Izbor pri kupovini malog auta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • witch_yu
    CBC Član
    • 11.07.2005
    • 33

Izbor pri kupovini malog auta

Treba da kupim mali auto, sa malom potrosnjom za gradsku voznju. Izbor je suzen na corsu, clio i 106.
    Molim za savet sta uzeti, naravno prihvatam predloge i za automobile koji nisu medju ova tri, ali su u toj klasi.
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

po meni ... kupi koji se tebi vise svidja i koji bude u boljem stanju... a oni su sto se tice cene u istom rangu.
    znaci ... primerak koji ti kupis da bude u sto boljem stanju... pregledati sve(motor,limariju i ostalo).
    corsu i 106 imas sa motorima od 1000ccm pa na gore,a clio od 1200ccm pa na gore...ima i sa malim disel motorima sva tri automobila.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Vladd
      CBC Senator XXL
      • 09.07.2006
      • 581
      • NBG

A za koliko para, posto ne vidim Punta u "izboru".

Comment

• witch_yu
        CBC Član
        • 11.07.2005
        • 33

Neki prijatelji su me u startu obeshrabrili u pogledu fiatovih kola uopste. Sto se tice cene oko 3.500 E.
        Ako izuzmemo lepotu i stanje auta, ima li nesto na sta treba obratiti paznju pri kupovini istih.

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

Od tvojih opcija naravno Corsa....mada ne vidim šta to smeta Fiatu.Moja tašta vozi Punto 1 i hvala Bogu nema nikakvih problema.Jedino što je do sada zamenila su dva puta zadnji lonac i amortizeri.
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

twingo....
            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

saxo
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• witch_yu
                CBC Član
                • 11.07.2005
                • 33

Twingo je bio u pocetku u igri ali je ispao iz kombinacije zbog izgleda instrument table.

Comment

• Wiz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3104
                  • Nish

Ja bih Daihatsu Sirion ili Copen roadstar sa sjajnim turbo motorom od 600kubika =]

Comment

• Vladd
                    CBC Senator XXL
                    • 09.07.2006
                    • 581
                    • NBG

Pezo 106 je dobar izbor, ako ne "razmisljas" o citroenu saxo.

Da obrazlozim, veoma kvalitetan auto, solidan motor i konfor (mali auto za malo para). "Losa" stvar jr "skupi" delovi. Cinjenica da ima nebuloznih cena, ali, ako se malo proseta, moze se pronaci trgovac koji ne zida kucu..., a da, i slabo ima "turskih" klonova, mislim na delove, pa nastaje pitanje da li je skupo ono sto "izgleda" skupo.

Opela ne razmatram, posto je u Srbiji nerealno precenjen (oduvek je opel bio san poljoprivrednika, auto za "domacina"), ali tehnicka resenja zastarela, nije trajan kao njegovi preci, ima solidan motor, i karoseriju sklonu truljenju. Da nije precenjen, bio bi, po meni, u konkurenciji.

Na kraju, ipak treba da "presudi" stanje konkretnog automobila koji kupujes, bez obzira na model i cenu.

Licno mislim da je pogresno "robovati" marki automobila, bolje da postavis zahteve kakav auto hoces, u kakvom stanju, za pare koje imas, i krenes da biras, kao "gospodin" kupac, a ne kao "rob" koji treba da kupi gazdu.

Poz.

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

106 i Saxo isti auto,bas Corsa iz te generacije ima dosta solidnih resenja i bolja j eod one predhodne (ne truli) po meni su egal sto se tice vrednosti i klase,mada svi oni daju osecaj da vozis igracku nnarocito 106

Comment

• Vladd
                        CBC Senator XXL
                        • 09.07.2006
                        • 581
                        • NBG

Da ne budemo "grublji", autici za damice

Comment

• Miljan
                          CBC Senator XXL
                          • 18.01.2006
                          • 459
                          • Nis

Moj drugar ima 106 1,5 dizel, nije los auto, po meni bolji od Corse, jedino mi se ne svidja sto je dizel.

Comment

• Rubi
                            CBC Senator XXL
                            • 06.05.2005
                            • 519
                            • Beograd

Ko izbaci Fiat iz razmatranja za mali gradski auto, taj pati od predrasuda prema italijanskim vozilima.

Sto se pouzdanosti tice, Punto stoji rame uz rame sa svim navedenim automobilima. Sto se troskova odrzavanja tice, Punto je jedan od najpovoljnijih novijih stranih automobila. Potrosnja je OK (i benzinske i dizel varijante). Elektrika mu je malo "slaba tacka", pocne posle 10 godina upotrebe malo da zahebava - ali se sve da popraviti, a delovi jeftini :-) . Jedini objektivan problem je sto ih na trzistu ima debelo precenjenih, a totalno nemarno odrzavanih/lupanih. Isto vazi i za Corse, Clio, 106... Pazi sta kupujes.
                            Najbolje je da vidis troskove redovnog odrzavanja (po ceni delova - vidi cenu ulja, filtera, kaiseva...), i okrenes par auto otpada za cene vandrednog odrzavanja (koliko kosta migavac, far - ako hoces da se baksuziras, pitaj i za poluosovine, menjac, trap...) Ako poznajes dobrog majstora za neki od navedenih automobila, onda kupi taj auto - neka ga majstor pogleda pri kupovini (izmeri kompresiju, uradi el. dijagnostiku i tako to), i posle neka ti odrzava auto. Mnogo znaci ako imas poverenje u svog automehanicara (i ako on dobro radi svoj posao, naravno).
                            (\__/)
                            (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                            (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• vega
                              CBC Senator XXL
                              • 21.02.2006
                              • 324
                              • Beograd

Punta svakako treba gledati. Malo meksi lim pa ume da bude po koje ulegnuce - dusu dalo za obaranje cene. Najprostraniji unutra ubedljivo.
                              Corsa B nema problem sa limom i rdjom kao stare, dolja polovina je pocinkovana. Jedino sto su kod tih godista '95-'97 malo "zavrnuti" motori, verovatno zbog ekoloskih razloga, pa performanse trpe (npr. 1.2 do '97 ima samo 45 ks). Inace solidan autic. 1.0 izbegavati.
                              Saxo je dobar izbor, masa delova je pristupacna sa samo par iskoka u nenormalne cifre (za takav auto), pa kako ti se posreci. To ne bi trebalo da te brine toliko, uvek postoji varijanta nabavke polovnog dela itd...
                              Za klio i 106 ne znam pa necu da lupam, jedino sto mi 106 izgleda nekako bas ko igracka, licni utisak NHF.
                              Sve u svemu ko sto neko rece uzmi najocuvaniji primerak koji iskopas, blaga prednost Punto ili Corsa 1.4
                              ... and then the damn thing gone wild!

Comment

Working...
                              X