Suv do 19000€

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Morphadron
    CBC Početnik
    • 26.02.2017
    • 9
    • Bor
    • Yugo

Suv do 19000€

Potreban mi je terenac kao tipa isuzu,mitsubishi,nešto sa pogonom na 4*4 sa reduktorom.
    Bavim se poljoprivredom i treba mi stalno terensko vozilo.
    Bavim se proizvodnjom mlečnih proizvoda i dostavljam svuda,a zimi je otežano jer nečiste tamo gde vozim.
    Sa lada nivama prolaze,ali meni je niva lako prevrtljiva i mala.

Mogu da izdvojim 19000€,mogu ako baš nemože da se nadje vozilo i više,ali ukupno smem 25000€.
    Proširujem stoku tako da sam kratak sa novcem.

Gledao sam isuzu d max i mitsubishi L200,valjda te oznake.
    Treba mi takodje vitlo što jače i webasto sistem grejanja,verzija za grejanje rashladne tečnosti motora,jer mahom su terenci na dizel a dizel hoće da mrzne pa mu se dodaje benzin pomalo. Nisu jake zime kao pre pa neće da mrzne ali nije loše zagrejati rashladni sistem motora kad je jak minus jer se produžava i štiti motorni sklop.
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Kupuješ polovan ili nov?
    Meni je službeno vozilo već skoro 10 godina L200 i što se voznik karakteristika tiče tu je ok. Bio sam u prilici nekoliko puta da ga vozim po prilično zahtevnim terenima i izvukao me svugde sa all season gumama. Da je imao gume za blato i sneg izvukao bi me i još mnogo lakše. Auto inače ima zadnju vuču a pogon na sve točkove, redukcija i blokada se uključuju ručno, mehanički. Tu treba biti malo oprezan i pročitati uputstvo jer je kolega uspeo da zaglavi ručicu pa je auto morao na servis zbog toga.
    Motor 2.5 DIID ako sam dobro zapamtio oznaku, nije preterano snažan (100KW) ali za radni auto je dovoljan. Nije nikada pravio neke probleme, jednom je valjda dizna nešto bila u problemu pa je malo dimio ali to je rešeno. CE lampica mu gori već 3 godine i nijedan servis nije to uspeo da reši, mada nema nikakvih problema u radu, sipa se isključivo NIS-ov EU dizel. Potrošnja koju pokazuje borad kompjuter je od 12-13.5 litara, nisam nikad merio kolika je stvarno. Nikada nije bilo problema sa paljenjem ni po najvećoj hladnoći, jedino što motor radi primetno grublje dok se ne zagreje a sporo se greje kad je hladno. Po fabričkoj servisnoj knjižici redovna zamena ulja i filtera se radi na 7500 km ili jednom godišnje.
    Upalila se i lampica za suvozačev air bag, navodno je neka špulna u problemu ali neće niko da je zameni Na nosačima sedišta u kabini pojavila se površinska rđa. Zašto, ne znam. Auto je prešao nešto malo preko 77000 i pre oko godinu ipo dana počeo je da lupa zadnji trap, konkretno lisnate opruge. Nije rešeno do danas, navodno je previše skupo za popravku Sileni jadnici škripe i cvile do iznemoglosti, po meni prerano obzirom na km.
    Gume od 17" su ranije bile preskupe, sad imaš neke razne alternativne proizvođače pa mogu da se nađu za oko 15000 po komadu. Inače auto jede gume, samo fabričke Bridgestone su izdržale nešto oko 30000, kasnije su stavljane Goodyear (počele da se raspadaju posle 6-7 meseci) pa Michelin koje su bile nešto bolje ali nisu prešle više od 20-22000 km, pa su i one počele da se raspadaju. Sad su na njemu neke Starmaxx ako sam dobro zapamtio i one se drže za sada
    Pločice se takođe menjaju relativno često ali nije ni čudo obzirom da auto ima preko 2 tone kad se napuni rezervoar i kad sednu 2 čoveka.

Sve u svemu auto ide gde hoćeš, ima dobar prenos, visok je, ima visoko postavljenu usisnu granu, mesto za dodatni akumulator (zbog čekrka) i solidan tovarni prostor ali u smislu izdžljivosti i kvaliteta izrade nije baš oduševio. Razočarao sam se u kvalitet trapova (obzirom da je pretežno vožen po lakšim terenima i da nije akan), ali i u još neke sitnice kao što je kožna obloga volana i menjača koja se bukvalno raspala kao da je prešao 10000000 km a ne 77000

Comment

• Morphadron
      CBC Početnik
      • 26.02.2017
      • 9
      • Bor
      • Yugo

To je problem,neznam isuzu kakav je
      Leti planiram m+s gume a zimi isključivo zimske kramponke proizvodjača silverstone mt 117 extreme

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

D max sam vidjao na hiljade komada u Aziji i Africi. i po 30 god stari vuku sve i svasta. Isuyu je poynat po tome, a ni Mitsubishi nije za baciti. Probaj ih, raspitaj se, mislim da ne bi pogresio sa bilo kojim od ta dva. Sigurno je da neces npr Amaroka
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• The Punisher
          CBC Senator XXL
          • 01.03.2006
          • 503
          • Beograd Wozhdovatz
          • Ford Taunus TC1

Šta god da kupiš kupi što mlađe. Takođe prošetaj se po servisima, vidi ko tu može da ti održava pickup. Vozio sam 2007. Hilux, samo reči hvale ali je preskup i kao nov i kao polovan. Ja bih ipak izabrao nov jer od 19 do 22-23 je malo, imaš Ford Ranger i Isuzu D Max za te pare. Uvoznik za Isuzu je Trio motors iz Novog sada. Pozovi i njih i Grand, možda imaju neke popuste ili automobile iz salona (2016. 2017. godište)
          https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Bingodalton
            CBC Senator XXL
            • 12.11.2012
            • 316
            • Novi Sad
            • GP 1.9 JTDM Sporting

Kako si opisao kao da ides na ekspediciju na Antarktik.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Comment

Working...
            X