RENAULT Megane II 1.9 dCi 120 KS - Iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dusanns
    CBC Veteran
    • 03.06.2007
    • 199
    • Novi Sad

RENAULT Megane II 1.9 dCi 120 KS - Iskustva

Momci moglo bi se nesto napisati i o ovom modelu.
    Ako ima nekih sa iskustvom bilo bi lepo cuti koju rec.
    Ja ga posedujem od nedavno i stvarno je auto perfektan
    pa me cisto zanima nesto vise o njemu?!?!
    http://www.renaultforumserbia.com/index.php
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: Renault Megane II 1.9 dci 120

Presao si na francuze?

Pazi da se na tom motoru cisti EGR s vremena na vreme, da ne bi doslo do riknjavanja turba (ima gomila takvih slucajeva) i ono standardno, ne gazis ga dok je hladan i sipas sintetiku.

Ali obavezno proveravati EGR, jer je to na DCI-u glavna boljka, a posebno kod 1.9 motora, i to je najcesce uzrok riknjavanja turba, tj. zaglavljen EGR u zatvorenom polozaju.
    Nasi majstori obicno nece da se bakcu oko toga, ali ako malo proguglas videces kakve su ljudi probleme imali zbog EGR-a.
    Medjutim, ako auto ne dimi i ako turbo ne zvizdi u voznji, sve bi trebalo da bude ok.

Inace, moj dci je sad na 200 000, i ono, za sad radi savrseno.
    Naravno, kilometraza je mozda i veca, ipak je auto kupljen kao polovan.

Koje je godiste auto? Sto novije to bolje, ispravljene su neke standardne greskice oko motora i slicno u kasnijim godinama proizvodnje...

Comment

• dusanns
      CBC Veteran
      • 03.06.2007
      • 199
      • Novi Sad

Ma da, prodao stila, jedva sam izlazio na kraj s njim... katastrofa...
      Hvala Care na ovim savetima, inace auto je 2003. god i presao je 105000 , kako moj majstor kaze (kad ga je pregledao) nebi trebalo da je mnogo vise presao, stvarno je u dobrom stanju.
      Jel si mozda upoznat sa cenom velikog servisa?

Comment

• gordi014
        Moderator
        • 02.10.2004
        • 1049
        • Valjevo, Srbija
        • PEUGEOT 206 XS 1.6

Dešavalo se na 1.9 dCI motorima da do?e do loma klipnja?e i klipova... Ovakav kvar izaziva neispravan turbokompresor. Kada je njegov rad narušen, velika koli?ina ulja dolazi u komoru za sagorevanje i tada može da do?e do takozvanog "hidroudara". Posledica je lom klipnja?e i drugih delova... Kvar ne dolazi bez prethodne najave. Pove?ana potrošnja ulja i slabljenje efekta turbokomresora znaci su upozorenja. Zato je potrebna kontrola turbopunja?a u servisu i pra?enje koli?ine potrošenog ulja izme?u dve zamene.

p.s. zna?i ipak si odustao od benzinca 307-ice 1.6 16v 110 ks ???

Puno sre?nih i bezbednih kilometara sa Meganeom !!!

Kakvi su utisci iz vožnje dizela, obzirom da ti je Stilo bio benzinac (ako nisam pogrešno razumeo)

Hajde slikaj svog ljubimca pa ga malo predstavi, da i mi malo uživamo!

-- Automobili clanova sa opisom --

Pozzz

Comment

• gordi014
          Moderator
          • 02.10.2004
          • 1049
          • Valjevo, Srbija
          • PEUGEOT 206 XS 1.6

Nije hatchback kao tvoj, ali ima isto srce... Pogledaj ovaj test:

Renaut Megane Sedan 1.9 dCi Confort Dynamique

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Originally posted by dusanns
            Jel si mozda upoznat sa cenom velikog servisa?

Ne bih mogao tacno da kazem za Megane. Meni je za lagunu izasao oko 500 evra u ovlascenom servisu na Starom Sajmistu. 400 evra delovi i 100 evra rad. Sad odrzavam auto u nekom servisu koji nije ovlascen pa su i cene daleko manje. To je bilo kada sam tek kupio auto pa nisam hteo da eksperimentisem, nego pravo u ovlasceni servis.

A inace, kad sam zvao prosle godine da pitam za cene tog velikog servisa, varirale su i po 10 000 dinara gore-dole u zavisnosti od servisa.

Prekopiracu brojeve telefona s neke druge teme ovde, pa najbolje sam nazoves i uporedis cene.

011/2771-242 je broj telefona za servis Sava na karaburmi, oni su ovlasceni servis.
            011/2018-011 je ovlasceni servis na starom sajmistu, HIT AUTO je naziv ako se ne varam.
            011/3471-022, i 011/3471-023, je servis MM Rajkovic, kod njih ja odrzavam lagunu, i recimo da sam zadovoljan uslugom. Korektno znanje i korektne cene.
            011/303-8090 je broj AK KOMPRESOR servisa, oni su koliko znam takodje ovlasceni servis.

Ima jos neki servis u Ugrinovackoj u Zemunu koji ljudi hvale, ali nemam broj telefona, pa ako neko zna neka napise...

Pozdrav

Comment

• gordi014
              Moderator
              • 02.10.2004
              • 1049
              • Valjevo, Srbija
              • PEUGEOT 206 XS 1.6

Da l' nije ovaj:

011info.com - BG vodič - SVE O BEOGRADU ! Dvojezične prezentacije poslovnog Beograda. Informacije o beogradskim firmama iz oblasti ugostiteljstva, turizma, gradjevinarstva, zdravstva, elektronike, zabave, sporta, kulture, umetnosti ...

ili ovaj:

Comment

• Car
                CBC Senator XXL
                • 07.07.2005
                • 900
                • Beograd

Ne bih znao. Sad sam i ja tražio po netu, možda je to i ovo:

Renault Nesa, Zemun, Pregrevica 182, tel. 617-365

Comment

• dusanns
                  CBC Veteran
                  • 03.06.2007
                  • 199
                  • Novi Sad

HVALA nadam se da ce dobro da sluzi.
                  Pa da ipak sam se odlucio za ovo cudo a ne za Pezoa; kako i zasto.... duga je to prica ali nisam se pokajao.
                  Obavezno cu obratiti paznju na te stvari sto ste naveli ali iskreno nisam se nadao da im je tako osetljiv turbokompresor!@#$%?
                  A i to sto kazes! U ovlascenom servisu bude dasta skuplje a nema potrebe za tim luksuzom.
                  Inace Stilo je isto bio dizel (1.9 115) tako da imam iskustva sa dizelasem ali razlika se dosta primecuje: megane je tisi, udobniji, prgaviji.... mislim ipak je to FRANCUZ!!!
                  Predstavicu ga malo cim ga UFOTKAM!

PS Crna metalik, 3 vrata

Comment

• Car
                    CBC Senator XXL
                    • 07.07.2005
                    • 900
                    • Beograd

Ja mislim da nije ništa osetljiviji nego kod drugih auta, turbo je ionako garrett.
                    Problem je bio u po?etnim godinama proizvodnje 1.9 dci-a, kao što sam napisao zbog EGR-a koji se zaglavi u zatvorenom položaju, a to se dešavalo jer je ceo taj sklop EGR, interkuler, cevi, imao nekakvu konstrukcionu grešku. Kasnije su ti delovi redizajnirani.
                    Najve?i deo auta koja su imala taj problem su Lagune 2002. godište, kasnije je sve ok, a i onima kojima se takav problem i desio pri popravci su Renault servisi ugra?ivali te redizajnirane delove. Ina?e bi sa starim delovima dolazilo opet do istog problema.

Nema šta da brineš, to se ionako najviše odnosilo na motore iz Lagune, mislim da je jako mali broj megane-a imao taj problem, barem koliko sam uspeo da skapiram ?itaju?i par stranih renault foruma. Sve žalbe su usmerene u pravcu lagune.

Ne treba uopšte time da se optere?uješ, EGR ionako valja ?istiti na svakom dizelu, ovde samo malo ?eš?e, i to je sve.

Pozdrav

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Jedno pitanje samo, da li tvoj Megane ima onu foru handsfree otklju?avanje, zaklju?avanje? Tj. senzore na vratima.

Zanima me da li kod Megane-a to zavisi od paketa opreme ili od godišta proizvodnje. Možda Gordi zna?

Comment

• dusanns
                        CBC Veteran
                        • 03.06.2007
                        • 199
                        • Novi Sad

Znam o cemu pricas!
                        Moj nema handsfree otkljucavanje ali sam naleteo na jednog takvog sa totalno ful opremom
                        samo sto je bio jako ugrobaren a isto je bio 2003 god kao moj.
                        Tako da mislim da to zavisi od paketa opreme ili bas od same porudzbine konkretno toga!

Comment

• gordi014
                          Moderator
                          • 02.10.2004
                          • 1049
                          • Valjevo, Srbija
                          • PEUGEOT 206 XS 1.6

Originally posted by Car
                          Jedno pitanje samo, da li tvoj Megane ima onu foru handsfree otklju?avanje, zaklju?avanje? Tj. senzore na vratima.

Zanima me da li kod Megane-a to zavisi od paketa opreme ili od godišta proizvodnje. Možda Gordi zna?
                          Zavisi od paketa opreme, sad ne znam ta?no u koje ide, a koje ne. Mogu da se raspitam.
                          Ni danas još nemaju svi handsfree... Mislim da jedino luxe ima u seriji...

Comment

• gordi014
                            Moderator
                            • 02.10.2004
                            • 1049
                            • Valjevo, Srbija
                            • PEUGEOT 206 XS 1.6

PS Crna metalik, 3 vrata
                            Dobitna kombinacija, barem meni ! Jedva ?ekam da vidim fotke!

Comment

• dusanns
                              CBC Veteran
                              • 03.06.2007
                              • 199
                              • Novi Sad

Potrudicu se obecavam.

Comment

Working...
                              X