Kupovina Opel Vectre C

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Tonca moze da ti odgovori, ako vidi ovu temu...ako ne, posalji mu PP. On vozi Vectru C vec vise od godinu dana

Comment

samo jedna sitnica u vezi sa opelovim oznakama motora.mislim da se sve pomenuto uklapa

prvo slovo=eco generacija
      Z = Euro 4
      Y = Euro 3
      X = Euro 2
      C = Euro 1.

dva broja koji slede=zapremina ltr.
      20 = 2.0
      18 = 1.8 itd

drugo slovo=kompresioni odnos
      G = 8 to 8.5:1
      L = 8.5 to 9:1
      N = 9 to 9.5:1
      S = 9.5 to 10:1
      X = 10 to 11.5:1
      Y = 11.5+:1

treće slovo=sistem ubrizgavanja goriva
      D = Diesel
      E = Multi-point injection
      V = Carburettor
      Z = Single-point injection

četvrto slovo=najinteresantnije
      B = IBC
      C = Corporation ignition system
      F = Vehicles for authorities
      H = High output / Supercharging
      I = Irmscher
      J = Throttled Output
      K = Komplex
      L = Low output / Supercharging
      P = Power adapted
      R = Increased output
      T = Turbo
      U = Uruguay
      V = Volume model
      W = Venezuela
      2 = Family II engine

primer:
      Z20LET = Euro 4 - 2.0Litre - 8.5 to 9:1 Compression - Multi-point Injection - Turbo

Comment

• scarab26
        CBC Senator XXL
        • 27.09.2006
        • 353
        • bgd

imam vectru c 1.6 dec 2004, osim sto "ne ide" auto je extra.
        5v ali nije gts. presao 40.000, pod garancijom zamenjene solje i neke spone na 30.000 navodno to mu je mana.
        ako se lozis na opela auto je za svaku preporuku, jedino da je motor 1.8 ali nije bilo para za vise. zbog toga sam uzeo elegance opremu - bez unutrasnjost i ostalo

Comment

• jaksa
          CBC Senator XXL
          • 23.10.2004
          • 701
          • Novi Beograd, SC

Ne "lozim" se ni na jednu marku, nastojim da uvek nadjem najbolji odnos cene i onoga sta prevozno sredstvo nudi.

Sta je GTS? Nivo opreme?

Kolika je potrosnja benzina za 1.6 motor i da li je to isti 1.6 16v kao u astri?

Comment

• scarab26
            CBC Senator XXL
            • 27.09.2006
            • 353
            • bgd

potrosnju tacnu ne znam jer me mrzi da restujem bord, pa mi meri hiljadama km unazad. merio sam na auto-putu zbog dosade i na 140 trosi 8,8 domaceg na 4000 rpm. u nemackoj 7.4, al je zato litar 1,35eur. mada cenim da po gradu trosi 10 u proseku. motor isti kao u astri h - 1.6 16v. menjac je sa duzim prenosima pa auto jednostavno ne ide. trom je u gradu katastrofa. ipak je vectra mnogo teza od astre. na auto putu isto nema ubrzanja al moze da razvije 200. vectra 1.6 se prepoznaje po tome sto je to jedina koja pozadi nema oznaku motora, sve ostale imaju 1.8, 2.2 i slicno. ako neces da se trkas i jurcas auto je pravi. zaletis se dobro i uzivas. na primer kada bi kupovao polovan uzeo bi veci motor jer tu jednostavno mozes da biras. kod novog je za 1.8 trebalo jos 2.000 sto nije malo. moja razmisljanje je bolje vectra 1.6 nego astra 2.0 i da izginem negde (najbolje je vectra 2.0 )). mnogi se nece sloziti, ali sta je tu je.

gts je najvisi nivo opreme ukljucujuci i styling. nabudzeni prednji i zadnji branik, sajtne u boji auta, felne 17, unutra sedista polukoza... a dolazi samo u opciji sa 5 vrata, nikako limuzina ili karavan. to je nasledje vectre A koja se u opciji sa 5 vrata prodavala kao gt.

ja sam uzeo cim je izasla 5 vrata a da nije gts, modelna godina 2005, znaci prve 2 godine proizvodnje si mogao da kupis ili limuzinu ili karavan, a ako oces hatchback moras gts, a tu je doplata bila bar 4-5000.

ako uzimas polovnu obavezno sedista velur (osnovne verzije imaju ona najjadnija crna sedista od obicne krpe), naslon za ruku, kozni volan, ja nisam uzeo bord doplata bila 300 eur, ali mi ga posle kroz tech2 pustili u servisu za 20eur jer imam veliki display

u svakoj prici o kolima emocija ima najvecu ulogu, odnos cena kvalitet se moze raspravljati unedogled. ja simpatisem opele, vozio sam 2 astre f, vectru b 2.0 16v u pravom fullu (xenoni...) i jednostavno sam procenio da je vectra naj kupovina i to je to. za te pare nisam mogao da uzmem aven****, passata, c5, lagunu, cak ni mondea (ustvari mogao sam osnovnu verziju ali dok uzmes metalik i alarm i fabricku muziku ode skoro 1.000). fabricki alarm je extra, senzori integrisani u nebo, sve na jednom kljucu, ne pijuce na parkingu. original muzika blaupunkt sa mp3 komande na volanu, tempomat to obavezno.

Comment

Working...
            X