C4 Picasso ili Astra j

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • izida
    CBC Član
    • 02.07.2008
    • 21
    • beograd

C4 Picasso ili Astra j

Treba mi pomoc.
    Doslo je vreme da se oprostim od C3 i da se kupi nesto drugo.
    Izbor je pao na Citren C4 picasso ili Opel Astru J.
    Znam da ovo nije ista klasa,C4 je valjda minivan ili kako se vec zove...
    Ovo mi je skroz nevazno oko klase jednog i drugog,jednostavno na oko ova dva mi se najvise svidjaju i jedan i drugi ulaze u neki budzet od 6500e.

Sta izabrati od ova dva? PRednosti mane jednog idrugog?
    Mali/veliki servisi,cene?
    Delovi,potrosnja...?
    Bilo kakav komentar je dobrodosao.
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Za servis pozoveš 2-3 prodavnice pa pitaš koliko košta, vrlo prosto. Ako imaš porodicu i često putuješ onda definitivno Picasso, ako nemaš onda je Astra praktičniji i razumniji izbor.

Comment

• izida
      CBC Član
      • 02.07.2008
      • 21
      • beograd

Nemam porodicu i ne putujem cesto.
      Volim pecanje i cesto idem na pecanje. Pecam sarana konkretno,stapovi kad se sklope i ubace u torbu imaju duzinu od 2 metra.
      To sve stane i u sadasnji C3.

C4 picasso mi je na prvom mestu,nekako mi je bas bas lep.
      Koleginica ga vozi,2009 godiste,automatik. Kaze da nema zamerki.

Koliko su funkcionalne navigacije u ova dva modela,da li mape mogu rucno da se ubace ili za to mora da se ide u neki ovlasceni servis?

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

po tvojim postovima deluje da je u sustini vec odluceno da se pazari c4
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• izida
          CBC Član
          • 02.07.2008
          • 21
          • beograd

Pa da...
          Otvorio sam temu da cujem neki komentar o c4 picasu,pa ako ispadne da ima neke mane auto i slicno da se ide na opciju B.

Comment

• DS9
            CBC Senator
            • 27.10.2011
            • 280
            • Beograd

Ako nisi već član srpskog nezavisnog foruma ljubitelja citroena tj. CFS, mislim da bi ti bilo vrlo korisno da to postaneš (a nama ostalima bi takođe značile tvoja zapažanja npr. oko poređenja i iskustva koja si imao sa C3)

Trenutno je u njemu u posebnoj temi aktuelna rasprava jer je jedan od vrlo aktivnih članova (koji je do skoro vozio odlično održavanog Xsara Picasso) pre koji dan posle kraće potrage nabavio C4 Picasso, a osim toga imamo i posebnu temu koja se tiče citroena koji se nude u oglasima, a naravno i personalne teme članova koji voze c4 picasso (jednostavno rečeno u svojoj klasi tj za potrebe kojima je namenjen taj model ljubitelji sitroena smatraju odličnim).

Mene inače lično interesuje zašto uopšte menjaš C3, koji izgleda zadovoljava tvoje potrebe, a kako stoje stvari verovatno bi zadovoljile sigurno dok se npr. ne razmnožiš (a i tada bi sigurno poslužio neko vreme). Da li zbog toga što je počeo da pravi probleme, da li zato što imaš osećaj da je motor nedovoljno jak i sl. Mislim, koji su razlozi da je došlo vreme da se oprostiš od C3?

Sad, doduše - noviji, lepši ili skuplji auto ume da povećava verovatnoću razmnožavanja, tj. ostavljanja potomstva.

Inače koji je motor u toj c3ojci i koje je godište?

Pošto navodiš par pitanja u vezi navigacije, lično mislim da bar za taj model nećeš imati preveliki problem da nabaviš neku od aktuelnijih verzija, odnosno mapa (ali ćeš to detaljno saznati od naših forumaša koji su stručnjaci za tu oblast). Doduše, lično mislim da su praktično sve ugrađene navigacije u automobilima manje upotrebljive jer su pozicionirane izvan direktnijeg vida vozača, i da su zbog toga korisnije aftermarket navigacije manjih dimenzija koje mogu da se pozicioniraju bliže perifernom pogledu vozača). Kod recimo C3, lično meni je je to otprilike leva granica pomoćnog/centralnoh displeja.

Automatik će imati nešto višu potrošnju goriva, ali ako ti to nije problem onda ćeš se idealno i udobno navozati.

Što se tiče Astra J - that`s the other ball game.

Hvala
            Last edited by DS9; 30.12.2018, 10:54.

Comment

• izida
              CBC Član
              • 02.07.2008
              • 21
              • beograd

Nisam clan tog foruma,sad cu da potrazim.

C3 koji trenutno vozim 2006 godiste 1.4 hdi(valjda)
              Pa menjam ga sto hocu nesto mladje da kupim,a i vece.
              Ne pravi probleme,super je autic,kupio sam ga iz bivse firme koje se bavi prodajom ulja i auto delova.
              Ona ga uzeli novog naravno,znam kako se odrzavaju sluzbena kola kod njih zato sam ga i uzeo pre 2 godine.
              Sad imam nesto para pa gledam da uzmem nesto mladje i vece.

Comment

• DS9
                CBC Senator
                • 27.10.2011
                • 280
                • Beograd

Recimo da mi je vrlo drago da sam naleteo na ova tvoja pitanja, jer sam ja lično vlasnik (nekih osam godina) Citroena C3 1.4 HDi 2006., a osim toga o uljima pišem na tom na tom forumu, pa bi tvoje prisustvo tj. nekog ko ima iskustvo iz firme za prodaju ulja i delova bilo veoma korisno i informativno.

E da, svako ko vozi 1,4 HDi teško da će naći auto koji će biti ekonomičniji u potrošnji goriva, a moći da pokrije toliko raznih zahteva. Mislim, kada auto i u begradskim gužvama troši nekih do 6 L/100 km, a i na otvorenom slično (ili bitno manje)...
                Last edited by DS9; 30.12.2018, 11:09.

Comment

• izida
                  CBC Član
                  • 02.07.2008
                  • 21
                  • beograd

Sto se tice iskustva sa uljima tu ne mogu da ti pomognem.
                  Radio sam kao magacioner i pomerao sam kutije i bacve sa tacke A na tacku B
                  Jedino sto imam popust na ulja i delove

Sto se tice potrosnje ja nisam uspeo da predje 5L na 100 km.
                  Grad,obilaznice,klima...

Comment

• DS9
                    CBC Senator
                    • 27.10.2011
                    • 280
                    • Beograd

To znači da ti je prosečna brzina bila iznad nekih 21 km/h.
                    Verovatno sam i subjektivan, ali trenutno imaš automobil za koji kažeš da nemaš problema, pri tome je sasvim ekonomičan, i još suštinski zadovoljava sve trenutne potrebe...

Mislim, pitanje je da li ćeš sa novijim autom biti zadovoljniji, odnosno da li ti uopšte trenutno i treba drugi auto (a btw. imaš ga tek dve godine). C3 je vrlo lagan za vožnju, zna i stići i uteći kad zatreba.

U vezi ulja, i kao magacionera će tvoje iskustvo biti vrlo informativno i zanimljivo, tipa npr. šta odakle stiže, šta se najviše prodaje i sl.
                    Last edited by DS9; 30.12.2018, 12:22.

Comment

Working...
                    X