Uf...to mu dodje kao nekeo pravo prece kupovine?Ne znam skroz laicki ti pricam mozda kada bi mogao da u presudi dobijes status prevarenog,sto i jesi,a ne saucesnika ili kao vec.Pretpostavljam da si razgovarao sa nekim advokatom bas o otkupu kola?
ili ima advokata krivicara ili parnicara ili onih sto rade svojinske sporove ali nijedan na koga sam naleteo nece da se bakce sa carinom i carinskim zakonom. ne znam.
rekose mi mnogi koji se kao razumeju u sve to da ne postoji nesto takvo kao pravo prece kupovine. ali ja pokusavam da utvrdim da li je taj clan 389 upravo TO.
Evo moje iskustvo kad su mi proshle godine oduzimali auto na proveru panduri su bili sigurno da je auto prekucan itd.I rekli su mi da ako se niko ne polazhe pravo na njega da cu ja biti obaveshten i da cu moci da ga otkupim nazad.Tj ja kao lice kome je oduzet auto moci cu prvi da ga kupim.Srecom auto je regularan pa nije do toga doshlo.Znachi da je verovatno to taj chlan.
ili ima advokata krivicara ili parnicara ili onih sto rade svojinske sporove ali nijedan na koga sam naleteo nece da se bakce sa carinom i carinskim zakonom. ne znam.
rekose mi mnogi koji se kao razumeju u sve to da ne postoji nesto takvo kao pravo prece kupovine. ali ja pokusavam da utvrdim da li je taj clan 389 upravo TO.
imo sam ja jednog koji se navodno bavi bas tim stvarima. trazio je 400e da zavrsi posao. 200 oma a 200 kad vrate auto. ja mu dao 200 on se jednom sa mnom pojavio tamo i nikad vise. palamudio nesto kao ja sam ti reko sta da spremis od papira bla bla, generalno nista sto ja nisam znao nije mi rekao tako da sam posle 4 i vise meseci ckanja zarezo na njega i vratio mi je kintu. sad idem solo i sve po zakonu posto je to jedini nacin da se zavrsi posao ali ide mnogo sporo jer ima masa njih kome su oduzeli auto od 1000-2000 e a on se ne pojavljuje na sudu jer ga boli uvo a kako kazu dok se ne rese stari predmeti novi ne mogu da se rade. jedan carinik mi rece da ima ne resenih slucajeva iz 2005. god.
ici cu sam, necu nikoga molim za ono sto je moje. podnosim zahtev i cekacu koliko bude potrebno. advokate ne podnosim ionako sad ih tek ne bih angazovao posle ovih prica.
znam iz pouzdanog izvora da se ceka na red za resavanje oko 2,5-3 godine. na red za otkup, licitaciju, sta god.
Deki da sam ja na tvom mestu nasao bih neku vezu da mi se predmet sto pre nadje na raspravi, jer se desava da se uvek nadje neki baja koji sa tih zaplenjenih kola skida delove u dilu sa murijom i carinom, pa dodijes na kraju nekompletan auto. Znam da zvuci neverovatno ali to se desilo jednom mom prijatelju kome je auto isto bio oduzet.
A sto se tice tog zakona ne bi bilo lose ni da se raspitas ni kod nekih Speditera, jer verujem da su oni barem malo upuceni u to i da mogu da ti pruze bar neku informaciju sta da ocekujes, jer u ovoj zemlji svako tumaci zakon kako mu odgovara. Sto kaze moja majka kad ide za neki pravni savet "idem kod sest adovokata, i ako se njih cetvoro-petoro sloze sa tim onda sam u pravu, a ako ne dizem ruke".
Ortaku su pre 10-ak godina zaplenili Golfa I. Stajao je kod SUPa u 29. oko godinu dana... Kad ga je dobio nazad, nedostajali su karburator, alternator, anlaser, zadnja polica, stop svetlo i ko zna sta jos...
Advokate ne podnosim, ne zelim nikakva posla s njima da imam... Jedino ako ti je neki rodjak ili dobar ortak advokat, mada i to... Uzmu dobre pare, a nista ne urade...
Ako treba da placas punu cenu tog auta, ja bih digao ruke... Mislim da nije vredno cimanja... Samo mi nije jasno kako su tebe proglasili saucesnikom, a ne prevarenim...
nikome nije jasno, ali sta da se radi? imaju zakon po kome im je ostavljeno na slobodnu procenu da li sam znao ili mogao da znam da li je auto bio falsifikovan/prosvercovan ili ne, tako da ako hoce da me ka*aju ka*ace me ako hoce da me oslobode oslobodice me.
trazim ja vezu ali tamo su se svi od sitne ribe do direktora zavukli u misije rupe posle najnovijih hapsenja. a da paradoks bude veci, nista ne trazim da mi se zavrsi mimo zakona.
(auto je u resenju o oduzimanju procenjen na 800e, eto, da vam otkrijem zasto se toliko trudim. plus ovo plus ono ispadne da ga imam za cca 1132e natrag.)
e sad to pogurati da ne ceka jer nema razloga zasto bi cekalo kad je cista situacija... naucna fantastika.
moj plac na staroj cukarici na banovom brdu koji nam je otet ekproprijacijom nece jos uvek da mi vrate, a imaju cistu situaciju. niko sem mene nije uknjizen kao vlasnik, samo je opstina cukarica uknjizena kao korisnik. drustvena svojina pod sta se vodio plac sve ove godine je ukinuta poslednjim ustavom. znaci on nikada nije ni prestao da bude moj. samo neko da lupi pecat i to je to. prazan plac, ja ne mogu da ga trosim, cista situacija i eto. inace, imam vlasnicke papire od cukundede koji vuku jos iz 19 veka, plus sve papire vezane za kucu koju su srusili i ostalo...
Da li si auto proveravao u policiji pre nego sto si ga kupio?
Posto treba da uzmem jedan auto kod nas (previse je mator za uvoz), interesuje me da li otklanjam svaku sumnju da moze ovako nesto da se desi ako proverim auto u policiji (a ne bi bilo lose i vlasnika)
Mozes da odes u bilo koji SUP i proveris podatke iz saobracajne.
Igrom slucaja (ili je to do mene ?!) svaki put kad sam prodavao kola kupac je insistirao da se ode do SUP-a sto je i uradjeno svaki put. Jednom u Ljermontovu, jednom u Zemun, jednom je to odradjeno telefonski s nekim njihovim drugarom za terminalom u SUP-u.
Za uzvrat sam ja njih svaki put vodio u menjacnicu i/ili banku da proverimo pare
da. proveravao sam da li je ukraden ili se potrazuje po bilo kojoj osnovi. nazalost, auto koji nikad nije ni bio zvanicno registrovan ovde, ne moze se ni pojaviti u takvim bazama.
da li sam proveravao da li je uopste registrovan? ne. pored ekstra dobro odradjenih tablica i saobracajne koji mi i dan danas lice na original nisam imao trunku sumnje u regularnost sto vlasnika sto auta. ni na kraj pameti...
prevarant je imao falsifikovanu i licnu kartu, i auto se (kao) vodio na njega. da skratim pricu: profesionalni prevarant. sve je falsh: licna karta, saobracajna dozvola, tablice, polisa osiguranja... sve. telefon i karticu koju je koristio je verovatno bacio u kontejner posle cele price kad sam ja sve zavrsio. nikad se vise nisu pojavili u mrezi ni telefon ni kartica...
muka mi je da pricam vise o tome, razumite me. tesko je izgubiti i jare i pare i uzze i jos mi prete da ce i ruku da mi seku. ovome se jos uvek ne vidi kraj.
ovo radim samo da bih vas upozorio u neku ruku da budete maksimalno oprezni.
Comment