Japanski automobil srednje klase do 3000e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Pa rekao sam ti ja, imao sam Colta doduse mladjeg, ali ako je auto u dobrom stanju, kupuj. Sve ti je to priblizno slicnog kvaliteta... Taj motor je dovoljan za taj auto, posebno je povoljno sto si mimoisao injection. U principu do 200k nemaju ljudi nikakvih problema, posle krene... Inace taj auto vredi oko 2000 eura, tako da ti to bude reper.. Treba da znas da je sva mehanika odlicna na tim kolima, meke komande, odlican menjac. Ugodan u voznji. Startan je...Ako nesto zapinje verovatno je neispravno. STo se lima tice, ako nije udaran ne mrda, ako je krenuo da radi, nemozes da ga saniras, par meseci i ponovo probije...Mozes da vidis i na ulici stanje je od savrsenog, do potpuno izbusenog auta sa svih strana...

Comment

• goshkealfa
      CBC Član
      • 20.10.2006
      • 91
      • Pozarevac

Diskutabilno je to da taj auto `90.god vredi oko 2000e. - Istina je da po oglasima ide od 2000-2500e ali su to uglavnom krsevi ili im nesto fali - Ovaj je extra i covek trazi 2500e, ne zeli spustiti ni euro. Jedino sto me nervira je a vec sam pomenuo motor, nema servo(strasno), centralna brava... Ne znam, razmislicu ali mi je krivo propustiti auto tako ocuvan... Pozz
      Ne postoji toliko jednostavan posao da se ne moze lose uraditi!

Comment

• bax76
        CBC Senator XXL
        • 07.11.2006
        • 605
        • BG

Prodavao je i moj drug Lancera sa pravih 40k na satu pre godinu dana za 3000 eur, i na kraju je ostao kod njega, svi se ubise da kupe matorog Japosa...
        Na kraju krajeva tvoj novac, tvoja odluka...Micubisi je sa ovom generacijom i stekao renome, i automobili su im dobri ali maaatoro je to vec.

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Ne znam sta da ti kazem, nema servo, slab motor, nema podizace... Da ti potrazis jos malo? Nece taj Lancer nigde, ne prodaje se to tako lako kao golf...
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• goshkealfa
            CBC Član
            • 20.10.2006
            • 91
            • Pozarevac

Svakako, ma ti nedostaci mene ubijaju - ne mogu samo da zamislim auto bez obrtometra i jos... Ipak najvise zazirem od automobila u losem stanju a po oglasima i ti sto se prodaju su 90% takvi - zaintrigiralo me je jedino zbog stanja auta - znam da kasnije ne bih imao probleema sto je veoma bitno!
            Pritom znam sta hocu - japanski auto srednje klase, 1.6. ili 1.8 oko 90-100ks - od opreme jedino sto mi je bitno je servo, centralna i da - karburator, naravno dobrog lima i opsteg dobrog stanja! Svakako, tragacu jos... Hvala vam zaista! pozz

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

Originally posted by Srdjan
              Ne znam sta da ti kazem, nema servo, slab motor, nema podizace... Da ti potrazis jos malo? Nece taj Lancer nigde, ne prodaje se to tako lako kao golf...
              To sto nema nista nije tako ni lose, nema sta da rikne...
              A cenu obori, ili se malo kockaj, ja kad sam svog prodavao, Micubishija niko zivi nije hteo da pogleda, ipak je Toyota tu u prednosti. Inace auto je jedva otisao za 3000 eura pre dve godine i bio je 95 godista. Imao je svasta od opreme, nove gume od 400-500 eura, nove amortizere, auspuh.... Jedini kvar je bila razvodna kapa naprsla.
              Ta kola, koliko god bila dobra, kod nas ne VREDE....Znaci moj je imao je oko 10 godina, tvoj ima 17.

Comment

• goshkealfa
                CBC Član
                • 20.10.2006
                • 91
                • Pozarevac

Jaoooooooo... ma znam sve - sa jedne strane sto vise opreme to bolje, mada kod tako starih automobila ne vazi ono "od viska glava ne boli" - bas naprotiv - npr. a ne mogu zamisliti auto bez servo volana a sa druge strane manji je problem popraviti zupcastu nego servo letvu - znaci sve ima svoje.
                Znao bih ja sta uzeti kada bih kasnije mogao ispratiti sve izdatke vezane za odrzavanje - npr. drug je skoro za male pare uzeo Saab 9000cse 2.3 turbo `93. god., trionic, full oprema, osecaj nenormalan u voznji-neopisiv ali ja ne bih mogao izaci sa tim na kraj! Takodje jos jedan drug Lanciu kappu kupe 2.0 turbo takodje za male pare u extra stanju... Imao sam ja egzoticne primerke i znam kako je...
                Vrtim se u krug i na kraju dodjoh do pocetka - idealno je naci Primeru `90-`91.god. 1.6 karburator u dobrom stanju, ali treba naci a da cena bude ok. Pozz

Comment

• goshkealfa
                  CBC Član
                  • 20.10.2006
                  • 91
                  • Pozarevac

Nema nista od Lancera - Mozda i bolje. Predomislio se drug, nece ga prodavati. Znaci, tragam dalje i dalje... Pozz

Comment

• bax76
                    CBC Senator XXL
                    • 07.11.2006
                    • 605
                    • BG

Originally posted by goshkealfa
                    Nema nista od Lancera - Mozda i bolje. Predomislio se drug, nece ga prodavati. Znaci, tragam dalje i dalje... Pozz
                    Imas i one Suzuki modele, cini mi se Baleno... Tu za malu lovu mozes dosta mladji auto da uzmes, a Japanac...Ljudi koji su vozili Swifta su jako bili zadovoljni kvalitetom...

Comment

• goshkealfa
                      CBC Član
                      • 20.10.2006
                      • 91
                      • Pozarevac

Znam da je Swift ok ali za Baleno ja ipak nemam dovoljno oraha! Ma nista, trazicu Primeru ili 323f pa sta naleti - nadam se da ako neko nesto sazna, da ce blagovremeno javiti! Hvala unapred - pozz!!!

p.s. takodje ako jos neko ima iskustva sa pomenutim modelima, neka napise koju...

Comment

• Vlada_nbgd
                        CBC Senator XXL
                        • 11.09.2005
                        • 1066
                        • Novi Beograd/Topcider
                        • ford focus sport pack

Zaboravili ste skroz na daihatsu applause,jako kvaltetan auto,a i mislim da se uklapa u budzet...

edit:sad bas gledam u autodati,prozivodio se samo sa 1.6 motorom od 67kw i 77kw
                        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• goshkealfa
                          CBC Član
                          • 20.10.2006
                          • 91
                          • Pozarevac

Ma nisam zaboravio - ne planiram da kupljeni auto odmah prodajem ali sa druge strane, dugorocnije gledano a nikad se ne zna, treba imati i to u vidu - uopste se nesto teze prodaju japanski automobili od npr. nemaca (vec dobro poznato) a tek koreanac... Hvala, Pozz!!!

Comment

• bax76
                            CBC Senator XXL
                            • 07.11.2006
                            • 605
                            • BG

Ne znam da li sam skapirao dobro prethodni post, ali daihatsu applause je Japanac, sad su pod Toyotom. Inace cini mi se da sa cuo da je samo on iz te generacije bio pocinkovan...

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

ja da dodam da je Daihatsku najstariji japanski proizvodjac automobila.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• goshkealfa
                                CBC Član
                                • 20.10.2006
                                • 91
                                • Pozarevac

Ja sam pogresio - Hyundai mi je bio na pameti pa sam pomesao! El to sigurno za pocinkovani lim?

Comment

Working...
                                X