Acord ili s-max? [emoji848]

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Somi1977
    CBC Početnik
    • 08.08.2019
    • 6
    • Bgd
    • Škoda Fabia

Acord ili s-max? [emoji848]

Znam da će te prvo reći da ova dva auta nisu za uppređivanje ali ono što mene interesuje je održavanje tj koji je jeftiniji, pouzdaniji za ostale stvari u komforu , stabilnosti ..... Znam i sam. Treba mi veći auto zbog dolaska na svet trećeg deteta! [emoji2]

Dakle s-max 2.0 tdci 250 kkm sa punom serv istorijom i accord sa 215 kkm i isto tako komplet istorijom!?
    Maks 2007 a acord 2004!? [emoji848]

Sent from my View using Tapatalk
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

naravno da se generalno ne mogu porediti jer su totalno drugacije koncepcije. H nije skupa za odrzavanje, lepsi je osecaj voznje, plus sam ja pristrasan. Objektivno, nije bez razloga ista cena 3 godine starije honde. Imas porodicnu limuzinu naspam porodicne kocke koja ima vise prostora, ali ima i plivajuci zamajac i nepozdaniju elektorniku sa veovatno manje opreme.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Somi1977
      CBC Početnik
      • 08.08.2019
      • 6
      • Bgd
      • Škoda Fabia

Pa ono što sam ja video po oglasima max uglavnom ima više opreme.
      A ono što mene više brine od zamajca je dpf i novi propisi od 2021!!
      Motori kod oba su izuzetno izdržljiva i gaze mnogo km.
      Probao sam accorda na kratko doduše i nisam nešto impresioniran kako vuče, činimi se da baš dosta traži visoke obrtaje da bi povuko, a + i - su mu što je benzinac. Čini mi se da će zimi trošiti 12 lagano po gradu i kraće relacije barem na osnovu moje kratke vožnje po magistrali i pevcu pre neko veče!
      Mesta ima za 3 dece pozadi, testirao sam sa zenom i 1 sedištem u sredini!

Max mi je nekako mnogo živahniji, naravno komforniji, lepo leži na putu ne kao accord ali dovoljno lepo da može da se vozi po krivinama a da ne ispadneš kroz prozor! Kažu da taj auto u principu se dobro pokazao i da nema nekih zamerki jedino taj dpf koji se buši i reprogramira i onda pičiš , oni koji to su odradili kažu da su prolazili tehnički i kod nas i u inostranstvu ako je sve odrađeno kako valja!!!

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Ja koliko sam citao dpf se skine, izbusi i vrati nazad. Pri tehnickom pregledu se on proverava vizuelno da li je prisutan. Merenjem izduvnih gasova ne moze da se ustanovi prisustvo dpf filtera zato sto se cestice koje on prociscava ne mogu meriti na taj nacin. Mozda sam i lupio, ako jesam ne zamerite

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Čujem od drugara koji popravlja leševe za placeve, da već neko vreme skida DPF i vlasnici placeva ih šalju na čišćenje. Red cene je ispod 200 eura, a rade servisi sa mašinama za tako nešto, nije pranje cilitom. To se ranije radilo samo za kamione i buseve, sad normalno rade i za manje kubikaže. Videh negde u Borči tablu za servis pored puta. Sad će još katalizatori ispasti veći problem ako nema zamenskog. Skinuše s neke bendžole katalizator, prodali ga za 270 eura, zapušenog !
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Somi1977
            CBC Početnik
            • 08.08.2019
            • 6
            • Bgd
            • Škoda Fabia

Da znam za to čišće. Nego koliko puta može to da se odradi. Msm da se zapušen odese u servis i očisti i da posle šljaka!! Navodno neograniče br puta ako se radi kako treba! E sad koji je to pravi način!!!

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Mislim da brkaš regeneraciju koja se pokrene dijagnostikom i ovo novo, "pranje" DPF-a, koje se radi kada više regeneracija ne pomaže. Navodno ga otpuše na 80 - 90 % što je mnogo desetina hiljada km.
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• comi 1342
                Moderator
                • 28.09.2005
                • 1126
                • NS
                • Giulietta ,PUG 106,

Ne znam ko su ovi, ali o takvom metodu pričam
                Čišćenje DPF filtera - cena, regeneracija, servis i reparacija, najjeftinija i najkvalitetnija profesionalna usluga. Proces se radi hemijskim putem bez otvaranja sa izvestajem o čišćenju.

besplatno ih reklamiram, a to bi trebala država da subvencioniše, da prodišemo.
                Doro, dr Mali će ti plati reklamu ... al' u utorak

Comment

• Somi1977
                  CBC Početnik
                  • 08.08.2019
                  • 6
                  • Bgd
                  • Škoda Fabia

Ma to sam i mislio, fizičko čišćenje dpf-a ili hemisko. Znam za regeneraciju i da ima 3 vrste.
                  Nego mene je interesovalo dali se može više puta uspesno čistiti dpf!!!

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                    X