Ma ej ne stigoh da ga slikam ali sam uspeo da kupim sve delove za veliki servis i plus prednje plocice.
Cena svega je oko 20.000 + ruke oko 6.000 din.
Eto mozda nekome zatreba. Ako nekoga bas konkretno zanima cena za odredjeni deo, neka priupita. Mrzelo me sve da pisem.
Zanima me jedna stvar! (pa dobro mozda dve-tri)
Jel na ovom modelu iz 2003. godine obrtni momenat 270 Nm ili 300 Nm i jel comonrail prve generacije ili druge???
PS koji je promer rupa na felnama, planiram da pazarim neke "16" pa da se ne zeznem???
THANKS
Pa to sam i ja kontao da je druga generacija i malo trazio po netu ali ne mogu bas da nadjem konkretno za to.
A i to sto ti kazes mozda je i treca!!!
Ispravka gore navedenog:
Novi common rail sistemi u Renaultu imaju piezo-elektri?ne dizne i pritisci idu do 1600 bara, stariji sistemi idu do 1200 bara.
Megan 1.9 dCi ima BOSCH ubrizgavanje sa elektromagnetnim brizgaljkama, radni pritisak je do 1200 bara
i po tom kriterijumu spada u stariju generaciju ... u ?emu ja ne vidim ništa loše ...
Pa, ide nesto bolje nego laguna sa tim motorom, u svakom slucaju. Ako se ne varam, jedno 150-200 kg je laksi. Mada, u odnosu na sedan i nije neka razlika.
a prije njega sam imao 1.5 dci -2004 godina ,ukratko prodajem ga.. , nažalost megan 1 se pokazao boljim(kvalitetnijim, jer imao sam i megan 1 1.4 benz sa ugrađenim plinom iz 1998) ,uvjek neki zvuci iz ovjesa(upravo pokušavam dokučit šta klapa ili je kugla ili ležaj amortizera(kažu majstori)) djelovi skupi vrlo, majstora nema, dizeli osjetljivi na gorivo(1.5 mi crkla turbina, dizne, kod 1.9 nisam imao takvih problema)..sve u svemu jakoooooooooo kvarljiva auta, u 4 godine koliko sam vozio 1.4 model iuz 1998 nisam imao gotovo nikakvih problema(osim 2 puta sam ključ mjenjao)...ne znam brat mi ima 5 golfa 2006(polovnjak) uvjek nešto klapucaka, struže....sve sam više sklon razmišljnju da ova zapadnjačka auta su postala al pari a istočnjačkim tj OBIČNO SRANJE..vidim da se sva vrlo kvare tako da prodajem renault megana a uzet ću vjer.novu DACIU(ne bi se trebala kvarit...uzgred kolika je realna cijena(a da ga ipak prodam a ne da stoji u mene godinu dana) : Megan je iz 2005 godine,reg.do 03/2009,met.plavi, 125.000 km, na 120.000 urađen kompl.servis(remenja) i sve ostalo, full oprema(mada komp.klime pušta plin-ali može ljetni period izgurat)*navigacija,reg.je na povlasticu(hmm)...ja ga cijenim 8000 eura
ljudi, imam nesto u planu, i interesuje me kakav je 1.9 DCi (120) u kombinaciji sa sestostepenim manuelnim? (presao ravno 82k, prijateljev auto) 2005. godiste.
auto ce biti na taxiju, ako ga uzmemo, pa budite objektivni...
i bas me interesuje oko tog menjaca, posto sam cuo razne price o njemu...
hvala
Comment