Japanski automobil srednje klase do 3000e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • goshkealfa
    CBC Član
    • 20.10.2006
    • 91
    • Pozarevac

Japanski automobil srednje klase do 3000e

Pre svega pozdrav! Mozda nije normalno to sto ja radim ali eto, tako je!
    Iz nekog cudnog razloga zelim kupiti japanski automobil. Vozio sam Citroen, Audi, Alfa Romeo, Opel i jos dosta drugih automobila u kracem vremenskom intervalu a Hondu, Mazdu, Toyotu, Nissan... nisam nikada posedovao.
    Raspolazem sa 3000e i posto nemam nikakvih iskustava, interesuje me sta je po vama najbolje kupiti. Ono sto je meni bitno je da ima pocinkovan lim (dobru antikorozivnu zastitu), srednje klase(626, Primera, Carina, moze i eventualno manja klasa- Civic, 323, Colt...). Naravno ono sto je najbitnije je da ja nadjem ocuvan primerak.
    Postoje li razlike u ceni odrzavanja posto sam npr. cuo da je jeftinija Toyota od Nissana (odnosi se na automobile `90-`95. god)? Koliko su to delovi skuplji od evropskih automobila - nekako po pricama-kvalitet na strani japanaca a odrzavanje evropljana.
    Za sta se opredeliti a da bude optimalno dobar izbor - Mitsubishi, Toyota, Honda, Mazda...
    Hvala unapred i iskreno se nadam da cu uskoro realizovati svoj plan i da se naravno necu kasnije kajati! Samo zelim biti malo upuceniji - tako je bolje!!! Pozz
    Ne postoji toliko jednostavan posao da se ne moze lose uraditi!
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Zaobidji Mitsubishi, zbog bezobraznog ovlastennog servisa, i delova koji su kao da si kupio Ming vazu, a ne auto...Imao Colta 95.

Comment

• goshkealfa
      CBC Član
      • 20.10.2006
      • 91
      • Pozarevac

Dobro, zaobicicu! I sta onda - Mazda, Toyota??? Meni se licno u toj klasi extra svidja Primera ali... Ne znam, nisam pametan!
      Hajde konkretno - prihvatljivu cenu ima Mazda 626 `90. `91. `92. i ne delije mi kao losa solucija. Kakva su vasa iskustva - kakav joj je lim, koji je motor najbolji... Jos jednom , thanks!!! Pozz

Comment

• gille
        CBC Senator XXL
        • 24.09.2006
        • 593
        • Belgrado

Ako ho?e6 626, gledaj pre svega dajoj lim bude dobar i da nije udarana. Obavezno pogledaj ?olje zadnjih amortizera i pod gepeka, ako ima r?e ne uzimaj. Delovi nisu skupi, kao ni servis. Ne?to sam u frci sad pa ne mogu detaljnije, ovo ti je samo na prvu loptu. Sutra o motoru i ostalim stvarima.

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

626 moze da bude veliki potrosac, ali tu plin spasava situaciju. Ja bih tu pre isao na Primeru ili Corollu. Primere imaju izuzetne 1.6 i 2.0 motore sa kojima nema nekih velikih problema.

Srdjan ce vise o primeri, ima takvu, samo da provali temu.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• goshkealfa
            CBC Član
            • 20.10.2006
            • 91
            • Pozarevac

Uh, ta Primera mi se mnogo svidja samo imam nekako strah zbog odrzavanja. Nekako su mi Toyota i Mazda komercijalnija varijanta. Kada bih ja birao, uzeo bih Hondu ali... Ne znam ni ja!!! Znam npr. da je Corolla pouzdana ali bih ipak nesto malo atraktivnije. Uh, ja bih i jare i pare- tako je to uvek! Pozz

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Ne treba da te brine odrzavanja Primere. Imao sam Almeru i zakljucio da je Nissan vozilo koje izizetno retko posecuje servise.
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• milannik
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2004
                • 1455
                • Niš

Ima u Nisu jedna odlicna crvena 323f, tu je oko 90-tog godista, vlasnik prica da bi je dao za tako neku cifru. Auto je utegnut, skoro su kupljeni novi amortizeri, i propratni delovi...

Comment

• Ivvan
                  Moderator
                  • 29.09.2004
                  • 1574
                  • Nis
                  • SAAB 9000

Oj milane znam li ja tog lika, sto prodaje tu mazdu ?

Goshke uskoro bi trebalo da dolazim za PO, pa mozes da vidis nekog japanca uzivo i da ga opipas malo i vidis kako ti se svidjaju...

Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• goshkealfa
                    CBC Član
                    • 20.10.2006
                    • 91
                    • Pozarevac

milannik : Kada bi mogla neka slika te 323f bilo bi super i par informacija o motoru, opstem stanju i naravno, ceni...! Kakv lim imaju uopste te Mazde?

Ivvan : to bi bas bilo lepo -javi se pa da se vidimo. Nema potrebe preko PM - moj broj je 063/373-852 pa mi ti posalji poruku, cisto da i ja imam br.

E sad, da vam saopstim dilemu - nasao sam Mitsubishi Eclipse 2.0 16v `93. u perfektnom stanju (u pravom smislu te reci). Ima plin, presao je 170000km, ima servisnu knjizicu i cena je 3500e. Rado bih ga posedovao ali sa druge strane, mislim da je to krupan zalogaj za mene. Pre svega, hajde da poredim 323f i Eclipse - Naravno, ne bih razmisljao, u svakom smislu prednjaci Eclipse ali, cena odrzavanja, nalazenje delova i sl. cini mi se-sigurno da ide u korist Mazde. Koja je razlika, koliko je to skuplje, ima li neko iskustva? Pomenuste "Ming vazu", sa druge strane tesko je odoleti takvom autu...

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Tek sad video temu... nijedan nema pocinkovan lim tako da postoji mogucnost od pojavljivanja korozije, ali to ne treba da te brine, jer ako auto nije udaran neces imati problema sa istom!
                      Imam i Nissan primeru i Mazdu 626, tako da pitaj sta te konkretno interesuje???
                      Nisan je kod mene presao oko 200.000km, sada je negde ukupna kilometraza oko 350k km, a Mazda je na oko 300k km i ona je zadnjih 100k km u mom posedu..
                      Na prvu loptu moj izbor je Nissan, pogotovu sa motorom 1.6 16v, to je neunistiv motor. Delovi za nissan su jeftiniji od Mazdinih, barem ono sto sam mogao uporediti... Nissan ti je karburator verzija a Mazda moze da bude i injection. Za nisana plindza 250eur i samo vozi, a za mazdu oko 350eur ali uvek mozes da imas problema sa detonacijama i plus sto stalno moras da palis na benzin pa i to je veci trosak... Ovako na primeri palis na plin sve dok se temperatura ne spusti ispod nule... Jedini mana kod nissana su gornja ramena koja crkavaju svaki 30-50k km... Za ostalo pitaj konkretno da ne pisem bezveze...
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Srdjan
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 2416
                        • Bajina Basta/Beograd

Inace jedna zanimljivost... Imam mladjeg brata koji se trudi da vozi kao manijak svaki dan i rezultat svega toga je da je polomio sve sto se polomiti moze...
                        Jedini motor koga nije uspeo da slomi je nissanov, a nekoliko puta mu je prokuvao, vozeno jedanput potpuno bez ulja nekoliko kilometara i opet nista... Pre 7 dana sam mu izmerio kompresiju i verovao ili ne pritisak nije bio ispod 13bara sto je extra rezultat...
                        Tako da nissan 1.6 16v definitivno najbolji motor koji mozes da izaberes...
                        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• kalibaR
                          Moderator
                          • 03.04.2006
                          • 352
                          • Beograd
                          • AE86 rolle, Eclipse 1G

Što se održavanja tiče niko te ne bije po ušima da ideš u ovlašćeni servis Ima još Mitsubishi servisa koji mogu da ti odrade šta god treba na autu. Ja posedujem jednog Eclipse-a kao što si spomenuo, i uglavnom ga sam održavam.
                          Delova ima, barem meni nije bilo frke da nadjem bilo šta za njega. Možeš uzeti originalni deo ("Ming vazu"), ali ne moraš, jer postoji i dosta kopija koje su dobrog kvaliteta (recimo original termostat je 2400din, a kopija 700-1000). Razliku u ceni delova izmedju Mazde i Mitsubishija ne znam, ali kontam da se sve to vrti tu negde.
                          Ako uzmeš taj auto mogu ti dati telefone nekih servisa/mehaničara, kao i prodavnica delova/otpada po Beogradu.

Comment

• bax76
                            CBC Senator XXL
                            • 07.11.2006
                            • 605
                            • BG

Ja svog Colta 95 nisam mogao da prodam preko godinu dana, iako mu nista specijalno nije falilo, lep i ocuvan auto... Cene delova su bile da iseces vene injectori 2000eur (1.3motor), ja ne znam auto gde je to skuplje...
                            Ne bi da te odgovaram, jel Mitsubishi ima svoje kvalitete u voznji, ali ja nisam mogao da predjem preko takvog dranja sto se delova tice, cini mi se da je far bio preko 300 eura. A auto je prodan jedva za 3000 eura sa pre par godina...

Comment

• Delkan
                              CBC Senator XXL
                              • 14.06.2005
                              • 829
                              • 60 km From BG,West

Trazio si delove na pogresnom mestu.Do sada sam samo jednom bio u Veleautu po deo-bio je u pitanju diht glave.Sto se tog Colta tice,pre dve nedelje sam nasao jednom poznaniku Colta stranca`94 bez limarije napred za 220e,tako da...
                              17 godina sam sa Mitsubishijima i znam gde sta mogu naci.

Comment

Working...
                              X