Po nekom mom iskustvu ljudi koji voze takve automobile slabo zalaze na forume. Sto bi rekao Rambo kad plata predje 3000e mesecno onda tu prestaje svako palamudjenje
BTW zaboravih da kažem, drugar je pre 6-7 meseci kupio Freemonta i nakon 2 meseca mu rikne menjač. Sreća pa su mu dali garanciju 20000 km na motor i na menjač. Mesec dana je bio bez auta dok su ustanovili šta je i ko će to da sredi a pre par nedelja mu rikne reduktor tako da je opet bez auta. Reklo bi se da osim što je venčanica nije baš mnogo ni dobar auto.
Po iskustvu iz okoline, najmanje se kvari Q7 od trilinga koji bih ja uzeo iz ovog izbora, a to je Q7,X5, Touareg...., e sada, sa Touaregom ipak dobijaš najbolji odnos ulozeno/dobijeno, jer se njemu najbrže strmoglavljuje cena.
meni se taj auto dopada, spolja je ekstra, iznutra u tom godistu vec dosta demode, ali sta da se radi. Tuareg mi se iznutra najvise dopada, a sto se tice cene, ne mogu da kazem da mu pada cena, skuplji je od X5 u istom godistu, uglavnom. Hvala ti za ovaj podatak za Q7...
Ko ima mnogo para a nece da se drogira najbolje su opcije ML, Tuareg, X5, Grand Cherokee. To su dokazani bunari, i kad uzmes jednog spremi se za ljubavne igrarije. Tezak auto, u kombinaciji automatskog menjaca i 4x4 pogona jede pare skoro kao rulet.
A znam jedan Toureg kupljen nov kom je otkazao menjac na 30 000km, pa otkazao reduktor, pa neka pumpa za nivelaciju, sve u garanciji. Auto nikad ****o sa asfalta. U sustini sve je to isto nema tu nekog kvaliteta. Ja volim nemce i rado ih vozim, ali ovu listu bix zaobisao. X3 i q5 ne znam kakvi su, ali na x3 2.0d motoru pucaju radilice to znam, i n47 kasniji problem sa pucanjem lanca sigurno. Bolje nadji nekog a6 quattro u nemackoj napucanog sa opremom, ovde ta kola vozena i odrzavana, a da imam 17 000 e uopste ne bih uzimao u obzir.
Ma svaki je odličan u garanciji, vrlo dobar do 150k km, dobar do 200k km, a posle kreću troškovi. Kada ga uzmeš na firmu, pa i podnese se to.
Na Superbu istekla garancija, zamenjen jedan amortizer elektro pokretani za 5 vrata, cena je 50000 din. Zamisli isti takav na Passatu, pa na A6tici, pa na Q7 koliko košta. A to je banalan deo.
Opet kažem, gledajući okruženje, Q7 i ML se najmanje kvare, ali mi je mali uzorak.
hvala za info. Ima li neko nesto da zna o Range Rover Sport, ovom sa menjacem sa 8 brzina, 2012 godiste? Da li je ok kupovina i da li je jednako pouzdan kao ovi navedeni? Posto ce auto ici na suprugu koja nije nas drzavljanin, taj Range Rover je znacajno pristupacniji tamo gde cemo ga kupiti nego kod nas. Red velicine 15000e
Kad pozelis da zamenis turbo, odvajas kucicu od sasije. Ne zelis da znas kako to izgleda i koliko tu posla ima. Bas sad moj mehanicar na jednom to radi. Nije jeftina rabota, motor Peugeot kazu smece. Ovaj je i prezubio. Inace udoban je i mocan nema sta. Impozantna pojava. Takva kola nisu za svakog, ne volim da zavirim u tudji dzep ali pretpostavljam da cim imas za taj auto da neces ostati sa dve iljade dinara u dzepu. Meni licno se taj Range najvise svidja od ovoga sto si pobrojao, jedino zadnja klupa mnogo kratka. Ima jastuke i pliva na putu.
? Posto ce auto ici na suprugu koja nije nas drzavljanin, ....
... onda se u SRB moze voziti max 180 dana godisnje. Ako supruga ima odobren boravak u SRB, onda ide na BG i placaju se sve taxe kao i za nase drzavljane.
Inace, ne treba da citiras post iznad tvog
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Ja sam bio u saobracajnoj policiji da pitam i rekose mi ako imamo vencani list i nosim ga u kolima niko nece nista da kaze. Znam za taj limit od 180 dana. Generalno, cesto izlazimo iz zemlje, ali je fakat da smo vise od 180 dana tu. U krajnjem slucaju, razlika u ceni je dovoljna da cak i ako ga prevedem na nase tablice i platim sta treba, opet cu doci da me izadje jeftinije, a svakako ne moram to da uradim odmah. Mogu i za pola godine ili vec kako bude moralo. Barem tako kapiram.
Hvala za info za Land Rover. Nisam znao da je motor Pezoov. Mislio sam da im neko drugi pravi motore u tom godistu. I meni deluje najelegantnije od svih u principu.
To sto su ti u saobracajnoj objasnili nesto vezano za status stranca i carinski prekrsaj je isto kao da su u vodovodu pojasnjavali poljoprivrednu subvenciju. u 99% slucajeva ti nece nista jer ne znaju kako da urade.
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment