clio 1.5 dci ili xsara 2.0 hdi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bukzz
    CBC Početnik
    • 09.06.2006
    • 6

clio 1.5 dci ili xsara 2.0 hdi

imam dobre ponude za ova dva automobila(2002god,isti nivo opreme).interesuje me da li je neki bolji ili je samo bitno kako je odrzavan.

sta gledati i proveriti pri kupovini?
    svaki savet bi mi dobro dosao
    hvala
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Zavisi za sta ti treba auto, ova 2 se ne mogu porediti po bilo cemu osim po tome da su iz Francuske... I da idu na dizel...

Xsara je puno veci i ozbiljniji auto, pa pod uslovom da su u slicnom stanju, i pogotovo ako su slicne cijene, a trebas porodicni auto, a ne pretezno grdasko-momacki, onda nema nikakve sumnje: XSARA.

Ja u svakom slucaju preferiram veca auta, jer vece je-VECE...

Comment

• bukzz
      CBC Početnik
      • 09.06.2006
      • 6

sad studiram i 50% vremena sam sam u kolima,sta ce biti posle....
      volim i ja veca kola ali mi ne pretstavljaju problem ni mala.
      znaci pitam vise ono tehnicki,koji motor je bolji,izdrzljiviji.sta je lakse servisirati...

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Nekako mi se cini da i ne provodis previse vremena u kolima, pogotovo sto si student pa, kao ucis ?! A da razmislis o benzincu ? Dizel je varijanta za nekog ko se dosta vozi, a i polovnjaci su u tim situacijama dosta izvozeni. Nasa Corsa je za nepune 2 godine presla 60K km. Polovni dizeli u ogromnoj vecini slucajeva prelaze bar 30K km godisnje pa sad ti vidi. Skuplji je i servis i odrzavanje i veca mogucnost kvarova, vise im smeta prljavo gorivo i sta jos sve ne..... razmisli...
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Oba automobila su relativno novijeg godishta, ali pojam "noviji" zavisi pre svega od predjene kilometrazhe i sadashnjeg stanja. Obzirom da su oba automobila takoreci juche izashla iz garancije, pitanje je samo kako su ih vlasnici odrzhavali nakon isteka garantnog roka. Ako vec nemash konkretno nekih zahteva, ovo bi trebalo da bude presudan faktor za odluku o kupovini, bar ja tako mislim. Znachi, koliko su ti automobili preshli, i kako su odrzhavani, narochito u poslednje 2 godine. To se da utvrditi, a obavezno trazhi na uvid i servisnu knjizhicu...

znaci pitam vise ono tehnicki,koji motor je bolji,izdrzljiviji.sta je lakse servisirati...
          Ako pod pojmom "lakshe" podrazumevash "jeftinije" - lakshe je odrzhavati Cliov 1,5 dCi nego Xsarin 2,0 HDI, ako nishta drugo a ono zato shto je 25% manji =]

Inache, 1,5 dCi motor se pravio u dve verzije: sa 65 KS (@4000 rpm, 160 Nm @ 2000 rpm) odnosno 80 KS (@ 4000 rpm, 180 Nm @ 2000 rpm). Po meni je ovaj sa 65 KS preterano slab, i ako je ovaj motor u pitanju ja bih zaobishao tog Clia. U principu, zaobishao bih svaki auto kojem do 100 km/h treba celih 15 sekundi i maksimalno ide 160 km/h Jacha verzija ide do 100 km/h za oko 12 sekundi i maksimalno 175 km/h, i pored toga u meshanom rezhimu troshi isto kao i slabija verzija, zbog mnogo elastichnijeg motora.

Motor HDI od 2 litra je, ochekivano, jachi i bolji, razvija 108 KS @ 4000 (255 Nm @ 1720 rpm) i vozi Xsaru do 195 km/h. Konstrukcijski je isti kao i Renault-ov dCi, jedna bregasta i 2 ventila po cilindru, common rail... Po tvrdnji PSA korporacije troshi 5,2 litra u meshanom rezhimu, shto je obzirom za dobijenu snagu i performanse zaista malo

Po meni je mnogo blizhe pameti da uzmesh Xsaru, i to iz vishe razloga. Kao prvo, dobijash za klasu i po' veci (chitaj komforniji, sa boljom ergonomijom, praktichnom upotrebljivoshcu, vecim gepekom...) auto shto samo po sebi znachi mnogo, ako koshta isto kao i Clio. Kao drugo, iako je Xsara 2,0 HDI tezha od Clia 1,5 dCi, ona je startnija i brzha sa tim motorom, pa je malo veca potroshnja u odnosu na Clia potpuno opravdana. I nisu samo performanse u pitanju - taj 2,0 HDI motor ima mnogo lakshi posao od 1,5 dCi u Cliu, i rastereceniji je u radu, shto je naravno od velike vazhnosti pri kupovini polovnih automobila jer te osobine direktno utichu na stanje motora posle 150 ili 200 k kilometara "stazha". To u principu i daje odgovor na tvoje pitanje koji je motor bolji i izdrzhljiviji od ova dva.

Puno srece u kupovini
          http://www.bmw.tv

Comment

• Goranp
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2006
            • 436
            • Banja Luka

Ako su oba podjednako očuvana, održavana onda definitivno moj glas ide za Citroen....
            Pogotovo što kažeš da dosta vremena provodiš u autu.

Istina možda je održavanje Clia nešto povoljnije ali mislim da je to zanemarivo...

Imaju li servisne knjige? Možda
            Banjaluka Blog
            http://gradbanjaluka.blogspot.com
            Tattoo Picture
            http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• ToNcA
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2006
              • 868
              • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
              • Mazda 6 2.0d

Opet se po ko zna koji put "mesaju babe i zabe." Sto se mene tice ja bih uzeo Xaru mada se klio pokazao kao odlican auto. Vozio sam 1.5 dci od 65ks i uopste nije slab. Ume itekako da povuce tako da se uopste nema osecaj da je snaga tako "mala".

Znaci pogledaj koji je auto bolje ocuvan, koji je manje presao (mada ni to ne mora da znaci, bolje vise na otvorenom nego malo ali u gradu). Naravno ako je cena ista. Ako nije onda ukljuci u analizu i cenu.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• SHNAPSI
                CBC Član
                • 01.12.2010
                • 65
                • NIS
                • CITROEN XSARA 2.0 HD

Odg: clio 1.5 dci ili xsara 2.0 hdi

Glupo je da ciga svoga konja hvali ali ajd. Konstatacija je jasna na svim poljima XSARA je za nijansu bolja osim po 1. mekoci ogibljenja dosta strada od SERBISHE puteva , 2. stalno riknjava protokomer ili se zaprlja pa mora se sprejem cistiti ( na rizik jerbo ,moze otici totalno ) i 3.ume da prolupa tzv. remenica (preko nje ide trakasti kais) .Medjutim resenje su u besparici i pojedini delovi Kina,Tajvan, Turska, sto naravno ima manju upotrebnu vrednost..turbina dizne pumpe konstrukcija motora retko prave probleme ali ? nikada se nezna .........
                NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

• Gavra
                  CBC Senator XXL
                  • 06.03.2008
                  • 2031
                  • Beograd

Odg: clio 1.5 dci ili xsara 2.0 hdi

Tema je stara 5 godina :/
                  Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• SHNAPSI