kupovina polovnog passat-a

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vladd
    CBC Senator XXL
    • 09.07.2006
    • 581
    • NBG

Pa za 3800 evra i ne treba da ga vozi u servis. Ako prodje pregled naveden u "stikiju", a pri tome motor mirno radi, bas ga briga.

Da dodam jedan detalj, homokineticki zglob je oko 16000 din, za peticu. Pa neka "skida" cenu.

Comment

• dzukela
      CBC Član
      • 26.07.2006
      • 70
      • Beograd

pa ovako, firma u kojoj radim ga prodaje. hteli su za 7500?, ali za radnika firme davali su ga za 4000? kao stimulacija da još više i bolje šljakam međutim, ni 4000? nije baš krajnja cena, umem ja da popričam sa pravim čovekom na pravoj poziciji u firmi samo mi trebaju argumenti, koji ste mi zajedno sa ovim novim dali sad ću odmah da pitam dal su uvek sipali sintetičko ulje, pa ako nisu, odmah da krešem cenu još

malo više je on prešao, oko 170k, ali hvala bogu, sve po autoputu. odnosno 90% od svojih kilometara. lično sam ga i ja 10-ak puta vozio, i 2 godine imam želju da ga kupim. 1.8T, 2 AirBag, KLIMA, servo, ABS, 16 alu felne ("pocepana" petokraka), kožna presvlaka... nemate pojma kako sam se obradovao kada sam čuo da će ga prodavati, ali sam morao da držim jezik za zubima, i da budem "blago zainteresovan", ipak je to "mator auto", koji je prešao "mnogo kilometara". tako da svo vreme namerno polako odugovlačim, kao jesam zainteresoavn, al ne baš za 4000?, nego malo manje ako može ... ipak vredi dobar biti sa direktorom

e da, turbo mu je zveknuo prošle godine, ali nije išao na remont, nego je kompletno nov kupljen, to je dobro, zar ne? mislim, dobro je kad nije išao na remont, nego nov kupljen ?!? samo mi to objasnite.

Comment

• BRABUS
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2004
        • 2399
        • London

Odlicno zvuci. Kupi i neces da se pokajes, ponuda je extra. Nije to neka kilometraza, a s obzirom da je i turbo punjac nov, nemas velikih razloga za sekiraciju.

Comment

• Cacanin
          CBC Senator XXL
          • 10.10.2005
          • 343
          • Cacak

Ja ne mogu da verujem da je taj auto 3800-4000 eura ????

Comment

• Williams
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2006
            • 556
            • Beograd- Cerak

Jel ne mora neki porez (ili carina) da se plati na tu cenu, posto je firma bila vlasnik?

Comment

• Vladd
              CBC Senator XXL
              • 09.07.2006
              • 581
              • NBG

Mora PDV, verovatno je pazaren kao osnovno sredstvo, uz izjavu za oslobadjanje poreza, ali to je mala maca prema osnovnoj ceni. "Problem" bi bio da je 7500, pa ovo plus ono.
              Ako je kuca dobra sa direktorom, moze i firma to da plati.

Comment

• dzukela
                CBC Član
                • 26.07.2006
                • 70
                • Beograd

Cacanin, šta ne možeš da veruješ? prodaju ga za 7500? izvan firme, ali ako ga ja uzmem za ove pare, potpisujem da godinu dana ne smem da pređem u neku KONKURENTSKU firmu, inače plaćam razliku do 7500?. nije to prva takva prodaja u mojoj firmi, već su ljudi pazarili 2 vektre i lagunu za po oko 4000? isto. sve nam daju upola cene, naravno ako potpišemo da ne idemo u konkurenciju.

inače, bolje da ti ne navodim kakav vozni park ima firma
                ovaj passat trenutno vode kao lošija kola

Williams/Vladd, na ova kola ne ide PDV. kako zašto, nemam pojma, i ne interesuje me, tako su mi rekli, i to me veseli

Comment

• dzukela
                  CBC Član
                  • 26.07.2006
                  • 70
                  • Beograd

i nek mi neko kaže da li novi turbo vredi isto kao onaj ugrađen fabrički. da li je nov turbo nešto lošiji po tom pitanju. ili bi bilo bolje da su radili remont? ako treba neka informacija, recite šta da pitam.

Comment

• BRABUS
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2004
                    • 2399
                    • London

Bolje je sto su uzeli novi turbo, daleko bolje nego da su radili samo reparaciju.

Sto se cene tice - s obzirom da je auto u knjigama verovatno gotovo bezvredan (otpisan), ako dobiju od tebe 4000? jos ce i biti na dobitku

Comment

• dzukela
                      CBC Član
                      • 26.07.2006
                      • 70
                      • Beograd

Originally posted by BRABUS
                      Sto se cene tice - s obzirom da je auto u knjigama verovatno gotovo bezvredan (otpisan), ako dobiju od tebe 4000? jos ce i biti na dobitku
                      ZNAO SAM!
                      znao sam da hoće da me za****u ! pa mislim, kad je šef nekad nešto poklonio radniku truli kapitalisti
                      he he he
                      ovaj put ću dobrovoljno pristati da me zeznu, ali tražiću povišicu plate od 20% i beneficiran radni staž

u ponedeljak/utorak verovatno obavljam kupovinu, pa ću se javiti sa slikama. i da se predstavim, kako neko reče

Comment

• BRABUS
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2004
                        • 2399
                        • London

A zasto bi neko nesto dao radniku preko onog sto radnik zasluzi ?

Ovo sto ti nude je skroz fer, pravi poslovni potez, iskoristis visestruko jedan auto - sluzi firmu i donosi novac, pritom kroz amortizaciju donosi povlastice u porezu, i na kraju - omogucis radniku da kupi auto po ceni drasticno nizoj od trzisne, i tako ga usrecis, a s druge strane uberes kes profit od onog sto ti plati za auto

Nema zajeba nikakvog - samo pravilno koriscenje resursa, svi srecni i svi zadovoljni

Comment

• dzukela
                          CBC Član
                          • 26.07.2006
                          • 70
                          • Beograd

naravno, zezam se

mada, zaslužio sam ja mnogo više od onog passata
                          al to nije tema za ovaj forum.

Comment

• fantastik
                            CBC Senator XXL
                            • 28.07.2005
                            • 417
                            • Novi Sad

a koja je to firma gde ti radis ako nije tajna, i sto si ti njima toliko vazan pa da bas tebi daju passata upola cene

Comment

• The Punisher
                              CBC Senator XXL
                              • 01.03.2006
                              • 503
                              • Beograd Wozhdovatz
                              • Ford Taunus TC1

To postoji u skoro svakoj jacoj firmi sa voznim parkom.
                              Ja znam da Geodetski zavod, vecina rentacar firmi i Institut za puteve prvo daju na ponudu svoj vozni park zaposlenima a dalje i nema jer oni prvo razgrabe pa se formira lista cekanja za sledece rashodovanje.
                              https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Cacanin
                                CBC Senator XXL
                                • 10.10.2005
                                • 343
                                • Cacak

Da u pravu ste svi nista tu nije nenormalno da "FIRMA" ponudi radniku auto na prodaju po nizoj ceni , ALI MORA SE PLATITI PDV ( 18 % ) !

Comment

Working...
                                X