Kupovina novog automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Kupovina novog automobila

Iskreno, mrzelo me da gledam da li neka slicna tema postoji tako da moderatori sorry!
    Moja keva je pre dve godine imala operaciju kuka i od tada se vodi kao invalidno lice. Uskoro bi trebala konacno da dobije invalidsku penziju, a ono sto mene interesuje jeste da li ona ima popust pri kupovini novog automobila i koliki je taj popust tj. da li je oslobodjena carine ili PDV-a???
    Kako se vodim logikom najbolji auto je nov auto polovnjaci me ne interesuju jer nikad neznam sta kupujem i nemam pouzdan izvor od koga bih eventualno kupio. Od novih vozila u obzir dolaze sledeci modeli:

KIA Cerato 1.6

KIA Cee'd 1.6

Skoda Fabia New

Shevrolet Aveo
    http://www.autopromet.co.yu/chevrolet/m ... egoryid=43

Takodje me interesuje da li je bolje u startu platiti vise i uzeti dizel agregat ili ici na benzinsku varijantu i eventualno ugraditi plin.
    Ako imate neki predlog oko nekog drugog novog modela napisite.
  • Dragon
    CBC Senator XXL
    • 15.11.2006
    • 963
    • Beograd

Invalidna lica su oslobo?enja od pla?anja carine ali nisu oslobo?ena od pla?anja PDV-a. Jedino lica sa 100% invaliditetom u postupku carinjenja moraju da plate PDV, i da potom traže povra?aj od strane Ministartsva rada, zapošljavanja i socijalne politike u Beogradu, Nemanja broj 22-26. Ova lica ne moraju da poseduju voza?ku dozvolu, a u svakom slu?aju mogu da ovlaste drugo lice da upravlja njihovim vozilom.

Od ovih modela nekako mi se najviše dopada Ceed. Na sajmu sam sedeo u jednom i bio iznena?en prili?no dobrom kvalitetom enterijera za jednu KIU.

Ne znam sa kojom koli?inom para raspolažeš, ali kad bi mogao da se ispružiš za Toyotu Auris, to bi ti baš bio pravi izbor. Bez poreza i carine 1.6 može da se nabavi vec za 13.000 evra, a auto je ludilo.

Benzin ili dizel, ve?ita dilema. Zavisi od toga koliko ?es da prelaziš. Mišljenja sam da dizel nije više toliko isplativiji od benzinca, osim što kasnije možeš eventualno lakše da ga prodaš. Plin je vrlo privla?na varijanta, pošto vidim da je sada 30 dinara, ali ure?aji za modernije motore nisu ni malo jeftini. Uostalom na forumu imaš dosta toga o ovoj problematici, dakle search...
    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• MOSLER
      CBC Senator XXL
      • 27.05.2005
      • 1064
      • Niš

Pisalo je negde o tome da moze da se uveze auto sa poreskim olaksicama ali samo ako njegova vrednost ne prelazi 10 000 evra,sve preko placa se pun iznos.

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Znam ja da je Toyota odlican i pravi izbor ali jedini problem jesu finansije. Nekako mi je bolje da uzmem npr. Skodu u full-u nego neki osnovni Auris...

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

Ja mislim da je Auris klasa iznad Fabie

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Oprema je zakon... ja volim i elektro paket i ABS i klimu i CB...
            Bolje sve to u Fabii nego nista u Aurisu, a nijedan mi se ne svidja...
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• bakara
              CBC Senator XXL
              • 29.01.2005
              • 977
              • nBGd

Ma cerato je od tih najbolji auto, fabia i aveo nisu ni za poredjenje osim po ceni...
              pozdrav

Comment

• Bansha
                CBC Veteran
                • 09.01.2006
                • 101
                • Kragujevac

Pa gde si nasao aveo!? Negde sam citao temu o aveu pa je posle toga covek objasnio da je cak kia rio bolji od avea! A tek cee'd - meni se mnogo svidja!

Mene brine ako je ovo istina za 10000 eur!
                Pa ljudi koji je to auto manje od 10.000, a da valja? I kakav je to budjavi zakon onda!? Jedino ako im je u interesu bilo da uvozis polovnjake - sto je totalno bezveze. Pozdravljam tvoju odluku za nov auto.
                Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Pa, ako je auto za invalida, onda se i moze naci nesto za te pare?!
                  Ima ovih malih automobilcica k'o salate i sve ih je vise... a ako je cifra 10K eur, onda je to sigurno klot tj. bez poreza i carine... To i nije tako malo? Svasta ima u toj cenovnoj grupi... Za taj novac bi mogao i minivan da se nadje?
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Bansha
                    CBC Veteran
                    • 09.01.2006
                    • 101
                    • Kragujevac

Originally posted by prolupator
                    Pa, ako je auto za invalida, onda se i moze naci nesto za te pare?!
                    Ima ovih malih automobilcica k'o salate i sve ih je vise... a ako je cifra 10K eur, onda je to sigurno klot tj. bez poreza i carine... To i nije tako malo? Svasta ima u toj cenovnoj grupi... Za taj novac bi mogao i minivan da se nadje?
                    ima malih .. ali greota ... lakse je valjda tesko pokretnom coveku da se smesti i razmesti kad ima komociju

ako ne nadjes nista - logan ti ne gine
                    Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Originally posted by prolupator
                      Oprema je zakon... ja volim i elektro paket i ABS i klimu i CB...
                      Bolje sve to u Fabii nego nista u Aurisu, a nijedan mi se ne svidja...
                      Ukusi su razliciti ali i delim misljenje da je bole full u nekom jeftinijem automobilu nego, skup auto bez icega!

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Originally posted by Bansha
                        Pa gde si nasao aveo!? Negde sam citao temu o aveu pa je posle toga covek objasnio da je cak kia rio bolji od avea! A tek cee'd - meni se mnogo svidja!

Mene brine ako je ovo istina za 10000 eur!
                        Pa ljudi koji je to auto manje od 10.000, a da valja? I kakav je to budjavi zakon onda!? Jedino ako im je u interesu bilo da uvozis polovnjake - sto je totalno bezveze. Pozdravljam tvoju odluku za nov auto.
                        Par ljudi iz mog kraja ima Kalos/Aveo i sasvim su zadovoljni njime....

Comment

Working...
                        X