Kakvo je vase misljenje o 1.1 motoru u peugeotu 206, da li je to mozda premali motor za taj auto ili sasvim odgovara? ima li neko iskustva? da li je bolji 1.4 i koje su razlike?
Peugeot 206 sa motorom 1.1
Collapse
X
-
Definitivno 1.4 za taj auto. Elastični je i neće puno više trošiti od tog 1.1
Comment
-
-
Vozio sam ja dosta puta 1.1 206. OK je, po ravnom, kada je dođe uzbrdica onda mila majko... Motor mora da se vrti, ali koji tako mali ne mora... Uglavnom, nije mi toliko smetao motor koliko mi je smetalo što je auto premekan i što što se previše naginje... za moje ukuse... Isto tako, nemam dovoljno mesta u njemu (190cm) ni kad pomerim sedište skroz pozadi, a položaj za volanom je dosta visok... baš se osećam ko žena unutra
...
Comment
-
-
Ne znam sta da kazem na ovu konstataciju, ja sam vozio u 206 4 ljudi i svi su imali mesta, od toga ja imam 180 cm i vozio sam auto, iza mene je bila devojka koja ima oko 170 cm i nisu joj noge udarale u moje sediste. Na suvozacevom mestu bila moja zena koja ima 176 cm., a iza nje devojka sa 186cm. Nije bila varijanta da je ostalo mesta na pretek ali nije bila ni varijanta kao kod Baneta.
Comment
-
-
E ovako,imao sam peugeot 205 sa motorom 1.1 i mogu ti reci da auto samo zuji,isao sam na more sa njim do Grcke-nisam vozio ispod 140 km/h.Auto je trosio 7 litara u gradu i 5 na otvorenom.Sada imam Peugeot 206 sa motorom 1.4 75KS.Auto trosi 8.5 litara u gradu i 5.5 na otvorenom.Moj ti je savet ako imas para da kupis sa 1.4 motorom-nije mnogo skuplji od onog sa 1.1.206-ica je teza od 205-ice za nekih 200 kg i po meni je 1.4 motor za njega savrsen(inace ja ne volim dizelase-stvar ukusa).
Comment
-
-
Vozio sam se u 206 sa 1.1 motorom (to je mislim onaj sto ga sad pakuju u Yuga), auto ide zacudjuce lepo za tu snagu/zapreminu.
Drugar ima Saxo sa istim motorom, autic isto ide sasvim fino za gradsku voznju.
Comment
-
-
ja bih uzeo 1.1 ali kao drugi auto u porodici, tj za zenu. mala registracija i potrosnja, za grad odlicna varijanta. za sebe ipak nesto jace i vece da moze da se ode na more, na planinu i slicno. sve zavisi da li si student ili solo blejach ili porodicni covek.
Comment
-
-
Imao sam prilike da malo provozam 206 sa 1.4 motorom. Meni je i taj bio malo trom, ali meni su oduvek Opel i Peugeot bili sinonimi za "tromo". Ne trazim da svaki bude trkac, ali trazim da mi auto bude zivahan.
U prevodu, ja taj sa 1.1 ne bih uzeo jer bi mi bio pretrom, onaj sa 1.4 je dno bilo kakve price, tek mi je onaj sa 1.6 zanimljiv.
Inace, sto se prostora tice, ima ga vise nego sto bi se pomislilo gledajuci ga spolja, mada, kada se ja upasujem (189 cm), iza mene moze samo neko dete i nista vise. Sa druge strane, sta i ocekivati od vozila dugackog 3,9 m?
Ono sto ne mogu a da ne pohvalim kod njega je udobnost. Tu Francuzi obicno briljiraju, a 206 ne da nije izuzetak, nego bih rekao da cak i podize prosek.Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
Re: Peugeot 206 sa motorom 1.1
Meni trebaju iskustva vezana za 206 sa 1.1 motorom.Koji su uobicajeni problemi sa njima i slicno (elektronika,mehanika...)?Gledao sam jednog na placu,troje vrata,metalik boja,klima,elektricni retrovizori,podesavanje volana,2xairbag itd za 3700e,2001 godiste.Na satu stoji 91000,ovo ne bih komentarisao.Auto se kupuje za caleta i prelazio bi 10000km godisnje,uglavnom medjugradska voznja.
Comment
-
-
Re: Peugeot 206 sa motorom 1.1
Posto nema odgovora za celo popodne onda da preformulisem pitanje:
kad se kaze problemi sa elektronikom,na sta se konkretno misli kod 206-ice?Poredjenja sa 1.4 i jacim motorima me ne zanimaju jer sam vozio (tudjeg) 206 1.1 i znam kako ide.
Comment
-
Comment