Civic '06

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kabi
    CBC Veteran
    • 22.08.2006
    • 113
    • Novi Sad

Civic '06

Pozdrav svima,nov sam na forumu(registrovan) ali ga dugo citam,posebno ovaj deo o hondama jer hocu sto vise da saznam o ovom izuzetnom proizvodjacu jer planiram da kupim novi civic hatchback pa imam mali milion pitanja pa se nadam da vas necu bas smoriti Dosada nikad nisam vozio japanca,vozim ladu 110 i ponekad od caleta pasata uzmem,a posto treba da se uzima novi auto ja sam uspeo da ubedim sve u porodici da se uzima novi civic (za mene i sestru)
    Uzimao bih benzinca 1.8l. Ovi papani u Delti imaju na lageru par civica u Sport paketu sa za mene ogromnim tockovima od 17 inca pa ne znam koliko je pametno da uzimam taj paket opreme i da vozim po ovim nasim nesretnim putevima?Jel se povecava potrosnja u odnosu na auto sa 16-ticama? Inace se na sivica ceka preko 6 meseci!
    Koliko je to tvrdo za svakodnevnu voznju ima li to smisla uzimati ili da se nacekam? Koliko su 17-tice skuplje od 16-tica kad budem menjao? Sto se tice odrzavanja,koliko je honda skupa za odrzavanje?Mnogi me odvracaju od sivica-kazu rastura sa cenama delova a ja bas zagrizao!!! Jel to istina? Znam da je svaki novi auto velika investicija i ne ocekujem jevtinocu ali ni ****nje... I gde bih mogao da odrzavam auto posle isteka garancije? Ako imate preporuku u NS ali nije problem i do BG-a da se skokne ...Drugar me odvraca,kao nemoj honde,dobre su ali imaju tanak lim...kakve su to gluposti? Nadam se da nisam smorio sa ovako dugackim postom,ako se setim jos necega...Pozdrav svima
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Em Honda, em nova, pa jos garancija i slicno, a ti razmisljas od razlici 16 ili 17. Sta je par 00 e na 22000? Sitnica...

Tu nema sta da se razmislja, prvi troskovi te mogu snaci posle neki 120-130 k km, a dotle ces pazariti noviju.

Tanak lim? Svi auti novijih generacija imaju tanak lim, tj. zone guzvanja da bi prilikom sudara kabina ostala citava, tako da je tu nebitno da li Honda VW, BMW ili Dacia. Sve ce da se spljeska u toj ne dao bog situaciji.

Sa druge strane, velicina tockova, normalna pojava je 16 ili 17 kada i puno po defaultu ide sa 15.

Jos jedna opste poznata stvar, pogotovo posle nemackog auta. Ko jednom sedne u japanca, to ne menja, a ko jednom sedne u Hondu to tek ne menja.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Kabi
      CBC Veteran
      • 22.08.2006
      • 113
      • Novi Sad

Originally posted by sri98
      Em Honda, em nova, pa jos garancija i slicno, a ti razmisljas od razlici 16 ili 17. Sta je par 00 e na 22000? Sitnica...

Tu nema sta da se razmislja, prvi troskovi te mogu snaci posle neki 120-130 k km, a dotle ces pazariti noviju.

.
      Nisi me razumeo,nije frka dati 800 evra na razliku od paketa nego me cisto zanimalo koliko je tvrd za svakodnevnu voznju sa tolikim tockovima?

Kako to mislis da me tek tad snalaze prvi troskovi?

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Pozdrav!
        Jedna je kategorija ljudi koji voze starija kola, a druga oni koji kupuju nova...Tako da si ti naisao na ljude koji nemaju pojma sta to znaci imati nov auto, nego slusas okostale predrasude koje ti ne koriste nicemu jer se ne odnose na tvoj slucaj...a mi u Srbiji hvala Bogu imamo milion predrasuda po pitanju kola (Honde - tanak lim ( ne nego bi trebalo da bude k`o u ruskom autu iz `71 godine..), skupi delovi kad krene da se kvari (a kad ce poceti da se kvari i sto bi uopste morao da se kvari?)...)
        Ti ces kupiti nov auto, imaces kasko i nemas sta da brines do isteka garancije. Posle isteka garancije odrzavaces u nekom dobrom servisu sa dijagnostikom i to je to. Nova Honda bi trebalo u najgorem slucaju da te dobro sluzi najmanje 5 godina bez problema, a ako je ne budes "izgazio" i 10 i vise (mada retko ko vise vozi toliko dugo auto...).
        Veca guma trosi vise benzina i 17" je tvrdji od 16", ali ako si pazljiv (...tu je i sestra, doduse...) i ne upadas u rupe, ne penjes se na visok ivicnjak, ja bih ipak uzeo 17" jer ces imati bolji osecaj u voznji i stilski ce bolje stajati na novom Civicu jer ima "debeo" bocni profil.
        Srecna kupovina, dobro is odabrao!

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Kabi
          Kako to mislis da me tek tad snalaze prvi troskovi?
          Odgovrio ti je starac
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

pa zar nema neka test voznja i slicno tipa sat super test sad testiraju hondu pa mozas tu da se uvalis?

civic je uvek bio najskuplji u klasi...sada posebno jer su mu zamerali da nema dovoljno funkcija ....sada uz auto dobijas knjigu od 500 strana tj uputstvo...kako japanci kazu sami ste to trazili
            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• level3
              CBC Senator XXL
              • 29.01.2006
              • 857
              • BGD, V.B. Karaburma

Ne razmisljaj! Kupuj !

I neslusaj druge, koji do sad nisu ni seli u Hondu.

I mene su plasili takvim pricama, skupi delovi, nema servisa i dr..

Kupio (polovnjaka) i nisam se pokajao!

I sad, ti isti sto su mi trubili sve lose, zele da je imaju!
              www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• BlueCRX
                CBC Veteran
                • 01.08.2006
                • 122
                • Beograd, Zvezdara

Ja to nebih propustio, sport varijantu sa 17-ticama,

Danas za 150 eura mozzes da kupiss dobre felne i
                joss malo dodass za zimske gume sa visokim profilom,
                a ove 17-tice-leto, druzzenje, drag......

Comment

• level3
                  CBC Senator XXL
                  • 29.01.2006
                  • 857
                  • BGD, V.B. Karaburma

Zasto se u Delti, dugo cekaju nove verzije Hondi, narocito Civic-a?

Deltin odgovor: Model je izasao pocetkom godine i velika je potraznja u Evropi.

Samo za primer, 1986 god. kad se pojavio Mercedes model 124, u jugoslaviji se cekalo 4 meseca za prvi kontigent, 8 meseci za drugi.
                  www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• Kabi
                    CBC Veteran
                    • 22.08.2006
                    • 113
                    • Novi Sad

Originally posted by level3
                    Zasto se u Delti, dugo cekaju nove verzije Hondi, narocito Civic-a?

Deltin odgovor: Model je izasao pocetkom godine i velika je potraznja u Evropi.
                    Citao sam po inostranim forumima,cak i u Britaniji,gde se proizvodi, ljudi cekaju po 3-4 meseca...
                    Hvala na podrsci! Ma zagrizao sam za ovaj auto samo tako,cim sam ga video znao sam da cu ga kad tak imati! Pozdrav svima

Comment

• Lukas
                      CBC Veteran
                      • 22.10.2004
                      • 180
                      • Slovenija

Vozijo sam se u 1.8 sport i opste se ne oseti tvrdoca zbog 17" feluga tako ,da to nemoras ,da brines a stabilnost u krivini mu je nenormalno dobra ljepse se vozi nego VTI 99. god.

Comment

Working...
                      X