Golf 5 AUTOMATIK

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • brekila
    CBC Početnik
    • 17.12.2019
    • 1
    • beograd
    • /

Golf 5 AUTOMATIK

Pozdrav ljudi,

Planiram kupovinu polovnog auta golf 5 automatik 2006-2007 godiste. Kod nas kad se spomene automatik pogotvo sto je ovo stariji model od 10 godina svi se nekako udalje od te teme i servis je skup itd. Planiram ovo kao svoj prvi auto, automatik mi je dosta laksi i prakticniji za voznju ali novcano se ne uklapam trenutno u nesto novije a samim tim da je auto stariji model zanima me da li neko ima iskustva sa ovim autom u ovom godistu i sa tim famoznim automatskim menjacem?
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Nije bez razloga ta priča o skupoći održavanja automatskih menjača. Pričao sam sa nekoliko mehaničara i sa jednim koji je specijalista za automatske menjače i u principu to su izdržljive sprave ali ako nisu redovno održavani i ako se neko nad njima iživljavao onda je popravka skupa. Konkretno mi je rekao čovek da na primer kvalitetan servis Aisin menjača košta oko 1200-1300 evra, dok na primer Mercedesov automatik (pričali smo konkretno o B klasi 2006. godište) košta oko 800-850e da se lepo servisira. S tim što mi je on rekao da je najbolje po kupovini odmah dovesti auto da se servisira menjač i da si onda miran. On garantuje 100000 km bez problema sa menjačem nakon njegovog servisiranja.
    Moja preporuka ti je da uzmeš telefon u ruke i da pozoveš nekoliko specijalizovanih servisa za automatske menjače i da se raspitaš koliko šta košta čisto da imaš na umu koliki eventualni trošak se očekuje.

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Ako se vec novcano ne uklapas u kupovinu, neces se lako uklopiti i u eventualnu popravku. Bolje batali automatiku, uvezbaj se sa manulenim i bice ti lakse i da ga poravis (400 u odnosu na 900e).
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Po nekom mom rezonu - ako menjač radi kako treba onda nema razloga za brigu. Jedino što bi trebalo da, kao novi vlasnik, uradiš preventivni servis sa obaveznom zamenom ulja.
        Ako pokazuje neko manje problematično ponašanje, ni to ne mora da znači da mu obavezno sleduje popravka već da mu samo treba servis ali bih, lično, izbegao takav i tražio neki koji radi "kao po loju".
        ex SAABotražitelj

Comment

• hirurg83
          CBC Senator XXL
          • 26.02.2014
          • 398
          • Banjaluka
          • VW Jetta

Imam automatika, 220 000 na satu... Ni jedan problem nije imao za 7 godina. Dobro ulje i redovna zamjena.

Poslato sa COL-L29 pomoću Tapatoka

Comment

Working...
          X