Volvo S40

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • munRu
    CBC Član
    • 29.06.2007
    • 22
    • BGD

Volvo S40

Volvo S40 kakav je automobil, ako budem menjao auto da li da ga uzimam u razmisljanje ili ne ???

Vozio sam 740 i bas mi svideo udobnost i pozicija za vozaca je savrsena.
    Kakav je S40 troskovi i odrzavanje, ima li nekih bitnijih mana. Ali bas nista ne znam o ovom automobilu a i na searchu nisam nasao nista o ovom automobilu.
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Nista strasno, samo 2-3puta skuplji za odrzavanje... I po meni je malo mali i ubi ona plastika napred, malo je bolji po tom pitanju od Fiata... Vozio se u 1.6motoru i mnogo je slab a vozio sam i 2.0t i to je bas ono sto treba tom autu... Za delove stvarno ne znam kakva je situacija...
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

koji S40.
      do sada ih ima 3 serije.
      prva je japanska/ Mitsubichi i francuska mesavina sklopljena u Holandiji.
      druga je koliko toliko Volvo mada i dalje dolazi iz Holandije.
      treca je Ford.

u odnosu na 740 ni prineti po prostoru kabine, pogon je FWD i time ima problem okretnosti za voznju po gradu, nosivost je samo 430kg bruto.

inace dosta je ekonomicniji po pitanju potrosnje goriva, brzi je i ima jace motore generalno od 740.

mnogo zahtevniji za odrzavanje od 700/900 serije, nezniji, skuplji.

T3/160KS i T4/200KS turbo verzije su sasvim solidnih perfomansi.

ako cita, @Tetak ce moci da ti kaze iz prve ruke utiske.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• Vendi
        CBC Početnik
        • 20.02.2008
        • 6
        • Svedska

VOLVO S 40

Volvo S40 je mesavina Japanca, Francuza, Holandjana. Motori sa 2,0 litara su malo bolji u odnosu na 1,6 i 1,8 . Poznate njegove mane su visoki izduvni gasovi los katalizator brzo stradaju gumice ventila prednji trap je osetljiv brzo se deformise.Takodje opruge se cesto lome cilindri za kocenje brzo oksidiraju elektronika cesto se kvari.

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

Imao sam S-40 sa motorom od 1,8 litara i bio je zaista odličan(prešao samo 60000km).Nisam imao nikakvih problema sa tim autom ako se ne računa pokazivač količine goriva koji je povremeno "padao na nulu"!Prodao sam ga kasnije drugu sa VG foruma koji inače živi u BG.Zaista bih voleo da znam šta se u medjuvremnu dešavalo sa tim autom, pošto više nisam u kontaktu sa tim momkom!Meni je smetalo što je bio mekano trimovan(navikao sam na VW & Audi), a ni glavni farovi na mom modelu nisu bili na nivou brenda!
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Mislis, bio je udobniji od navedenih? Pocevsi od sedista pa nadalje.

Comment

• -Miki-
              Moderator
              • 09.11.2005
              • 708
              • Valjevo
              • Honda Accord coupe cg4

Kao sto ljudi pomenuse nisi se izjasnio na koju verziju-godiste tacno mislis posto su ogromne razlike u pitanju. Ja imam V40tdi iz '98 godine razlika izmedju S40 i V40 je jedino sto je moj karavan tj. zadnji kraj je nesto drugaciji a sve ostalo je u potpunosti isto pogon trapovi itd.

Ja ovaj auto imam skoro godinu dana i veoma sam zadovoljan sa njim osim sto sam odmah nakon kupovine izmenjao zupcasti , spanere, filtere i ulje - a to uvek radim kad pazarim nesto novo imao sam jos samo intervenciju na zadnjem mostu izmenjao selen blokove i to je otprilike to. Cena delaova je istina nesto veca u odnosu na ostale automobile ali shodno tome i trajnost delova je veca (barem za sad koliko primecujem) jer za volvo se ne rade ili mozda vrlo retko falsoke delovi a delove kupujem u volvo-amazon u Bg-u i dosada su se pokazali kao vrlo korektni i sa cenom i kvalitetom (na vecini delova pise made in sweden), e da skoro sam menjao mazetnu letve 1060 dinara i amortizere na petim vratima - 1600 dinara eto ako ti je to neki reper u odnosu na ostale automobile i cene delova.

Sve u svemu dobar i pouzdan auto - ali znaj da ove serije vise nisu kao sto brik rece kvaliteta starih serija 700/900 i da nisu nastavili njihovu reputaciju mada po meni su i dalje dosta bolji u odnosu na pasate eskorte i sl. sad to je i stvar licnog ukusa a razlike nisu prevelike pa proceni sam , a najbitnije je da kad kupujes dobro pogledas auto jer ces svakako za isti novac mozda naci passata u boljem stanju od S40 i obrnuto jer kad su polovni automobili u pitanju onda ti je glavno merilo upravo stanje u kojem se trenutno nalazi auto - ja sam svog trazio 2 meseca i sad sam naravno veoma zadovoljan sa njim ali sam hteo bas taj auto i nisam pogresio.

Eto to ti je moje iskustvo otprilike sa tim autom ako imas konkretnih pitanja samo izvoli ,znam da je tesko naci informacije o S/V40

Pozdrav
              Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Miki jel imas cene za te delove sto si menjao. Zupcasti, spanere, razni potrosni materijal tipa filteri, plocice... Cisto me interesuje zbog uporedjivanja sa ostalim cenama, posto sam cuo da su delovi dosta skupi.
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• -Miki-
                  Moderator
                  • 09.11.2005
                  • 708
                  • Valjevo
                  • Honda Accord coupe cg4

Iskreno stvarno se ne secam to je bilo pre skoro godinu dana ali nista nije bilo drasticno skupo da bih bas primetio ali ako ti nesto znaci u mom V40 motor od reno-a lagune - do 2000-te su koristili te motore a onda su presli takodje na renove 1.9dci do dan danas se nalazi, sa benzinicima nije tako i koriste cini mi se upravo svoje agregate za t5 znam sigurno ali to ce Brick sigurno bolje objasniti ne znam tacno benzinci me nisu interesovali :-).

Dakle da rezimiram delovi za motor,menjac komplet od lagune , karoserija i trapovi su volvo ali ni tu nisam nesto drasticno primetio sibanje po usima e da menjao sam jedan kraj spone ,mislim da sam platio nesto oko 1800 dinara nista drugo nisam ni menjao .

Kao sto vec rekoh u tome i jeste po meni razlika izmedju volvo-a i ostalih sto se i pored toga sto nije zadrzao tradiciju serija 700/900 (takoreci neunistivosti ) ipak je to auto na kom se delovi ne menjaju tako cesto i mozes uvek racunati na njega i nesto malo veca cena delova po meni svakako opravdava cilj a to je imati siguran, pouzdan i bezbedan auto za sta je volvo uvek bio sinonim....

Pozdrav

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Kada sam rekao da je Volvo mekši od npr. Pasata, mislio sam na vešanje, što povlači nešto udobniju vožnju, ali i nešto veće naginjanje u krivinama.
                    Upotrebljeni benz. motori su uglavnom Volvo produkcije, ali iz tog perioda postoji i jedan Mitsubishijev benzinac sa 4 ventila po cilindru!Osnovni benzinski motor od 1,8 litara moraš da poteraš u obrtaje, ako želiš da se koliko toliko sportski voziš!Kada kupuješ auto idi obavezno na 2000-to godište i mladje jer su u medjuvremenu popravili neke stvari koje su uočene kao nedostatak!S/V 40 kao polovan auto ima nisku cenu i to treba iskoristiti jer se radi o solidnom vozilu!
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Totti
                      CBC Član
                      • 27.01.2008
                      • 74
                      • Beograd i Stockholm

Re: Volvo S40

Originally posted by munRu
                      Volvo S40 kakav je automobil, ako budem menjao auto da li da ga uzimam u razmisljanje ili ne ???

Vozio sam 740 i bas mi svideo udobnost i pozicija za vozaca je savrsena.
                      Kakav je S40 troskovi i odrzavanje, ima li nekih bitnijih mana. Ali bas nista ne znam o ovom automobilu a i na searchu nisam nasao nista o ovom automobilu.
                      Nemoj da razmisljas o volvo s 40.Dosadan i skup auto ,pravi traktor.Ali posto ti se svidja 740,onda bi ti se svideo i s40.Vidjam ih svaki dan ovde i znam kako reaguju ovde na taj model,one koje poznajem.,i koji poseduju taj model.Ali svi smo mi individe ,tebi se mozda taj auto svidja,meni ne,i to je to.volvo 850 je popularniji a po meni i lepsi.
                      Zivot pocinje sa 300km/h.

Totti

Comment

• -Miki-
                        Moderator
                        • 09.11.2005
                        • 708
                        • Valjevo
                        • Honda Accord coupe cg4

@Totti
                        Nemoj da razmisljas o volvo s 40.Dosadan i skup auto ,pravi traktor.Ali posto ti se svidja 740,onda bi ti se svideo i s40.

Prijatelju,covek je pitao za iskustva ljudi koji ih imaju a ne one koji ih vidjaju pa misle da znaju sve o njima ! Vidim da vozis alfe tako da si daleko od kompetencije da pricas o S40 i iskustvu sa njim jer on veze nema ni sa jednom alfom ama bas nikakve.

Poredis 740 i S40 uhmmm koja glupost ti automobili su toliko razliciti kao da ih je pravila druga fabrika a to sto ti mislis da je S40 dosadan i da je traktor je tvoje misljenje kao sto i je moje da je alfa 164 3.0 totalna glupost za kupovinu i bacene pare,pre svega zbog skupe registracije ,i zbog opste poznate stvari da alfe vrlo brzo gube vrednost i jos sijaset koje cega , ali to je tvoj i izbor ljudi koji vole alfe i ja to postujem i necu ni jednom potencijalnom kupcu alfe soliti pamet jer svako ima svoje razloge zasto vise ili manje voli neki auto-marku pa nek pita one koji ih imaju i znaju dosta o njima a ja ne znam dovoljno o tim automobilima (jer me nije previse interesovalo) i necu reci ma kakva alfa sta ce ti to.

Volvo 850 nije ista klasa sa S40, ni po cemu nije slican i bez veze je porediti ...

Naravucenije mog texta - Munru je lepo pitao "iskustva ljudi sa doticnim S40 odzavanje i sl." ti se tu nadjes i oblatis auto koji si video kod komsije pfffff - takvi piskaranja me uvek iznerviraju koji god auto bio u pitanju ako znam da to nije tako.
                        Pisite o onom sto ste vozili probali i sl. a ne ono o cemu imate neku svoju sliku ili ste culi i pretpostavljate narocito kad brkate babe i zabe i to sto pisete nema blage veze sa realnoscu. Ne kazem ja ovde da je S/V 40 najbolji auto- ima on dosta mana ali Tetak i ja smo skromno opisali prednosti i mane a evo ja nakon godinu dana u mom vlasnistvu sam vrlo zadovoljan autom - nije raketa (90ks) ali trosi 6-8l nafte sasvim pristojno ide (180 probano)i daleko je od traktora kao sto ti rece ,u brdu (kad sam isao na more) sam zestoko drao atmosferce ,ulaganja u ovih godinu dana su bila relativno mala i na sve to vidim da i dalje ima istu cenu u oglasima kao i pre godinu dana, sto ce reci da ovi automobili vrede i da su se dobro pokazali. Toliko od mene.

Pozz

Comment

• starac vujadin
                          CBC Senator XXL
                          • 27.08.2005
                          • 2617
                          • Stari grad

Svako ima pravo da kaze svoje misljenje, na drugom je da to misljenje ceni ili ne ceni. To sto covek vozi Alfe, ne znaci da nije kompetentan. Mozda je i kompetentniji jer zivi u Svedskoj...sto tako ne bi gledali...

Elem, sto se tice Volvoa S40/V40 - sto mladje godiste to bolje (to manje vise generalno vazi kod svih drugih kola, ali kod ovog model aje strahovito bitno) i staviti restyling farove jer su daleko efikasniji od predjasnjih koji su bili ispod svakog kriterijuma. Elektronika se pokazala kao potencijalno problematicna, ali kasnije sanirano kao problem. Uglavnom sve sto je vezano za Mitsubishi u ovom autu pokazalo se losije od Volvo resenja

Cinjenica je da slabo drzi cenu kao polovnjak, a to je uzrokovano slabim imidzom zbog problema u pocetnim godistima.

Comment

• -Miki-
                            Moderator
                            • 09.11.2005
                            • 708
                            • Valjevo
                            • Honda Accord coupe cg4

Eh da evo i mog stalnog - reply sagovornika
                            Elem Starce Vujadine ,naravno da svko ima pravo i TREBA da iznese svoje misljenje ali to treba da uradi otprilike na nacin na koji si ti uradio - ovo su prednosti ovo mane i naravno iz texta se vidi da znas o cemu pises ALI kad covek pocne text "nemoj da kupujes ovaj auto ,dosadan glup i skup , traktor i sl." ja da ga nemam u najmanju ruku bih pomislio da ga je covek imao i da se zestoko opekao i da ne vredi nicemu kao sto on kaze ali posto ga imam znam da pise bez veze i napamet a takve stvari me iritiraju.

Btw pominjes nisku cenu polovnjaka sto mi nije bas najjasnije recimo S/V40 u zavisnosti od stanja '98-o godiste 1.9tdi je od 5.5-7kk za te pare moj kum je kupio alfu 156jtd sa full opremom u extra stanju 2001-o godiste platio je 6.300e tako da mi nije najasnije to sto pricas oko niske cene polovnjaka ,po meni je to sasvim dobra cena auto tog godista no dobro...

Pozz

Comment

• starac vujadin
                              CBC Senator XXL
                              • 27.08.2005
                              • 2617
                              • Stari grad

Jel smo se vec nesto raspravljali? Moracu da vidim, ne secam se...uglavnom slucajno je... Obraticu paznju sada.

Sto se tice cene...imam na umu cene na evropskom trzistu - nase trziste mi bas nije referentno. Ni Alfa 156, a ni Volvo S40 ne drze cenu kao sto bi trebalo kola iz srednje premium klase. Kada napravis pretragu u toj cenovnoj klasi vidi se da im drustvo prave kojekakvi koreanci i slicno, a ne Audi, BMW...To inace ne mora da znaci da su to losa kola - meni licno super sto sam za cenu koju sam platio dobio odlicnu Alfu, tako verovatno misli i vlasnik dobrog Volvoa. Ipak S60 recimo mnogo bolje drzi cenu...

Comment

Working...
                              X