozio 1.8 i kakve su realno njegove preformanse? Takodje sam video da postoji restyle koji je radjen 2010, ali ne znam koliko su promene znacajne (prednja maska, mali spojler na sedanu, drugacije maglenke...)

Sto se tice Accorda, nalazim pohvale kako je auto kvalitetniji od M6, zatim kazu provereni V-TEC, neprakticniji gepek, manje prostora nazad i teska prodaja jednog dana. Nisam od onih koji kupuje auto da bi ga prodavao sutra, ali se opet zapitam da li kupovati auto koji se vise ni ne pravi za evropsko trziste ako sam dobro ispratio.

Ima li neko neki praktican savet, informacije o ceni odrzavanja, slabe tacke, na sta obratiti paznju, da li izbegavati nesto od ovoga, opste utiske o kvalitetu unutrasnjosti i limarije, buka u toku voznje, svoja i tudja iskustva? I generalno, zasto kupiti ili ne kupiti neki od ovih.

Na oglasima vidim prilicno mali izbor pa je opcija uvoz iz inostranstava.

Hvala
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Kakve to veze ima da li se auto proizvodi ili ne za evrposko tržište. Za taj auto sasvim sigurno ima dovoljno novih delova da može normalno da se održava i normalno vozi još dugi niz godina. Osim toga moj savet ti je da, ako nameravaš da zadržiš auto neko duže vreme, ne misliš mnogo o tome kako će se kasnije prodati. Ako je dobro održavan i ako je iole normalna cena prodaće se svaki auto.

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Boda Tajson
        CBC Član
        • 14.03.2006
        • 44
        • Novi Sad

Ok, hvala Svakako mi buduca laka prodaja nije visoko na listi prioriteta (pogotovo sto jos nisam ni kupio ) samo sam razmisljao o percepciji takvih vozila iz ugla prosecnog kupca.

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Od tih modela ce samo presuditi afiniteti. Ista klasa, isto poreklo, ista pouzdanost, isti troskovi....... Kupi koji bude ocuvaniji, sa servisnom istorijom.....

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Upravo tako.

Comment

• The Punisher
              CBC Senator XXL
              • 01.03.2006
              • 503
              • Beograd Wozhdovatz
              • Ford Taunus TC1

Originally posted by sErGiO View Post
              Kakve to veze ima da li se auto proizvodi ili ne za evrposko tržište. Za taj auto sasvim sigurno ima dovoljno novih delova da može normalno da se održava i normalno vozi još dugi niz godina. Osim toga moj savet ti je da, ako nameravaš da zadržiš auto neko duže vreme, ne misliš mnogo o tome kako će se kasnije prodati. Ako je dobro održavan i ako je iole normalna cena prodaće se svaki auto.
              Za auto za Evropsko tržište obično postoje zamenski delovi (Turska) dok kod onih iz Japana postoje samo originalni.
              https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Ji 4Tze
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 806
                • bg
                • Honda CR-V 4WD

Prvi put čujem da je neko imao problema sa delovima za Accorda...
                Kakvi delovi te plaše?

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Ja koliko znam, u Turskoj se pravi samo civic, a accord od 2002 za Evropu se pravi u Japanu. Sto se tice delova, nazoves prvu prodavnicu i vidis ima li zamenskih, a ima ih.

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Ja samo da dodam da bih blagu prednost dao Accordu, definitivno zbog niže cene održavanja, nešto boljih voznih karakteritika i definitivno veće populacije koja je vozi.
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                    X