Darko, shta cesh ti ovde?! Shalim se, dobro nam doshao! Koliko kapiram Seicento Sporting Abarth (pun naziv) je slichno shto i Seicento Sporting (samo malo olakshan u odnosu na isti).
killaz mnogo gresi.... nije isto seicento abarth i seicento sporting....
taj sporting ima 55ks i ubrzanje 13.5 sec sto je puna kapa za 1.1
de bre 10 sec.. .....bas me interesuje...sta je u abarthu
Fiat Seicento customers can add a touch of personal taste to their car by choosing from the long list of options and Accessories. These include a prestigious Abarth pack that can be seen on one of the cars on show. The sports kit, an option reserved for the Sporting version only, consists of: bumpers with the Abarth logo; tailgate spoiler; sideskirts; 14" alloy wheels with the scorpion logo; 175/50 low tyres; head-restraints with the Abarth logo; steering wheel and gear lever knob with red top stitching.
The Fiat Seicento Sporting Abarth at the show looks and acts beefy. It is equipped with a short-ratioed gearbox and the spirited 1.1 FIRE engine. The latter develops a power output of 54 bhp at 5500 rpm. Maximum torque is 8.8 Nm at 3250 rpm. The result: scintillating acceleration (from 0 to 100 km/h in 13.8 seconds) and a top speed of 150 km/h.
znaci tako ... mene je jako intreresovalo... jer sam jos davno citao o seicentu sa
180 ks. pa sam pomislio da je i ovaj tako nesto... ali u svakom slucaju jako lep autic
seo sam u par navarata u njega i uopste nije toliko mali iznutra koliko je spolja..
atraktivan je nema sta... trebo sam uzeti seicenta umesto yuga ali sta je tu je
Fiati su ti to,dok ne sednes u njih nikad ne bi rekao da ces da ih kupis...........
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Postade Abarth nalepnica za plasticne obrube i patosnice...a motor ostade isti. Gde je zakoseni dvostruki izduv...Uzas... Kako su devalvirali ime za strahopostovanje. Autobianchi Abarth (1050cm3, 70ks...) je dan-danas tata za ovu igrackicu...
auto se proizvodi u poljskoj - nekih 50km od mene. auto je bezze nazalost...ABARTH se tu odnosi samo na aluminijumske feluge i sportske akcente tipa aluminijumske papucice i sl. proizvode se tri boje: zuta (kao na slici), crvena (ferrari) i crna. motor je 1.1 55KS i 1.3 70KS (veoma rijetko - ne znam da li ga i dalje ugradjuju).
auto je ovdje (u PL) cesto zato sto je jeftino za kupovinu i odrzavanje. ali ponavljam, nekvalitetan je u tri lijepe...
BTW vidjao sam takve sa turbo duvaljkama i >100KS i jedan sa motorem alfe 1.8 i nekih 200KS (H grupa)...
ja imam jedan ovakav primerak 98 godiste,mali je motor to ste u pravu ali veoma lepo ide u seicentu ja sam ga vozio 165 i lepo stigne do te brzine ne muci se,sad ga radim u plavo isto kao i NOVITEC seicento tj SEIBI...ubacujem 1.2 16v iz punta 1...cim bude gotova skoljka saljem vam slike pa sve ostalo kako budem pakovao i na kraju ceo auto...a i videcete ga na ulici...a do tada evo NOVITEC seibi slike 1.2 16v biturbo 196ks...uzivajte
Comment