Kao što rekoh, to sa cenom S/V-40 treba iskoristiti jer se radi o dobrom automobilu sa kompletnom opremom i odličnom antikorozionom zaštitom(bezbednosni aspekt neću ni da komentarišem), za relativno male pare!Ja bih ga npr. ponovo kupio!
Volvo S40
Collapse
X
-
Poruke koje nemaju veze sa temom su obrisane, obratite pažnju na ton razgovora.
Totti naročito.
Prvi koji nastavi neće čitati odgovor.
Comment
-
-
Originally posted by sw.brickkoji S40.
do sada ih ima 3 serije.
prva je japanska/ Mitsubichi i francuska mesavina sklopljena u Holandiji.
druga je koliko toliko Volvo mada i dalje dolazi iz Holandije.
treca je Ford.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
96-2000, Mitsubishi/ Volvo/ Reno razmena motora menjaca sasija medjusobno.
2000-2003/4
Volvo uz blage primese Forda
2004- danas
Ford/ Pezo
druga serija bi mogla biti izbor cena/ dobijeno s tim da se racuna na troskove Lelektrike.
od 1999 Volvo je u svojim motorima izbacio hidro potiskivace i presao ponovo na mehanicke kojima se ne podesava zazor (nije predvidjeno).
to malo smeta ugradnji LPG u smislu potencijalnih pitanja oko izduvnih ventila
savim ok se pokazao Volvo motor iz modularne serije od 2000 kubika bilo verzija sa 160KS bilo verzija sa 200KS.
od modela 2000 godine povremeno treba racunati na trosak za noviji softver, kada izadje iz garancije softver se dodatno naplacuje (a potrebno je kako pokazuje praksa vlasnika).
otpad ? za S/V 40 mislim da ne postoji u Bgd.
prodavnica delova, ima zvanicna Grand Motors tj Ford. tu je i zvanican servis (jedan servis na teritoriji Srbije za sada).
postoje univerzalne prodavnice delova tipa Szakal, Unix i slicno kao i za bilo koje drugo vozilo bilo koje marke. da li ima zeljeni deo, rok, cena, kvalitet ne bih znao nista vise osim faktora srece.
ako postoji aftermarket ponuda tog dela.
ova poslednja serija se jos prodaje i pod nazivima Mazda 3, Ford Focus uz blage estetske izmene.
hardver je isti ali je softver razlicit, stoga ne mogu da se kupuju delovi pod tom nalepnicom iako odgovaraju (i mozda jeftiniji).
tj ne mogu da se softverski aktiviraju kada se ugrade (kljuc aktivacije ne odgovara kljucu sasije).
kazu vlasnici da se dobro pokazao Pezo dizel od 1.6 litara.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Re: Volvo S40
Poslednji post je iz 2008-e ali ću ipak iskoristiti ovu temu. Razmišljam se o kupovini Volvo-a S40 1.8 benz. 2001.god. Trenutno vozim Mitsubishi Carismu 1.6 16V '97, autom sam zadovoljan i menjao bi ga jedino zbog godišta i zato što ga vozim već 3 godine pa je vreme za mlađi.
Ima li neko novih utisaka/iskustava sa ovim Volvom? Šta mislite da li je dobra kupovina, naravno podrazumeva se da je auto pristojno očuvan. Cena mu je malo ispod proseka za tu klasu vozila, kao i Carismi. Kada sam kupovao Carismu bio sam skeptičan zbog niže cene, ali sam zadovoljan pa se nadam da će i sa Volvom biti slična priča.
Pozdrav :-)
Comment
-
Comment