Kupovina auta do 3000e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sanja21
    CBC Početnik
    • 05.04.2018
    • 4
    • Beograd
    • Fiat bravo 1.9

Kupovina auta do 3000e

Treba mi vasa pomoc.U auta se ne razumem uopste,a predstoji mi kupovina sto pre.Sto vise gledam po oglasima sve manje znam sta da izaberem.
    Htela bih da uzmem benzinca,sa petoro vrata,da je komforan i da je mladji auto i samim tim da nije presao mnogo.Zato mi je Dacia Sandero zapala za oko.Da li uzeti na placu ili od vlasnika?Znam da mnogo trazim za malo para,al valjda cete mi pomoci u odabiru ili bar da me usmerite u kom smeru da gledam i trazim auto.
    Last edited by Sanja21; 06.04.2018, 23:45.
  • zulurbr
    CBC Veteran
    • 27.03.2010
    • 169
    • Zrenjanin
    • Nuova Bravo Sport Tj

Ako dozvolite?!
    Nije previše bitno gde gledate auto, već je jako bitno da imate nekoga sa iskustvom sa sobom.

sa TT

Comment

• Sanja21
      CBC Početnik
      • 05.04.2018
      • 4
      • Beograd
      • Fiat bravo 1.9

Nemam koga,da imam bilo bi mi svakako lakse.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Kao sto rece kolega, manje je bitno gde kupujete auto vazno je da se odabere dobar. Za 3000€ mozda moze da se izabere solidan auto ali mlad tesko. Obavezno pronadjite nekoga ko bi isao sa gleda auto.

Comment

• URKE 80
          CBC Veteran
          • 02.01.2013
          • 102
          • Požarevac
          • Renault Clio mk3 1.2

Ako je Sandero u užem izboru,na njemu poći od limarije. Da li ima korozije,jer ako je ima pojede ga vrlo brzo. Motor,ko motor. Stariji, ali zato izuzetno pouzdan i jeftin za održavanje,Renoov iz Clia 2. Potrošnja relativna stvar,zavisi od stila vožnje i težine noge na gasu. Trap i upravljanje relativno jeftino ako mora da se zameni nešto,tipa kugle ili spone. Prilikom "razgledanja motornog" prostora,obratiti pažnju na koševe,jer tu se vidi ako je auto udaren pa popravljan i da li ima korozije. Motor može biti opran i samim tim na oko ko nov. Lonci auspuha brzo korodiraju i propadaju ali nije to neka velika investicija. Pogledati rashladnu posudu da li ima masnoća od ulja u njoj. Ako ima, dihtung glave je u problemu.U probnoj vožnji baciti pogled na retrovizor i videti da li ima plavog dima. Belog će biti ako je napolju hladnije ali će dostizanjem radne temperature nestati. Mada za Dačiju kažu, ako su motor i karoserija ok, sve ostalo je dosta jeftino u odnosu na konkurenciju. Tako da ukoliko ima nekih nedostataka,tipa ćelave gume,procureli neki od amortizera,ne treba odustajati. Već iskoristiti to kao argumente za spuštanje cene. Ovo je naravno sve laički rečeno! Naravno da bi majstor prilikom provere sve to mnogo bolje pregledao i dao svoje mišljenje.

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока
          Last edited by URKE 80; 06.04.2018, 20:37.

Comment

• zulurbr
            CBC Veteran
            • 27.03.2010
            • 169
            • Zrenjanin
            • Nuova Bravo Sport Tj

Ja sigurno ne bih bolje opisao i objasnio.
            Savršeno se slažem. [emoji108]

sa TT

Comment

• Sanja21
              CBC Početnik
              • 05.04.2018
              • 4
              • Beograd
              • Fiat bravo 1.9

Hvala ti puno,upravo me takve stvari i zanimaju i takav sam odgovor ocekivala na sta treba obratiti paznju kod gledanja auta jer sam vec napomenula da nemam nikog ko se razume da bi krenuo samnom u razgledanje.

Comment

• URKE 80
                CBC Veteran
                • 02.01.2013
                • 102
                • Požarevac
                • Renault Clio mk3 1.2

Nema na čemu. Srećno prilikom kupovine.

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Comment

• The Punisher
                  CBC Senator XXL
                  • 01.03.2006
                  • 503
                  • Beograd Wozhdovatz
                  • Ford Taunus TC1

Originally posted by Sanja21 View Post
                  Treba mi vasa pomoc.U auta se ne razumem uopste,a predstoji mi kupovina sto pre.Sto vise gledam po oglasima sve manje znam sta da izaberem.
                  Htela bih da uzmem benzinca,sa petoro vrata,da je komforan i da je mladji auto i samim tim da nije presao mnogo.Zato mi je Dacia Sandero zapala za oko.Da li uzeti na placu ili od vlasnika?Znam da mnogo trazim za malo para,al valjda cete mi pomoci u odabiru ili bar da me usmerite u kom smeru da gledam i trazim auto.

ukucao sam mlađe od 2009. i do 3500 evra (malo može da se spusti cena)

ovako nešto:

ja ne bih Dačiju osim ako baš lično ne znaš prodavca
                  https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Sanja21
                    CBC Početnik
                    • 05.04.2018
                    • 4
                    • Beograd
                    • Fiat bravo 1.9

Hvala vam puno,sinoc sam kupila daciju i izuzetno sam zadovoljna.pre svega dosta sam je dobro,po mene,platila.tako da mi ostaje novca za mali i veliki servis koji je bas jeftin i par sitnica koje treba srediti kao sto je poliranje.hvala vam jos jednom svima na pomoci.

Comment

• zulurbr
                      CBC Veteran
                      • 27.03.2010
                      • 169
                      • Zrenjanin
                      • Nuova Bravo Sport Tj

Ja to ništa ne priznajem bez sličica. [emoji3]

sa TT

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

ja i patike duze kupujem.
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                        X