kupovina polovnog automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Ne, kad se uzme kredit, u saobracajnoj pise da ja vlasnik fizicko lice jer i jeste... Sto se kreditnog biroa tice, nisam siguran da ce tebi (ili bilo kome od nas) dati informaciju da li je taj i taj uzeo ovaj ili onaj kredit. Probaj...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• miloica
      CBC Član
      • 14.08.2006
      • 52
      • N>BGD

Pitam da se ne bi desilo, da je auto uzet na kredit, i da vlasnik ne proda taj auto i prestane da isplacuje rate kredita, a banka da uzme auto. Kupac ostade bez para i bez auta. Ovo je Srbijai i sve je moguce. Znaci jedina sansa je da uzmem podatke vlasnika i da u banci proverim, tj oni u kreditnom birou ?
      Kosta

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

Originally posted by 100j4n
        Danas mi se napokon javio decko u vezi jednog punta koji je bio moj favorit... Napokon je ocarinjen pa sada mogu da ga pregledam i ako bog da danas ga i dovezem kucici... Krenucu sa majstorom koji ima komp za dijagnostiku pa cemo da ga pregledamo od glave do pete... Javljam rezultate...
        Sta bi sa tim rezultatima ?

Kada sam kupovao Bravu 1.6, uzeo je preko Halo-Oglasa od potpuno nepoznatog lika, i bila je prva koju sam gledao...Sluzila me odlicno...za skoro dve godine koliko je bila kod mene, samo jednom sam otisao neplanirano do servisa, riknuo onaj relej za zmigavce...Kada sam je prodavao, u pon. izasao oglas, u utorak vec bila prodata...
        Posto sam hteo Stila 1.6, 5v pratio sam oglase nekih mesec dana pre nego sto cu prodati Bravu, i video sam da ce biti tesko ga naci....od po 20 oglasa za Stila, njih 15 je za JTD-e...
        Medjutim, odmah u sledeci pon. pogledam sta ima po oglasima, popodne odem i pogledam auto, sutradan u servis
        [ u kome sam odrzavao Bravu ]...na dizalicu, na komp...
        i kupim ga ! Isto od potpuno nepoznatog lika...
        Stilo 1.6 5v, od vlasnika [ koji ga je uvezao 2005. iz Italije ], ali preko nekog svog prijatelja, tako da je auto namenski uvezen za njega...kaze kad je dosao Stilo kod njega, jos mu nije bio skinut ni onaj najlon pozadi na sedistima...Ima i servisnu knjizicu...
        Evo, vec skoro dva meseca je kod mene...i sve ok...
        Promenio sam zupcasti [ sam majstor rece da su ostali kaisevi ok, pa nije hteo da mi ih menja samo da bi uzeo pare ], ulje, filtere, svecice, ultrazvucno ocistio dizne, neke stvari vezane za ler gas, Paraflu, akumulator, ugradio Zeder...i, sad samo vozim i ne mislim...
        Moze da se nadje i dobar auto po oglasima, bar na osnovu ova moja dva iskustva...nikad se ne zna...

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

Originally posted by miloica
          Pitam da se ne bi desilo, da je auto uzet na kredit, i da vlasnik ne proda taj auto i prestane da isplacuje rate kredita, a banka da uzme auto. Kupac ostade bez para i bez auta. Ovo je Srbijai i sve je moguce. Znaci jedina sansa je da uzmem podatke vlasnika i da u banci proverim, tj oni u kreditnom birou ?
          Nema veze ako ga proda, on je odgovoran svojom imovinom za taj kredit...
          Ako sam dobro shvatio, ti pitas za ovu situaciju : Neki lik kupi auto na kredit...proda ga...nakon toga prestane da uplacuje rate za taj kredit...I, ti se sada plasis da taj koji je kupio auto od njega, ne ostane i bez para, i bez auta ?
          Nemas razloga da se plasis...cim ga prevedes to je tvoja imovina...
          Ne mozes ti svojom imovinom biti odgovoran za tudje dugove...

Comment

• little
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 912
            • BGD
            • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Jedna od važnih stvari je kako da proveriš da li je godište pravo, da li je vraćena kilometraža, da budeš siguran da automobil nije kraden ili sklapan iz 100 delova...

Onda gledaj kako je odžavan. Najlepše je ako prodavac ima servisnu knižicu..

Kupovina je uvek mač sa dve oštrice ili mačka u džaku.. Kako ti se više dopada...
            "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• TAZZ
              Banovan
              • 30.05.2005
              • 1409
              • NBGD,SERBIA

Malo se frljate...

Ako postoji zaloga na vozilo, a mnoge kuce rade za zalogom na vozilo, onda je predmet zaloge vozilo!

tako da je na tebi kao kupcu da proverish sve u vezi vozila, chini mi se da imash na www.apr.sr.gov.yu pretragu po zaloznom pravu...

Ako je Vozilo pod zalogom ili na bilo koji nachin je stvar garancije isplate kredita ili Lizinga...
              ako se prestane sa isplatom istih, ode auto!
              A Ti onda samo mozesh da Potrazujesh na sudu sredstva od Osobe koja ti je prodala Vozilo a prestala sa isplatom kredita!

recimo...

ali na tebi je da proverish vozilo!

Ako je pod kreditom, ili lizingom uvek mozesh proveriti vozilo!]

Onaj koji ima pravo na vozilo taj ga uzima, Banka od dana kupovine, ti posle 2 godine...

Peavo precheg!
              Banka dobija Vozilo, a ti si prevaren!

Comment

• Bansha
                CBC Veteran
                • 09.01.2006
                • 101
                • Kragujevac

Ne treba ti vracara, ponesi detektor lazi, evo kao mile:

p0zz
                Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• mishio
                  CBC Senator XXL
                  • 29.05.2007
                  • 1204

gledao sam prosle nedelje emisiju, umirao sam od smeha, sta bih dao za tako nesto

Comment

• Zloca
                    CBC Senator XXL
                    • 21.12.2005
                    • 510
                    • Novi Sad
                    • Astra bertone turbo

Ljudi, nikad ne mozete miti potpuno sigurni kod polovnih automobila. To sto kaze Little za servisnu knjizicu jeste dobro, ali da li je knjizica prava? Znam zasto ovo pricam. Pre 5-6 godina dobijao sam ponude nekoliko muvatora da napravim lazne knjizice (blanko) za pojedine automobile koje bi oni popunjavali po zelji. Necu da vam kazem da li sam prihvatio ali mislim da je bilo automobila u prodaji sa fals knjizicama.
                    Cak i ako je odrzavan u inostranstvu, zavisi gde je odrzavan. Imam drugara iz osnovne skole koji je rodjen za prevaranta, jos od malih nogu svasta je radio. Elem, ozenio se nekom nasom koja zivi u Svajcarskoj, otisao tamo, dobio papire, otvorio autoservis. Posao mu odlicno ide, ugradjuje tamo turske i slicne delove, cena je malo niza od vecine servisa, ali ne previse. Secam se i kada je jednom kupio tamo auto sa kompletno izgorelim enterijerom, zamenio sve, sredio, ali se osecao miris paljevine. Zato je natrpao jelkice ispod instrument table, i uredno prodao auto. =]
                    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

prestane da isplacuje rate kredita, a banka da uzme auto.
                      ne moze banka da uzme, ona nije vlasnik i ona nema nista sa autom.
                      auto je vlasnistvo privatnog lica koje je uzelo kredit, a banka od tog lica podmiruje obroke kreditnih obaveza, ili ako to lice nije sposobno od njegovih garanata (ziranata).

ako ni to ne pomaze, banka moze putem sudske presude za zapleni (obicno nepokretnuimovinu ako je jako veliki iznos kredita koji je nevracen) imovinu koju prodana drazbi radi namirenja.

onaj ko je kupio auto je potpuno miran.

lizing je renta na duzi rok od nekog vlasnika, kredit je pozajmica para a odmah od prvog dana je vlasnistvo ustanovljeno.

varijanta je da auto nije uzet na kredit vec posebni hipotekarni kredit, ali to bi trebao da je neki jako skup auto (reda 100.000 evra) da bi se banka posebno osiguravala na taj nacin.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by sw.brick
                        prestane da isplacuje rate kredita, a banka da uzme auto.
                        ne moze banka da uzme, ona nije vlasnik i ona nema nista sa autom.
                        auto je vlasnistvo privatnog lica koje je uzelo kredit, a banka od tog lica podmiruje obroke kreditnih obaveza, ili ako to lice nije sposobno od njegovih garanata (ziranata).
                        Moze. Ima slucajeva da banke odobravanje kredita uslovnljavaju stavljanjem hipoteke na auto, ali je cesce kao sto si napisao, ziranti, menice.....
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Dobro, i kako proveriti da li je auto pod zalogom ili ne ?
                          Ja sam bio zirant mojoj zeni i jedini zalog za taj kredit je bio moj bivsi auto. Sva dokumentacija se odnosila na kopiju saobracajne koja je ostala u banci i moj potpis na odredjenom papiru koj takodje ostaje u banci.
                          Mogli smo da ne platimo taj kredit i da prodam auto i nikom nista....
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

varijanta je da auto nije uzet na kredit vec posebni hipotekarni kredit, ali to bi trebao da je neki jako skup auto (reda 100.000 evra) da bi se banka posebno osiguravala na taj nacin
                            @Sri.
                            ne verujem da pricamo o tome ili slicnome.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Sasvim moguce, znam samo da postoje i takvi slucajevi, a o detaljima bas i nemam pojma.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• neshaoct
                                Banovan
                                • 18.08.2007
                                • 1754
                                • Beograd, Rakovica

...ne postoji hipoteka na automobilima...
                                Hipoteka moze postojati samo na nepokretnostima...
                                Stvar sa kreditima funkcionise ovako :
                                Odes u banku i uzmes kredit....banka zeli da se obezbedi da ces joj vratiti taj kredit...banka nije zainteresovana za tvoj auto, on njoj ne treba....Zato ti banka stavlja racun pod blokadu ( to je ona administrativna zabrana ) ukoliko ti sam ne uplacujes rate...Nece banka zauvek cekati da joj uplatis ratu, ako to ne uradis, skinuce ti ona sama sa racuna...
                                Dokle god imas primanja, banka ce ti skidati sa racuna, a ti ces moci da podignes ono sto ostane ( ako nesto ostane )
                                Naravno, banke se ne zadovoljavaju samo ovom vrstom obezbedjena svojih sredstava...

p.s. Postoji institut ''savesnog kupca''...Ma, prosto receno, NIKADA neces ostati bez auta...
                                A, onaj koji ne vraca banci kredi za auto, ima i druge stvari o okviru svoje imovine ( po pravilu mnogo vrednije ), iz koje ce se banka naplatiti...

Comment

Working...
                                X