Honda Civic VI generacije - uvoz

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lakica
    CBC Član
    • 07.09.2007
    • 43
    • Beograd, Vracar

Honda Civic VI generacije - uvoz

Nisam siguran da bih to bas i mogao finansijski da obavim u nekoj skorijoj buducnosti, ali u svakom slucaju se spremam za tako nesto...
    Civic 1.5iLS hatchback ili coupe, videcemo

kao i kod vecine ostalih hondasa, v-tec je jedan od glavnijih uslova

kopajuci po mrezi sam pronasao par komada koje bih rado posedovao jednog lepog dana, ali na zalost D15Z6 koji se jedini ugradjuje u te modele Civic-a ne spada u Euro3 normu po svim informacijama do kojih sam uspeo da dodjem. D16Y7 nije v-tec (jeste Euro3), a D16Y8 jeste ali ugradjuje se samo u modele sa 2 vrata. e sad, mozda sam ja sitnicar, ali na osnovu kojekakvih informacija mi se cini da je upravo 1.5iLS najbolji izbor za grad sa povremenim duzim relacijama - najmanje trosi, poprilicno je snazan za tu zapreminu i masu itd itd...

pitanje glasi - da li je neko ikada uvezao 1.5iLS od kako je Euro3 neophodan uslov za uvoz iz inostranstva? ovo pitam zato sto i moja Corsa ima Euro2 motor ali sa katalizatorom prolazi kao Euro3 (a i 1999. je godiste... Civic koga bih uvezao bi bio recimo 2000.)
  • PINHEAD
    CBC Senator XXL
    • 30.03.2005
    • 373
    • BG, Vidikovac

Licno, ne znam nekog da je uvezao 1.5iLS. Ja sam uvezao 1.4i S, kao i jedan moj prijatelj. I nismo imali nikakvih problema oko uvoza.

Sto se tice razlike izmedju 1.4 i 1.5, o tome je mozda vec bilo price. Probao sam 1.5 ali nisam probao bas u VTEC-u. Po iskustvima drugih, 1.4i je u prednosti do 100 - 120km/h. Razlog je preterano dugacak menjac na 1.5iLS i ovo mu je jedina i najveca mana. Sto se tice potrosnje, vrlo su blizu tako da ako ti iskoci neki 1.4 povoljno, nemoj uopste da se razmisljas da cekas da se pojavi 1.5.

Evo ti link sa hrvatskog foruma gde se na dugacko vec raspravlja o tome:
    http://www.hondafanclub.hr/forum/index. ... topic=8739

Ako ne mozes da vidis stranu, moraces da se registrujes

1.5 je toootalni smor po gradu, tako bar kazu ljudi, upravo zbog tog svog prokletog menjaca. Ali ako mu stavis neki kraci....

Sto se VTEC-a tice, njegove prave cari mozes da dozivis samo na B16 i B18 motorima ( preko te kubikaze vec ulazimo u ozbiljnu zonu ) . Ovi SOHC se ne racunaju, to je sve sa jednim bubregom
    EI9, EJ9, EK9......

Comment

• lakica
      CBC Član
      • 07.09.2007
      • 43
      • Beograd, Vracar

hmmm evo posle 2 dana cekanja uspeo sam da udjem na taj forum....

e sad, ispadose mi oci od citanja, ali sve u svemu rizicno je kupovati bilo koju hondu iz inostranstva na nevidjeno, a one koje valjaju uopste nisu jeftine :/ maltene su 5-6 hiljada... to u prevodu znaci da je vrlo neisplativo uvoziti ih :/

prosto ne mogu da verujem koliko malo civica VI generacije ima po srbiji... najvise ih ima par komada po oglasima a nema gde nisam trazio...

nije mi dugacak menjac problem, ali u stvari kad malo bolje razmislim i 1.4is 90ks je ok... ova modela su kilava sa ukljucenom klimom tako da ta razlika od 24ks i ne cini neku razliku.. jedino 1.5 manje trosi zbog ekonomicnog v-tec-a, a to mi je i bila ideja, a ne neko divljanje...

u svakom slucaju izgleda da nema nista od moje ideje o uvozu... jedino mogu da spremim lovu i da se nadam da ce se pre (ili verovatno kasnije) pojaviti neka interesantna....

Comment

• PINHEAD
        CBC Senator XXL
        • 30.03.2005
        • 373
        • BG, Vidikovac

Sta da ti kazem. Dobra Honda = skupa Honda

Ja sam moju uzeo po preporuci, ali obzirom da je bivsi vlasnik stranac koji boravi ovde po osnovu braka, morao sam celu proceduru oko uvoza da prodjem. I to sam imao srece jer smo sredili nesto da mi carine ne na procenjenu vrednost, nego na cenu koju je platio bivsi vlasnik kada ga je dovezao iz Nemacke ( 3100e ). Tako da sa svim papirologijama, mene je auto izasao gotovo 7k. A pitanje je koliko bi izasao da su ga procenjivali. I spediterske usluge se kod tri razlicita speditera razlikuju cak za po 500 evra, tako da je gotovo neophodno imati nekoga ko ce to da ti zavrsi, da te ne bi odrali.
        Godinu dana je kod mene i od ulaganja sam imao samo levi prednji lezaj koji je malo poceo da lupa, obrada diskova i nove plocice ( ovo je maltene vec redovan servis ). Da, stavio sam mu i novi akumulator, jer nisam hteo da se ********m i punim stari.

Eto tako ti stoje stvari sa VI generacijom sto se tice uvoza. Pretpostavljam da su cene malo splasnule spolja za ovih godinu dana ali opet su jake, tj auto je na ceni.
        EI9, EJ9, EK9......

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Probao sam 1.5iLS u verziji sa 3 vrata. Menjac mu nije predugacak...odlican je kao kod svake Honde. Taj motor se smatra najboljom kupovinom u odnosu na odlicne perfomanse i skromnu potrosnju sto pruza. Kod mene je bio subjektivni problem sto sam posle dohc Honde od 130ks probao sohc od 114ks i razlika je kao kad pocnes da dises na jedno plucno krilo. Da sam vozio neki slabiji auto verovatno bih se odusevio jer se motor lepo vrti, auto je lak za voznju, menjac odlican, kocnice vrlo dobre...

U Beogradu ima dve odlicne koje sam licno video, te treba vrebati priliku.

U potezanju od semafora do semafora nema razlike u odnosu na 1.4iS, tako da i tu varijantu toplo preporucujem.

Mislim da gresis oko kilavosti sa klimom, jer Hondine klime ne oduzimaju mnogo od snage, a zbog odlicno proracunatih prenosnih odnosa opadanje snage se moze uspesno umanjiti. Znaci, bice malo kilavo zbog manjka kubikaze, ali nista strasno kako moze da bude kod drugih.

Comment

• -Vedran-
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 3255
            • Beograd

jer Hondine klime ne oduzimaju mnogo od snage
            Obzirom da mnogi ljudi ne znaju da se kod klime sa vremena na vreme menja i sushach...onda klima zna veooma da zagushi motor! A kad je auto star 8-10 godina....
            Power of dreams !!!

Comment

• lakica
              CBC Član
              • 07.09.2007
              • 43
              • Beograd, Vracar

eh a i ja trazim dlaku u jajetu.... sta cu kad sam isfrustriran sa corsicom, kako ukljucim klimu tako mi ostane jedno 300-400 kubika za voznju :/

nisam znao to za sushach (kao sto jos uvek ne znam mnogo toga), ali imacu i to u vidu...

.... cekajuci onu pravu....

Comment

• lakica
                CBC Član
                • 07.09.2007
                • 43
                • Beograd, Vracar

hmmm a jel postoji neka finta za prebacivanje sa CG tabli? pojavila se jedna lepa ko lutka na
                http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=34943

ne kazem da bih je sutra kupio, ali prebacivanje sa CG na nase table ide isto kao i uvoz? euro3, pdv, carina i ostalo? ili postoji neka olaksica?

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Ne postoji.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DexX
                    CBC Član
                    • 25.03.2007
                    • 87
                    • Kosjeric

Ne znam koliko je tacno ali kazu da ima fazon sa vojnim licima koja su se vratila iz CG ili se vracaju. Nepouzdana informacija

Comment

• Sapcanin
                      CBC Senator XXL
                      • 13.12.2006
                      • 317
                      • BG
                      • Peugeot

Postoji, ali pazi da te Sri ne cuje, vise nece postojati
                      Prijatelj sa juga je tako preveo par auta...
                      Neznam da li jos moze...
                      Poljoprivredne masine

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

To je jedina legalna opcija za koju daje saglasnost (valjda) Ministarstvo Finansija i tacno je preciziranu u kom periodu je vojno lice moglo da ude na sluzbi u CG, kao i koliko auta je moglo da poseduje.

Sve u svemu, bas malo ima tih ljudi da nisu iskoristili mogucnost za sebe da mi se cini da je vrlo tesko naci nekoga ko ce ti to uciniti (naplatiti).
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                        X