Sta kupiti???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Sta kupiti???

E ovako ljudi zanima me sta biste kupili od ovih modela i sta mislite o njima

1.Kia Rio sedan 1.5 dizel (12500e) ili benzinca 1.4 (11500e)
    2.Dacia logan 1.5dci ili 1.6
    3.zastava 10

Konkretno me zanima sta mislite o Riu,cuo sam da je benzinski motor 1.4 iz Tojote,da li je to tacno,i zanima me ciji je dizel odnosno da li je isto iz tojote ili su ga oni razvili?Da li je neko ima ili ima taj model i kakvi su mu utisci?

Nadam se da nisam previse smorio.
    Unapred zahvalan.

Logan 1.5 dci -najeftinija voznja uz dobre performanse,dobar motor a ako hoces da ustedis nesto para Zastava 10 koja takodje ima dobar i pouzdan motor

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

sa kiama nemam iskustva a u loganima i puntu tj z10 sam se dosta vozio i z 10 je bolji auto od logana. dakle ja bih uzeo z 10.

Comment

• Milorad90
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2007
        • 975
        • Beograd

Na sajmu sam ulazio u kiju i mogu vam reci da mi je za klasu unutra bolja od logana i z10,ali nikad se nisam vozio u njoj pa neznam kakva je.

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

ukoliko imas novca za kiu, nema mnogo razmisljanja, moderniji lepsi,kvalitetniji,pouzdaniji od ostala dva, ako novac predstavlja problem., onda zastava 10, jeftino odrzavanje, trt-mrt.

dacia? strahotu sa karpata bih zaobisao u sirokom luku
          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Kenno
            CBC Senator XXL
            • 21.08.2006
            • 460
            • Zenica, BiH

Preporu?io bih Kia-u. Moj poznanik ima Kia-u, ali ve?i model Cerato sa CRDi 1.5 motorom i auto odli?no ide(ima oko 110ks ?ini mi se), a i unutrašnjost me je pozitivno iznenadila za jednu Kia-u.
            Mislim da se taj motor Hyundai/Kia korporacije ne može mjeriti sa Loganom dCi jer on ima 65ks i permormanse kao yugo 65(ne?u re?i 55 radi momenta).
            z10 ionako ide samo sa slabašnim 1.2 8v motorom....
            Sve su to dobri i pouzdani motori, ali taj CRDi odska?e performansama od ostalih.

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

U ovoj konkurenciji, Kia, bez razmishljanja.

Taj CRDi motor se ugradjuje i u Hyundai Accent, ima turbinu varijabilne geometrije zbog chega se brzo "odaziva" na pritisak desne papuchice a potroshnja za jedan atuo te klase ochekujem da je zaista minimalna, uostalom po interenetu verovatno ima takvih podataka.

Jedino shto je kod Logan-a bolje je manji pad vrednosti na trzhishtu i bolja/brzha naknadna prodaja, ali ako auto nameravash da neko duzhe vreme zadrzhish onda je to irelevantno.

Zastavu 10 ne bih uzeo u neko ozbiljno razmatranje, te je ne bih ni komentarisao...
              http://www.bmw.tv

Comment

• civi
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1492
                • Pozarevac

kia
                Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Čiča
                  CBC Senator XXL
                  • 14.12.2005
                  • 1621
                  • Beograd, Vidikovac

skoro je cale imao slicnu dilemu, pa mo posetili Kia salon. jao majko koliko opreme za malo para. znaci full bez koze 1.4 (11K eura) ili nesto jace

Auto je lepog ili simpaticnog dizajna (stvar ukusa), taj motor jeste od toyote, prostora koliko hoces, garancija 3 godine...

Daciju ne bi ni pominjao, a Z10 je razuman izbor.

moja tabela

1. Kia
                  2. Z10
                  3. nista

Milslim da je bitno kada postavljas pitanja da navedes, koliko km godisnje prelazis, za koje namene ce biti auto, sa kolikom svotom para rapolazes? Jer na osnovu toga je lakse izvuci zakljucak.
                  Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                  "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Marko001
                    CBC Senator XXL
                    • 09.09.2006
                    • 1070
                    • Belgrade

Kia jeste modernija,jača a čak i veća od Z10 ali je i dosta skuplja... cena z10 počinje već od 8000 evra, a za 9600 se dobija sa full opremom.

Z10 sa 1.2 8v motorom ide sasvim lepo, ko nema velike ambicije već mu odgovara smirena vožnja.

za nekoga ko poštuje saobraćajne propise i nije mu potrebno da se izvlači iz makazica jer u njih i ne uleće može biti sasvim ok.

Comment

• MOSLER
                      CBC Senator XXL
                      • 27.05.2005
                      • 1064
                      • Niš

Razmisli i o Astri classic.Od kada su za nju ukinuli carinu moze se kupiti za ispod 11 k evra.Isto tako mislim da ni Grande Punto nije losa kupovina za pomenutu sumu,naravno ukoliko ti performanse auta nisu na prvom mestu jer sa jacim motorom cena dosta raste.

Comment

• Milorad90
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2007
                        • 975
                        • Beograd

Pokusavam da ubedim caleta da je bolje da uzme tu kiju nego recimo daciju a z10 ne bi uzimao jer mi je nekako mala,slab motor,sklapa se kod nas (neznam mozda je isti kvalitet kao i u Italji,a mozda i nije) takav mi je utisak mozda se varam,on prelazi oko 20000 km godisnje,a i grande punta sam gledao,svidja mi se,prelep je ali ipak mislim da je za njega mozda skuplje odrzavanje, a i niko ne nudi garanciju od 3 godine kao kija.

Hvala na odgovorima.

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Moj glas ide Astri Klasik!
                          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• stefanves
                            CBC Senator XXL
                            • 10.12.2006
                            • 1351
                            • BG

Logan nije nizasta, vec sam pisao neke stvari u vezi sa njegovom izradom, ali mi niko nije verovao.
                            Z10, nije losa, mislim da ako hoces duze vreme da drzis auto kod sebe, uzmes Z10 zbog rasprostranjenosti delova.
                            Kiu, nisam video, tj.nemam neko misljenje.
                            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Orlando
                              CBC Član
                              • 26.12.2006
                              • 97
                              • Beograd

Kia je dobar auto. Vozio sam Getz-a i pošto sa Rio-m deli jedno 90% delova a malo je ve?i auto, kupovina je pravi potez.
                              A što se ti?e pada vrednosti, mislim da ?e se to vrlo brzo promeniti, Hyundai daje pet godina garancije a verovatno ?e i Kia krenuti tim putem, pogotovo posle Ceed-a koji ide i do sedam godina.
                              Ako kaniš pobjediti, ne smeš izgubiti

Comment

Working...
                              X