Trilema: Audi vs Alfa vs BMW

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Glisa
    CBC Član
    • 16.08.2020
    • 10
    • EU
    • n/a

Trilema: Audi vs Alfa vs BMW

Najpre hvala svima unapred koji ce morati da istrpe ova 3 brenda zajedno u istoj recenici a da to ne shvate kao svetogrdje, takodje hvala svim dobrim poznavaocima automobila koji ce imati strpljenja da procitaju post i odgovore na njega

U uzem izboru su mi 3/4 modela premium segmenta, naravno polovna, svi su oko 2016 godista i imaju proverenih 75.000km na satu jer se prodaju u garazama/salonima sa 1 godinom full garancije (EU) i svi kostaju oko 20.000e. Sta je sveukupno bolji i pamatniji izbor (koji je auto najpouzdaniji i nudi najvise za svoj segment):

1. Audi A4 2.0 TDI 190ks Quattro (S-line, Design...) 7-speed automatic DSG

2. Alfa Romeo Giulia Sport 2.2 MJet 180ks automatic ZF-8

4. BMW 320d/420d Grand Coupe xDrive (Sport M, Shadow line) 190ks automatic 8-speed ZF

Dakle, koje su boljke pre svega, da li ima necega sto se treba pribojavati vise kod jednog nego kod drugog? ZNam da je cena eksploatacije kod ovih modela visa nego da vozim Ford, Fiat ili Opet...ali to je manje bitno ako su ova vozila pouzdana ne otkazuju tek tako.

Do skoro sam imao Alfu 147 1.9 JTD iz 2003 sa 270.000km na satu i sa kojom sam presao 60.000km surovih terena (Srbija, Stelvio Pass, Transfagarasan, Krf, Lefkada, Tasos, Kasandra...) i niti jedan veci kvar koji bi me ostavio na putu. U tom smislu ocekivao bih da gornji modeli mogu preci 200.000 sa samo redovnim servisima?!

Hvala puno
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Šta god da uzmeš nećeš pogrešiti, sve su to dobri automobili. Možda će Alfa nešto malo slabije da drži cenu (mada vidim da drži solidnu cenu) u odnosu na nemačke automobile. Audi je tu posebna priča u odnosu na druga dva, verujem da su i BMW i Alfa daleko upravljiviji i direktniji na volanu, možda grešim. Sve u svemu nije lak izbor.

Comment

• Glisa
      CBC Član
      • 16.08.2020
      • 10
      • EU
      • n/a

Originally posted by sErGiO View Post
      Šta god da uzmeš nećeš pogrešiti, sve su to dobri automobili. Možda će Alfa nešto malo slabije da drži cenu (mada vidim da drži solidnu cenu) u odnosu na nemačke automobile. Audi je tu posebna priča u odnosu na druga dva, verujem da su i BMW i Alfa daleko upravljiviji i direktniji na volanu, možda grešim. Sve u svemu nije lak izbor.
      Ja sam racunao na depriciation Alfe Giulia ili Stelvio, kao sto je ranije to bio slucaj. Medjutim, iako su ta vozila stara 5 godina, valjda jer je sasija dizajnirana i testirana od strane Ferraria, Alfe su oko 10% skuplje od modela iste klase koju nude Mercedes, BMW ili Audi, dok sam ja racunao da ce biti 25% jeftinije. Kvalitet izrade Alfe nije na nivou Audija ali su verovatno vozne karakteristike daleko bolje.

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

alfa ili bmw.
        kao polovan dsg a i quatro nije se proslavio
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
        X