HONDA CIVIC

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PINHEAD
    CBC Senator XXL
    • 30.03.2005
    • 373
    • BG, Vidikovac

Sto se kinte tice, ja u startu mogu da se isprsim 3,5 do plafon 4k. A posle za sredjivanje ako bude trebalo, natenane, imam garazu pa moze i da stoji malko.

Sto se plavog sa belim straftama tice,kontaktirao sam coveka i evo sta mi je napisao :

"Cena je 3500 eura, i treba da se uradi prenos vlasnistva odmah jer je registrovana na mog ujaka.ali to nije problem, eventualno moze 3400 ali je to definitivno poslednja cena.
    Auto je ceo farban,ali zbog ogrebotina, nikad nije havarisan.Treba da se sipa freon u klimu .Motor nikad nije otvaran,servis treba da se radi za 2000 km i da se menjaju filteri i ocisti karburator (zbog loseg kvaliteta goriva kod nas) i nasteluju ventili jer ona nema samostelujuce ventile ali to je neko redovno odrzavanje sto mozes i da se raspitas. Ali mislim da je najbolje da dodjes pa da ga pogledas. Sto se tice traka u pitanju je folija ali ne znam kako se skidaju i kako bi izgledalo kad se skine.Limarija je vise nego Ok, enterijer je ok ,Ali kao sto rekoh najbolje je da ga vidis.Trapovi su extra nigde ne vuce ni kad ga vozis ni kad kocis.
    Presao je 140 000 pravih."

To da li je ili nije sve VTi u njemu je vrlo diskutabilno i treba da se pretrese uzduz i popreko.Da ne bi bilo ono "vrrrmmmmmmKRRCC odeeeeee!"
    EI9, EJ9, EK9......

Comment

• MUDRi
      CBC Veteran
      • 28.06.2006
      • 114
      • Arandjelovac
      • 106 RALLYE

Koliko ce kostati taj servis? Inace meni se trake bas svidjaju tako da ih sigurno ne bih skidao,mozda bi kasnije dodao zadji spojler (onaj iznad trecih vrata) i ofarbao bih retrovizore u boju karaserije.
      Power is nothing without control....

Comment

• MUDRi
        CBC Veteran
        • 28.06.2006
        • 114
        • Arandjelovac
        • 106 RALLYE

Originally posted by starac vujadin
        4. generacija je u svemu bolji auto od 5...sem u dizajnu, a to je vec subjektivna stvar.
        Zasto je bolja 4. generacija? Da li je to samo tvoje misljenje ili je to stvarno tako.

Pozdrav.
        Power is nothing without control....

Comment

• NemaN
          CBC Senator XXL
          • 29.11.2004
          • 1560
          • munze

Originally posted by MUDRi
          Koliko ce kostati taj servis? Inace meni se trake bas svidjaju tako da ih sigurno ne bih skidao,mozda bi kasnije dodao zadji spojler (onaj iznad trecih vrata) i ofarbao bih retrovizore u boju karaserije.
          1 servis te izadje oko 150 kod jeftinijeg majstora tipa zule a kod mileta bi te izasao oko 200e (znaci ulje, stelovanje ventila.... )

naravno ti kad kupujes auto spustis cenu za sve sto ne valja na autu...

a inace ako mislis na proveru stanja automobila odnosno kad odes kod mileta npr da ti pogleda auto nece ti uzeti nista ...bar meni nije a i ako ti uzme to moze da bude tipa ne vise od 5-10e
          I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Zasto je bolja 4. generacija? Da li je to samo tvoje misljenje ili je to stvarno tako
            Pa...moje je na osnovu iskustva, zatim iz brojnih magazina koji se bave polovnim automobilima, a i na osnovu misljenja Mileta...Vozio sam i jednu i drugu sa istim motorom (dohc 1.6)
            Prvo i najglavnije je sto je karoserija mnogo "meksa", slabije podnosi jace motore (dohc 1.6 i vtec 1.6), osetljiva je na uvijanja, cesto skripi...tu je Honda bas promasila...
            Donji postroj (selen blokovi zadnji pre svega...) je losije konstruisan i cesto riknjavaju delovi. To je Miletovo primecivanje kada smo o tome pricali.
            U vrlo brzo vozenim krivinama 5.generacija vuce jace preko nosa, a pri tome je potrebno je biti nezan na gasu jer moze rep da pobegne (kao kod zadnjeg pogona) ako se jako odzume gas u krivini da bi povratio pravac. 4.generacija se tu ponasa mnogo predvidljivije i pitomije. To je moje licno iskustvo i poklapa se i sa tudjim iz testova.
            Pogledaj cene polovnih na zapadu, pa i kod nas...skoro da su izjednacene ili je 5. generacija minimalno skuplja iako se radi po 3-4 godine mladjim kolima...to nesto govori. Takav isti primer je bio sa mojom Hondom i sa Hondicom mog drugara koji je na kraju prodao svoju za 200evra vise od moje (a poceo je sa 1000 evra razlikom). Pri tome je njegov primerak bio odlican, metalik zeleno-plavi ESi, uvezao covek iz Amerike, mazio ga i pazio...moj bivsi auto mozes da vidis ovde u predstavljanju
            Kod nas su svi primerci 5. generacije uvezeni (jer smo bili pod sankcijama kada se proizvodio) i mahom u losijem stanju nego 4. generacija jer se 4. generacija prodavala i kod nas i moguce je jos uvek naci primerak koji je u izuzetno dobrom stanju i manjim brojem vlasnika koji su ga vozili.
            Prtljaznik 5. generacije je bezobrazno mali, meni licno to mnogo ne smeta, ali ipak su preterali.
            Navodno je elektrika i elektronika osetljivija i losije uradjena nego kod 4. generacije, ali to ne znam na osnovu licnog ili tudjeg iskustva.

Comment

• PINHEAD
              CBC Senator XXL
              • 30.03.2005
              • 373
              • BG, Vidikovac

Hej ljudi pa niko mi nije odgovorio na pitanje:

Koje su razlike kod Civica 4. gen. i CRX-a?
              EI9, EJ9, EK9......

Comment

• NemaN
                CBC Senator XXL
                • 29.11.2004
                • 1560
                • munze

oce i 4 da bezi preko nosa bas se jedan lik u HR skuco u drvo...mada 5 bezi malo vise a sto se tice karoserije slazem se da je 5 dosta meksa ali ipak nije toliko podlozna koroziji kao 4, boja isto kod 5 je dosta slaba sve koje nisu garazirane vec su zrele za farbanje...a da i mislim da je 4 malo stabilnija ali sve se to da resiti mislim da ja u zivotu necu voziti ne spusten auto..a i seleni kupis poliuretane i gotovo ...ja sam inace imao i trecu generaciju 96 god...oki autic samo limarija uzas...presao 250 000 pa prso motor nesto malo ali tada nije bilo delova toliko tako da je prodat za neke smesne pare sa podom fred kremenko ....a da auto se dan danas vozi i tu mi je u blizini samo nikako da navatam vlasnika da ga pitam sta je radio sve

Comment

• -Vedran-
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 3255
                  • Beograd

Originally posted by PINHEAD
                  Hej ljudi pa niko mi nije odgovorio na pitanje:

Koje su razlike kod Civica 4. gen. i CRX-a?
                  Koliko ja znam motori su isti, e sad crx ima malo ojacan trap u odnosu na civica te generacije...

Inace 4-ka je po meni najjaca generacija honde...imao sam je i voleo bih opet da je imam....
                  Power of dreams !!!

Comment

• Rave-n
                    CBC Član
                    • 04.05.2006
                    • 29
                    • BG,Pevac

@ Rave-n

Jel si ti kupio hondu koja je stajala preko puta perpera?
                    Nisam isao kod lika, ali znam da je iz ulice Dzona Kenedija.

Comment

• PINHEAD
                      CBC Senator XXL
                      • 30.03.2005
                      • 373
                      • BG, Vidikovac

Imam jedno pitanje......koje je bese zakon za uvoz polovnjaka trenutno na snazi?
                      Nisam u toku a nesto mi zuji "euro3" u usima.Odem i vidim da je 6. Generacija Civica euro3 i na mobile.de vidim neke cene od 3.5 - 4.5k (96 - 98)

Jel sam se negde preracunao?I koliko bi me ispalo da to odradim (ako moze)
                      Ali sto posto sam se negde sjebo jel da?

BTW koliko bi me kostao engine swap kod Mileta? (vadim 1.5 karburator stavljam recimo 1.6 16v ili VTi)
                      EI9, EJ9, EK9......

Comment

• -Vedran-
                        CBC Senator XXL
                        • 03.10.2004
                        • 3255
                        • Beograd

Za swap motora najbolje pozovi Pileta.

A sto se tice uvoza, kod honde ima neka fora sa tim euro3. Npr. i moja honda kao i mnoge honde iz 96 ili 97 godine zadovoljavaju euro 3, ali koliko sam nacuo ne moze da se registruje pre 2000 godista.Valjda je tako kataloski ili sta ja vec znam...

Ovo sam ja nacuo, e sad trebalo bi to malo ispitati...
                        Verovatno postoji neka fora za takav uvoz...
                        Power of dreams !!!

Comment

• NemaN
                          CBC Senator XXL
                          • 29.11.2004
                          • 1560
                          • munze

nece to mile da radi pitao sam ga ja vec....mada sam ja mislio i na trapove i ostalo

Comment

• PINHEAD
                            CBC Senator XXL
                            • 30.03.2005
                            • 373
                            • BG, Vidikovac

E ovako stoje stvari:

Od plavog sa belim straftama sam definitivno odustao iako se par ljudi maltene kune u njega
                            Zadnji trap i menjac nisu od Vti, motor nije njegov fabricki (ovo nisam siguran 100 posto ali jedno 99 jesam) tako da mi je malo previse "sharen".
                            A i u krajnjoj liniji - swap motora otpada, tako da sa karburator varijantom definitivno ne mogu da se pomirim.Ako Mile nece da radi swap onda to govori nesto, zar ne?

Druga stvar, bio sam danas kod Novice i Dache.Dacha uzeo nekog srebrnog crxa malo da divlja "Za po gradu" kaze on

Kaze mi da trenutno ne zna za nesto dobro sto se tice 4. i 5. generacije, ali ce mi javiti ako bude nesto. Ne bih sad da diskriminisem, ali ja bih se ipak radije oslonio na Miletovu preporuku. Zato sto ne znam za nezadovoljnu Miletovu musteriju, a za Novicinu znam
                            I kod Novice ne videh nigde dijagnostiku.Pa kako on popravlja auto, po osecaju? Ispravite me ako gresim dusu.......

Dacha mi je rekao ovako za cene : 3k odlican 4. gen,
                            4k za "jaje" tj 5 gen,
                            5k za "vog" tj 6. gen

Interesuje me vase misljenje oko ove procene "realnih" cena.

Mislim da cu ostati u vodama 4 gen i 5 gen.Osim ako se ne ispostavi da mogu da uvezem vog.......to ce me vec naterati na razmisljanje. I stednju!!!

Dakle -trazimo dalje!
                            EI9, EJ9, EK9......

Comment

• starac vujadin
                              CBC Senator XXL
                              • 27.08.2005
                              • 2617
                              • Stari grad

Moze bez problema da se uveze svaki auto koji ispunjava euro3 bez obzira na godiste. Uglavnom su to kola od 2000. godista pa su ljudi uvrteli tu godinu kao granicnu, ali ima japanskih motora koji ispunjavaju tu normu i ranije.
                              Procena cena je u principu ok,ali za "vog" ova cena samo sa nekim slabim motorom. Jaci moraju da kostaju vise ako su dobri.

Comment

• PINHEAD
                                CBC Senator XXL
                                • 30.03.2005
                                • 373
                                • BG, Vidikovac

meni sasvim odgovara i 1.4i vi
                                EI9, EJ9, EK9......

Comment

Working...
                                X