Toyota Yaris 2017+ ili Golf 7 2012

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ugljendioksid
    CBC Početnik
    • 06.10.2021
    • 5
    • Beograd
    • Ford KA

Toyota Yaris 2017+ ili Golf 7 2012

Cao ljudi,

Imam pitanje kao sto naslov kaze.
    Auto koristim najvise u gradu i 3-4 puta godisnje putujem van zemlje tim autom (Po putovanju bude nesto oko 1500km). Trenutno nas je dvoje (planiramo skorije prosirenje) i imamo problem sa parkingom u gradu (Beogradu), odnosno parkiramo po ulicicama gde nas ljudi grebu i udaraju iako imamo i sada mali auto (ford sa 1.3 mjet fiatovim motorom).

Yarisa bismo uzimali mozda i automatik, ako bismo nasli za dobru cenu, mladjes godista sa malo kilometara.
    Golf cu mozda imati opciju da kupim od prvog vlasnika 1.6 tdi, odlicno odrzavanog i male kilometraze.

Pitanje je, sta mislite da mi je pametnije? Da li me u golfu cekaju opet popravke (sto zelim da izbegnem "novim" yarisom, i da li bi yaris mogao da mi zavrsi posao za bar 5 godina, pa da onda trazim nesto drugo? Najbitnije mi je sto jeftinije odrzavanje (sa sto manje ili bez kvarova) i da imam dobra medju ubrzanja kako to imam sa 1.3 mjetom - da mogu da zujim po gradu.

ps. Sigurno bih jarisa u startu platio 2-3 hiljade vise nego golfa.
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

porediti razlicite klase auta je malo nezahvalno. yarisa mozes naci sa malom km i ostalo, ima ih dosta kupljenih u SRB, ali im je i cena dobra. na poslu imam i Golga dizela i Yarisa, Yaris ide u servis samio za ulje, a Golf osim ulja jos po par pouta godisnje. Ako bi bas da zujis, onda Yaris 1.5
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Za putovanje je Golf svakako mnogo bolja opcija, ali mislim da će ti i Yaris završavati posao. Jedino ne znam kad dobijete prinovu da li će Yarisov gepek moći da završi posao, pretpostavljam da neće. Ako imaš nekog drugara koji ima malo dete zamoli ga da ti pozajmi sklopiva kolica pa vidi da li uopšte staju u gepek. Krovni kofer će ti verovatno biti neophodan za putovanja i ako uzmeš Golfa i ako uzmeš Toyotu.

Comment

• ugljendioksid
        CBC Početnik
        • 06.10.2021
        • 5
        • Beograd
        • Ford KA

Istina, razlicite su klase, ali nekako je meni potrebno i jedno i drugo i tu se lomim. Nije da bas mogu da kupim oba, a ne bih imao gde da ih parkiram, tako da je uz finansije to moj glavni problem. I yaris kao manji mogao bih opet da ga zavucem negde, kao KA sada, ali opet i tu je razlika u duzini skoro 40cm - dok je kod golfa 70, plus sirina, sto mi, sto se parkinga tice ne ide u korist.

Oprema bi mi sigurno bila bolja u Yarisu, potrosnja manja u golfu, a odrzavanje jeftinije u yarisu (posto od golfa ocekujem da ga nesto zakaci sigurno).
        Ali treba mi i taj komfor - plus gepek je veci za 30ak posto, 290 naspram 380 litara i golf bi mi u startu bio jeftiniji (cene yarisa su otisle u nebo, ljudi ih prodaju polovne skuplje nego sto su ih nove platiti). I plus racunam bezbedniji, ipak je to tezi i veci auto i to za 300+ kilograma.
        U yarisa 2009o staju kolica u gepek. Pretpostavljam da u sve verzije pre 2021 staju takodje, gepek ne bi trebalo da je mnogo promenjen.

Mislim imam sa obe strane i pluseve i minuseve, htedoh da cujem misljenja drugih

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Što se tiče parkiranja naviknućeš se brzo na veći auto, nije to Hilux Ako mogu komotno da stanu kolica u gepek i postoji mogućnost da se namontira krovni kofer na Yarisa onda moj glas ide za Toyotu. A što nebi razmatrao i Corollu ili Aurisa kad već gledaš Golfa?

Comment

• ugljendioksid
            CBC Početnik
            • 06.10.2021
            • 5
            • Beograd
            • Ford KA

Originally posted by sErGiO View Post
            Što se tiče parkiranja naviknućeš se brzo na veći auto, nije to Hilux Ako mogu komotno da stanu kolica u gepek i postoji mogućnost da se namontira krovni kofer na Yarisa onda moj glas ide za Toyotu. A što nebi razmatrao i Corollu ili Aurisa kad već gledaš Golfa?

Ma ja hocu, devojka tesko, bez kamere i senzora, ali ne mislim na to vec, da ce mi u roku od 6 meseci auto biti ceo izudaran, na to cu se tesko navici, Yaris ipak malo manje viri ka ulici

A golfa gledam samo zato sto bi bio od prvog vlasnika i jer ga je odrzavao perfektno - inace mi je auris top3 - ali dizel mi je slab, 1.6 benzin verujem da srce kao besan, ipak je yaris dosta manji.
            Corrola je jako niska pozadi - vozio se u cargo.

Ima smisla sta pricas, krovni nosac, gepek je ok i sva oprema yarisa cini primamljivijim, plus je 80% vremena voznja gradska. Ali opet sve stoji sto i u prethodnoj poruci

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Auris ima kameru pozadi, a 1.6 koji sam imao je bio od 8 do 9 u gradu, tako da nije bas da srce kao besan

Comment

• bax76
                CBC Senator XXL
                • 07.11.2006
                • 605
                • BG

Moj auris 1.6 valvematic koji jos uvek imam mi trosi 7.5l do CG. Znaci u BG to je samo puno vise od toga, ne smem ni da merim.

Isto tako natovaren sa krovnim nodacem od 550l, Punto Classic mo je trosio 6.5l. cisto radi reference.

Uzmes krovni kofer od 550l i zavrsio si pitanje prostora sa kojim god kolima. Ja sam uzeo polovan kofer za 100e.

Sent from my Redmi 7A using Tapatalk
                Last edited by bax76; 15.10.2021, 07:55.

Comment

• ugljendioksid
                  CBC Početnik
                  • 06.10.2021
                  • 5
                  • Beograd
                  • Ford KA

Komentar za kameru je bio vezan za golfa koji je nema.
                  A da, iskreno sumjnjam u 9 litara u guzvi u bgu (ja sam na gazeli svaki dan). Mislim da ce yaris vuci bar 8.5 u tim guzvama, a auris hmm.
                  Ali ima smisla to za krovni nosac. Stavim ga na yarisa i cao ????

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Od Konjarnika do Surcina i nazad se takodje prelazi Gazela.

Sluzbeni Yaris 1.5 (2019) ne prelazi 8 ni po zimi

Comment

• ugljendioksid
                      CBC Početnik
                      • 06.10.2021
                      • 5
                      • Beograd
                      • Ford KA

Pa to je odlicno, takvi komentari mi i trebaju, da cujem iskustva, ali ja idem sve vreme kroz guzvu, dok do surcina a i konjarnika i kad je spic imas delova gde vozis 80 90 lagano.

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

imas i gde vozis 7 na sat pa to traje 50 minuta

Comment

Working...
                        X