fiat tipo 1.9 td

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kolja
    CBC Član
    • 07.02.2006
    • 50
    • Novi Pazar

fiat tipo 1.9 td

moze li mi neko od vas reci kakav je tipov motor 1.9 td s obzirom da sam cuo razne kritike o fiatovim dizel motorima
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Vozio sam se u 3-4 taksija i kao sto to cesto ide pocne prica o njihovim kolim...svi bili odusevljeni i prezadovoljni.

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

Ima ga moj zet oko godinu dana,auto je 92' presao oko 170 tkm.Prezadovoljan je.
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Danilo
        CBC Senator XXL
        • 02.10.2004
        • 908
        • Beograd, Dorcol

Mislim da je Quadrifoglio imao dugo Tipa sa upravo tim motorom, pa bi mogao da ti prenese iskustva.
        Inace Tipo kao Tipo nije los auto, imam pomalo iskustva sa njim. Pre bih ga uzeo nego nekog Golfa II, Kaddeta ili sta ti ja znam...
        www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Vlada_nbgd
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2005
          • 1066
          • Novi Beograd/Topcider
          • ford focus sport pack

Uvek bi pre tipa nego G2 ili kadetta.Tipo je jako prostran za tu klasu,od golfa je znatno udobniji,a od kadetta ima mnogo bolju limariju.
          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Danilo
            CBC Senator XXL
            • 02.10.2004
            • 908
            • Beograd, Dorcol

Dobro, covek pita za motor, ali nije zgoreg malo infomacija o autu generalno.

Sam tipo ima dosta dobru limariju, ne znam imaju li svi pocinkovanu, ali koliko sam video generalno noviji modeli je imaju.
            Udoban, prostoran, solidan gepek, dosta opreme na vecini modela (servo, klima, podizaci na vecini), relativno solidnih performansi, prostora za doradjivanje i customizing koliko hoces.
            Nije skup za odrzavanje (monroe prednji 3500, semering bregaste 120, klinasti i zupcasti 800, dihtung kartera 100, filter vazduha (panel) 400, cene za 1.6benz. model), mozda nije kao gnoj i nema delova pod mostovima, ali sasvim OK za normalnu upotrebu.
            Proizvodio se do 1995. godine pa se moze naci u OK stanju. Ima ih i na otpadima, mahom stranaca.
            Mane su po meni kocnice koje su tu i tamo slabe (po meni, na 1.6 modelu). Obrati paznju na trapove (ako planiras kupovinu), na amortizere, ramena na prvom mestu, stanje kocnica i sl.

Benz. postoje u varijanti 1.4, 1.6SOHC i DOHC, 1.8, 2.0 8V, 2.0 16V, dizeli 1.7D i 1.9TD, koliko ja znam.

Da ja sada uzimam za sebe, ili 1.6 ili 2.0.

Comment

• Kolja
              CBC Član
              • 07.02.2006
              • 50
              • Novi Pazar

hvala puno

hvala svima na savetima i preporukama,kupio sam ga pre 3 meseca perfektno pali,vuce ali problem su mu ramena koja treba da zamenim.Upravo sada dolazim od druge kod kojeg sam pazario alu felne 15 BBS sa sve novim gumama fulda 195/50 stajale su 100eura.Mnogi su mi vikali da ce razbiti trap,da ce ovo,da ce ono ali meni nije bitno.

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Licno ne volim nikakva preterivanja sa tockovima, ali Tipo je mozda auto koji najvise dobija na izgledu sa vecim i sirim tockovima, tako da je i malo preterivanja sasvim ok. Trapovi `ladno izdrzavaju tu velicinu, tako da budi opusten oko toga. Najbolji Tipo koji sam video na slikama imao je ``17 felne.
                Zbog svoje tezine odlaze mu ramena, balans stangla, amortizeri,ali pazljivom voznjom se te boljke svedu na minimum.
                @Cosworth
                Bila je i retka, ali odlicna verzija 1.8 16v sa motorom iz Lancie i 138 ks. Vozio sam tu verziju - ima fantastican zvuk! Posle godinu dana proizvodnje zamenili su ga sa 2.0 16v zbog obrtnog momenta.

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Ja imam bas 1.8 16v koji je havarisan i uzeo sam ga za delove. Tako havarisan stoji jedno 5 godina i nigde se nije pojavila ni trunka rdje. Mislim da je 91. godiste.
                  Inace, 2.0 16v fabricki ima 15" felne tako da je to ok. Rame kosta oko 2000din, gumice za balans stanglu isto mogu da se nadju i nisu tako skupe. Ja sam na dedri menjao oba ramena pre dve godine (kad sam je uzeo) i od tada traju, a ne stedi se ni malo.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Danilo
                    CBC Senator XXL
                    • 02.10.2004
                    • 908
                    • Beograd, Dorcol

Video sam jednom taj 1.8 16V na manifestaciji u CRO, ali sam mislio da je neki transplant iz Brava ili sl.

Kod moje devojke su sada 14` fabricki, a sada treba da se stave 15` na 185/60 Dunlop, mada ne znam kako ce to da izgleda zbog povelikog profila. A za trapove me zabole. :lol: :lol: :lol:

Italijansko rame u AP sportu je 3000 dinara, tursko ~2200.

Comment

• Kolja
                      CBC Član
                      • 07.02.2006
                      • 50
                      • Novi Pazar

alfa 155 da ili ne

Iskrslo mi je da uzmem alfu 155.Lik mi je daje za mog Tipa.Ima motor 1.8 16v u perfektnom stanju danas ju je uzeo u BG-u.Vozio je neki starac iz Italije izgleda kao nova.Molio bih vas da mi kazete da li to vredi zamene posto sam cuo da su mnogo skuplje za odrzavanje od drugih italijana.Usput one felne sto sam stavio mi sefaju levo desno,ne znam sta im je.Bio sam kod vulkanizera rekao mi je da su ok.Ne znam da nije do mog auta....

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

Odmah se menjaj

Comment

• Danilo
                          CBC Senator XXL
                          • 02.10.2004
                          • 908
                          • Beograd, Dorcol

Da li su felne sigurno 4*98mm?

Jer ako su 4*100, ili ti cent. rupa ne odgovara, moguce je da je zbog toga.

Comment

• Kolja
                            CBC Član
                            • 07.02.2006
                            • 50
                            • Novi Pazar

ma ne znam nisam merio raspon rupa,ovaj drug mi preporucuje da ih odnesem da im prosiri centralnu rupu za 1mm

Comment

• vlada
                              CBC Član
                              • 07.05.2005
                              • 96
                              • Beograd, Banovo Brdo

Sto se tice felni i ja mislim da treba da proveris raspon rupa.

A sto se tice zamene za 155-icu mogu slobodno da ti je toplo preporucim, pod uslovom da ti ne smeta razlika u potrosnji goriva (novca).
                              Tipo 1.9 td na 100 km prosek 6.5 litara nafte
                              Alfa 1.8 16V na 100 km prosek 10-12 litara benzina

I nemoj da nasedas na te fore vozio deda, vozila zena...
                              Nego kod majstora pa proveris kompresiju, jel duva, dimi itd...

Sto se tice delova nije nista skuplja od Tipa, jer velika vecina delova je ista za Tipo i za 155-icu. Ja uvek kad kupim deo pogledam za koji sve auto odgovara. I to je uvek Tipo, Tempra, Marea, Dedra itd.

Javi sta si uradio.
                              BMW E46 320D

Comment

Working...
                              X