pomoc oko kupovine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ian
    CBC Početnik
    • 28.08.2007
    • 8

pomoc oko kupovine

cao svima.planiram da promenim auto.uzecu jedan od ovih,posto poznajem vlasnike i znam u kakvom su stanju od prilike.cene su skoro iste.u pitanju su:
    audi coupe 1.8 91'(nesto oko ler gasa nije u redu,ide gore dole non stop,ostalo ok),alfa 155 1.7 92-93 neznam tacno(amortizeri su pri kraju,ostalo ok) opel calibra 1.8 90' (oko 80km/h pocne da trese i posle 20-30km/h prestane,ostalo ok).

slabo znam o ovim autima,i zamolio bih vas ko je imao/ima ili ko poznaje ova 3 auta da mi pomognete.sta bi vi uzeli?koj bolje ide,potrosnja?
  • Ian
    CBC Početnik
    • 28.08.2007
    • 8

nezna niko nista da mi napise?ili su previse krsevi za vas?

Comment

• zux
      CBC Senator XXL
      • 10.05.2005
      • 773
      • Beograd-Filmski grad

krsevi???
      pa i nisu bas, ali...
      dao si malo cudne podatke
      calibra 1.8 ne postoji (bar ne u fabrickoj izvedbi)
      koliko sam ja upucen i audi coupe se nije proizvodio u 1.8 varijanti (mislim da su isli motori od 2.0 pa navise)

dakle...daj malo vise podataka (po mogucstvu tacnijih od ovih koje si postavio u prvom postu)

Comment

• Ian
        CBC Početnik
        • 28.08.2007
        • 8

sada sam se cuo sa vlasnikom audija,izvinio mi se(i ja se vama izvinjavam),u pravu si,u pitanju je 2.0 od 82kw.za alfu sam naso podatke na netu da postoji 1.7,neznam samo dali je boxer ili twins spark.za kalibru jos neznam nista,nisam naso coveka,ali ako kazes da ne postoji,verovatno je tacno,i da je i ona 2.0.znam samo da je 8v a ne 16v.

sorry

Comment

• zux
          CBC Senator XXL
          • 10.05.2005
          • 773
          • Beograd-Filmski grad

alfa 1.7 ts naravno postoji, saznaj jos koji je motor u kalibri pa da probamo da ti pomognemo
          takodje je bitno koliko su km. presli automobili, u kakvom su stanju, sta imaju od opreme i td.

kazem ti daj samo malo vise podataka i dobices prave savete

Comment

• civi
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1492
            • Pozarevac

Ako su u slicnom stanju , definitivno ovim redom audi,calibra alfa.... mada ja imam pik na calibru
            Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Audi nek ti bude na prvom mestu, pa tek onda ostalo... Pogledaj prvo njega pa ostale i onda uporedi...
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Ian
                CBC Početnik
                • 28.08.2007
                • 8

novi update,danas sam sa nasao i pricao sa ljudima,evo ovako stoje stvari:

calibra 2.0i 8v 85kw 91' plava
                alfa 155 1.7 twin spark 85kw 93' crna
                audi coupe 2.0 83kw 91' beo

stanje je ono kao sto sam naveo u prvom postu,e sad,posto ja "moram" do sledece nedelje da pazarim jedan od ovih auta,sta vi mislite,koj da uzmem? probao sam sva 3 auta,doduse ono malo sto sam mogao da probam,jer cim malo pritisnem na gas,odma me gledali naopako,tako da ko da ih ni nisam probao,komfort je slican,kalibra nesto je manja unutra,a 155 je vise bucna iako je malo mladja,a kod audija idu na zivce oni obrtaji sto idu non stop gore dole dok je na leru.

ps.cim pazarim auto,postavicu slike.

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Zavisi od cene, stanja, opreme i jos kojecega...
                  Taj 1.7 ti je najslabiji motor koji je isao u 155, mada iz ovog gore sto si napisao jak kao i ta dva odozgo sto mi je malo cudno, jer ta Calibra bi trebala da je sa 150 ks, ali opet mozda gresim...
                  U startu ce ti Alfa verovatno biti sa vise opreme, najverovatnije sa klimom, podizacima, retrovizorima na struju i jastucima, dok za Audi i Calibru posebno to ne bih mogao da tvrdim!
                  Bez obzira sto je Audi u pitanju isto ce se tesko prodati jer nije klasican 80 koji i dalje drzi cenu, a za ljude kod nas to je sporcki automobil i to nije bas najzahvalnije za prodaju!
                  Calibra takodje, nista sto se prodaje lagano, ako ti je to uopste i bitno!
                  Audi mi nikako ne odgovara po polozaju vozaca i unutrasnjosti, nije mi lep auto uopste, volan koji je kao na nekoj barci, moras da ga okreces kao blesav ne bi li osetio neku reakciju auta, motor mi je skroz dosadan, dok bi u Calibri i mogao da prodje, ali ono sedenje kao u spravi za mucenje mi nikako ne ide u prilog!
                  E sad Alfa je sto se mene tice realan izbor jednim delim jer sam subjektivan, a drugim delom jer zaista mislim da najvise pruza (ako je u pitanju slican novac), mada samo ako je u dobrom stanju, sve ostalo zaboravi jer ce ti naneti dosta muka, mada to vazi za sva tri kandidata! Sad sam se setio da je uz 1.7 islo najmanje opreme uglavnom pa te mozda i zakaci neka bez klime i podizaca! Taj 1.7 je taj 8v motor, bez varijatora i sa lancem ne zadaje nikakve probleme kao sto to umeju ovi sa 16v, elasticniji je u nizim obrtajima, ali se zato ne vrti visoko rado kao ovi sa duplo vise ventila! Exterijer i enterijer ne treba pominjati, sve je jasno na prvi pogled!
                  sam volan i upravljanje je razlicito od Audija kao doope i krofna, sa calibrom vec nisam siguran davno je bilo kako sam je vozio, ali se secam da je daleeeeko sporije bilo od moje 146 gde je upravljanje extra direktno i brzo!
                  E sad odrzavanje ce te kostati skoro isto za sva tri, s tim sto 155 ima "najslabiji" motor pa mozda i manje kosta, diskovi, plocice, kvacilo i ostale stvari! Samo cu ti reci da za moju 146 2.0 delovi kostaju kao za Vectru B, gde je Alfa skoro duplo jaca! Samo odrzavanje nekako ide uz snagu pa tako ide i vece kvacilo, veci diskovi, vece plocice i sve ostalo na motoru za jaci auto! Plus ne zaboravi da su sva tri spremna za srednju skolu po starosti, pa dobro zagledaj kako su ocuvani! za 155 znam da je reeetko koja dobra, ali kad jeste onda nema kraja sreci, ali ako je suprotno... Onda je bas suprotno! Alfa ima pocinkovanu limariju kao i Audi, calibra je ranjiva kao i svaki Opel i to poprilicno, pa sam vise za jednu od ove dve varijante ako ti je to bitno vise od ostalog!
                  U sustini uzmi onaj koji je najocuvaniji od sva tri i koji ce ti u daljoj exploataciji pruziti sto manje nerviranja, koliko god je to moguce znati unapred!
                  To je u sustini to sto bih mogao da ti kazem na osnovu tih tvojih skromnih podataka koje si izneo, svi koji znaju vise za druga dva kandidata neka me dopune ili isprave, sve sto sam rekao je iz mog iskustva, subjektivnog i objektivnog...
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

Working...
                  X