Gradski japanac
Collapse
X
-
steta sto ti je mali budzet, ovde nema nekog pametnog izbora, sve je lutija. inace, ni jedan nije japanac, vec indus, madjar i korejanacKids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
-
-
A ovako nesto?
Pretraga automobila | Polovni automobili - auto oglasi Najposećeniji sajt za polovne i nove automobile u Srbiji. Kupite ili prodajte auto putem besplatnih oglasa.
Comment
-
-
Originally posted by DedaMilisav View PostKids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Da ne otvaram novu temu...moja sestra ima dozvolu vec 10-tak godina ali nije bila aktivan vozac. Znam koliko znaci imati auto da se prevezes, zavrsis nesto itd. Do sada je bilo prevoz i samo prevoz ili kad bar mora taxi, a ja ulecem kad god mogu. Vec par puta se pokretala tema nekog auta za nju ali nikada se nije realizovalo. Sada je tema opet na stolu pa sam poceo i da gledam oglase tj. modele koji bi bili za nju. Cene su takve da vise ne ne znam sta je realno, a sta nije ali sam se bazirao vise na konkretan primerak.
Tako se izmedjuostalog nasao i sledeci primerak Nissan Micre:
Polovni Nissan Micra 1.6 2007. god. Polovni Automobili Srbija, Obrenovac
Prvo svidela mi se boja ali i sestri. Unutrasnjost dvobojna i ne izgleda monotono i crno, cak ima i siber sto je retkost u ovom segmentu. Auto je po meni pravi zenski, dovoljno mali i okretan za grad,a opet ima 5 vrata ako zatreba.
Sad dolazimo do motora, koji sam tek na kraju primetio, a nisam ni znao da se ugradjivao u Micru. U pitanju je 1.6 motor sa lancem i 110KS. Neko ce reci nije potrebno, a opet kada se stekne malo iskustva visak snage nije na odmet, pogotovo ako bude nekih voznji van grada. Potrosnja ne verujem da je veca od recimo 1.2 motora jer je Micra lagana ali mozda gresim? Drugo sto me zanima kakav je ovaj motor za odrzavanje, koje su mu mane i koliko recimo kosta zamena seta lanca? I generalno ima li Micra nekih boljki i na sta obratiti paznju?
Pronasao sam podatak da Micra sa ovim motorom ima sportsko vesanje. Da li se pod istim podrazumeva drugaciji tip vesanja ili su samo npr. opruge amortizera krace> Koliko je ovakvo oslanjanje manje udobno od standardnog?
Comment
-
-
SR je Nissanova oznaka za sportske modele, uglavnom je razlika u opremi kao sto se vidi i ovde. Almera je imala SR, samo razlika u opremi GTI (kao i Sunny) je imao najjaci motor i drugacije vesanje. 1.6 je retko za Micru, najcesci su oni od 80ks. Ovo je bas lepa i pouzdana zujalica kao nekad Yaris TS i mozda ce u gradu da trosi lit vise od 1.2 - nebitno, nece preci 8 sa divljanjem.
Po vozackom sedistu mi se cini da je ovaj autic presao vise od 170k, ali to nije toliko bitno. Zadnji branik je lose upasovan, ali ni to nema veze ako je auto prav. Moguce je da ima drugacije vesanje, a za to je najjednostavnije da se proba i neki od 80ks i uporedi.
Imao sam 2 Nissana i nista se nije kvarilo, samo je Almera N16 imala lose dihtunge poklopca motora, a to je bilo toliko povoljno i lako za zamenu da se po potrebi moglo menjati na svakom drugom servisu. Generalno, Nissan i lanac, nikakvi problemi, vise gledaj limariju. Neobicno je da ima s ESP i krovni prozor, a samo prednje podizace, ali zato hvata Pink bez problemaKids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Svestan sam da auto tog godista mora imati x mana i svasta od sitnica za ulaganje, samo bih da izbegnem da u njega ulozim isto koliko ga i platih, jer onda nema poentu.
Za zadnji branik sam i ja primetio, cak mislim da su tek naknadno stavljeni parking senzori pozadi. Prednji branik mi je isto sumnjiv. Vozaceovo sediste se vidi da je nagnjeceno ali ko zna, uzivo mozda i nije tako strasno, mada vidjao sam da se moze udatiti i reparacija sedista povoljno.
Obzirom da je auto u Obrenovcu nemam kako da ga detaljnije proverim, da je u Bg lako bi.
Jel ima neko ideju koliko je set lanca? Da li motor ima problema sa curenjem ulja itd...
A za potrosnju nije problem, ipak je to motor starije generacije pa je 8l sasvim ok. Kada se setim da je Jugo trosio otprilike toliko...
Gledao sam i cene karoserijskih delova, kako polovnih tako i novih originalnih i stvarno je povoljno.
Comment
-
-
Od B Kose do Obrenovca nema 300 km, blize je nego Valjevo. Ledine -Surcin_Ja(r)kovo i na most pa si za 5 min u Velikom Polju. Gde si pitao za limariju, pitaj i za lanac
Ja bih pogledao sigurno, max gubis 2 sata zivota.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Pretraga automobila | Polovni automobili - auto oglasi Najposećeniji sajt za polovne i nove automobile u Srbiji. Kupite ili prodajte auto putem besplatnih oglasa.
Bolji i jeftiniji
(najbolji motor u Fordu, Yamahin benzinac 1.25, ako ne računamo Pežoov dizel 1.4 hdi-tdci)
Comment
-
-
@sri98
Sve jasno nego dok ja zavrsim sa poslom i odem eto mraka. Jedino subota, proslu i ovu sledecu necu moci...ali dobro nije sad da je pod moranje neko.
Za limariju pitah samo ovde, isto tako i za lanac.
@The Punisher
Fiesta joj se nikako ne svidja, a ubedjivanje je samo gubljenje vremena.
Za i20 se uopste nisam setio, svakako dobar predlog, a ja javljam prve reakcije.
A setih se da ima i manji i10.Last edited by markofpi; 21.03.2023, 09:11.
Comment
-
-
Napisao covek da moze i nedelja
Znam i za dobar i20, ali je 2018, pa se bas ne uklapa u budzet. I10 je bas igracka, to bih preskocioKids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Budzet moze i da se probije ali znas kako je kada je prvi auto...treba da ti bude sto manje zao sto se tice pocetnickih ostecenja. A posle toga da bude samo za otpad. Tako sam ja nasledio Juga od dede, vozio ga par godina i to je to...nije bas zavrsio na otpadu ali svakako dani su mu bili odbrojani.
Comment
-
-
koji to pocetnik vozi preko 25k godisnje pa ima svrhu dizela?Ima ovaj decak sa YT i clip za Yarisa benzin za koji je takodje rekao da je najbolji za pocetnika. Sto vise pregleda - to bolji auto
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
Comment