Kupovina kola,po ko zna koji put

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Naravno, lanac je od micre do skylinea
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Corsa
      CBC Senator XXL
      • 22.09.2005
      • 450
      • Beograd

Re: Kupovina kola,po ko zna koji put

Originally posted by mb12
      Neznam, da li imaš predrasude o "malim" ( namerno stavljeno pod znake navodnika a videćeš kasnije zašto ) i uz to Francuksim automobilima? Takođe pošto vidim da ti je granica 7000 evra, a želeo bi da ne potrošiš sve pare, onda bih ti predložio Renault Twingo.

Jedini argument koji bi te u ovom trenutku odagnao od kupovine Twinga je predrasuda da je mali auto! E sad, ako nikad nesedneš u njega, neznaš šta si propustio. Mada ja nisam sedao u Bravo, ali jesam u mnogo automobila "Golf" klase , i velika većina njih nema toliki komoditet kao što postoji u Twingu. Naime, ovo je postignuto sa genijalnom idejom da i zadnja klupa može da se pomera, pa tako ja sa svojih 190 i kusur cm/98 kg, sa skoro do kraja unazad gurnutim vozačkim sedištem, i iza njega sedam sa ekstremno velikim komforom, ako se zadnja klupa pomakne do maksimuma ( kada se zadnja klupa pomakne do kraja, i tada ima mesta koliko i u Yugovom gepeku )....ko je sedeo u Twignu , a na forumu je može ti preneti svoje utiske....

Mnogo ljudi se onda zapita, ali šta ću ako nas u autu bude 4-oro, i budem imao gomilu prtljaga? Budimo iskreni prema sebi, koliko se to puta desi tokom godine? Vema malo..... ( naravno ima ljudi kojima je ova situacija stalna, onda za njih ne bi preporučio Twingo ) .... a ako ima nešto veće da prevoziš, ili ćeš biti sam ili sa suvozačom, onda možeš zadnju klupu da "sklopiš" i dobijaš prostor koji ne bi imao ni kod jednog sedana.....

Što se tiče cene, kreću se do 5000-5500 evra 2001,2002 godište sa klimom, ABS-om, Air Bagovima itd....

Preglednost je jača strana Twinga, i to moraš da "osetiš" i da sedneš u njega.....

O motorima, je dovoljno reći da se taj 1.2 ugradjivao u Clio tih godišta, inače taman motor za gradski automobil.....

Što se tiče cene održavanja, niti je skuplji, niti jeftiniji od automobia novije generacije, uostalom napravi listu šta bi menjao kada bi ga kupio.... ( ulje, filteri, svećice, kaiševi ) i raspitaj se za cenu "ruku" i imaćeš pravo stanje o servisiranju jednog Renaulta......
      Znam za foru sa Twingom oko mesta,ali je to ipak konstrukcijski auto starije generacije,tako da bih ga uzeo samo ako naletim na neki extra primerak,a ne nadjem neki dobar auto od navedenih.

Sto se Almere tice,danas sam je pogledao.Auto je metalik crn,ima 5oro vrata i sve potrebno od opreme.Ima Landi plin(sipa se odmah ispod mesta gde se sipa benzin)Ona kaze da je fabricki,clan foruma Prolupator kaze da tako nesto ne postoji,tako da sam u dilemi.Kilometraza na satu je nesto preko 100 000 hiljada,ali sam naleteo na nalepnicu iz Italije(odakle je auto uvezen),gde pise da je pre 2 godine imao 104 000.Unutrasnjost je ocuvana,osim vozackog sedista koje ima manju poderotinu na delu gde otprilike kolena dolaze.Spolja ima ostecenja na prednjem i zadnjem braniku,ne toliko strasna.Malo sam provozao auto i pri kretanju sa malcice jacim gasom cuje se neko cvrcanje,pistanje ne zna kako tacno da opisem zvuk.Pretpostavljam da ima neke veze sa lamelom?Poslednja cena je 6800,sto mi zvuci kao previse.Tako da nisam siguran oko ovog primerka.

Pogledao sam i neku Toyotu Yaris,ali je ona bila jako lose ocuvana unutra,tako da ostalo nisam ni hteo da gledam.

Sto se Fiata tice,onaj iz komsiluka nije na prodaju,tako da cu morati malo da razgledam.

Zvao sam oglas i za Hondu Civic,ali je ona prodata.

Nisam i dalje nacisto sta i kako,gledam dalje.Vi pomozite koliko mozete,pogotovo ako znate za neki dobar primerak koji se prodaje.

Sto se tice Z 10,to za sada ne dolazi u obzir.

Comment

• Dragon
        CBC Senator XXL
        • 15.11.2006
        • 963
        • Beograd

Ukoliko ti Yaris nije mali, posebno gepek, to je super gradski autic. Naprimer 1.4 D4D odlicno ide, a malo trosi. Cak je i 1.0 benzin mali potrosac, tako da nemas potrebe za ugradnjom plina.

Imas i Corollu, ali meni je je nekako ruznjikava.
        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Corsa
          CBC Senator XXL
          • 22.09.2005
          • 450
          • Beograd

Yaris je dolazio u obzir samo 1.3,ali danas kad sam seo u auto,skapirao sam da nije nikako za mene.Previse je zenskast.

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

...vidim da si od Fiata spominjao samo Bravo...
            Za sumu do 7000 evra mozes kupiti i nekog Stila...mada bi ipak mnoooogo bolja varijanta bila da kupis npr. Stila, ali od vlasnika, sa servisnom knjizicom, pecatima servisa [ koje mozes da proveris ]...ali su takvi ipak par stotina evra skuplji od 7000...A, plus bi bilo dobro da ti od budzeta ostane bar 300-400 evra za servise...a, ne da potrosis sve za kupovinu auta...
            I, tada mozes opet uzeti '' nekakvog '' Stila, jer vidim da ih ima po oglasima za 6500 ili 6800 [ na ime, i sa placeva ]....ali ipak...to bas moze da se dogodi da bude ''macka u dzaku''....
            Cini mi se da je Brick to vec pominjao, ali ni Punto ne bi bio losa varijanta za te pare...i jos bi ti ostalo novca....A, ako za neki strani auto ima kod nas delova, onda su to Fiat i VW...

Comment

• Corsa
              CBC Senator XXL
              • 22.09.2005
              • 450
              • Beograd

O Stilu se razmisljalo,ali je malcice skuplji,plus treba da ostane para za servis,tako da ne mozemo da ga priustimo.
              Gledao sam na netu Corsu C 1.2 16v sport.Navodno oko 94 000 km ,cena 6400 na ime.Na slikama lepo izgleda,pa cu verovatno otici da ga pogledam.Auto se nalazi u Backoj Topoli,pa me zanima da li tamo postoji neki servis gde mogu da proverim auto?

Comment

• Dren
                CBC Senator XXL
                • 24.08.2005
                • 1068
                • Sarajevo

Corolla, ako i na sta lici... Posebno ako nije uvezena, jer onda ti i kilometraza moze biti pouzdanija... A ovdje ce ti sigurno savjetovati i dobrog "pregledaca" Japanaca...

Comment

• Corsa
                  CBC Senator XXL
                  • 22.09.2005
                  • 450
                  • Beograd

Corolla je iz uvoza,nije BG,tako da cu je pogledati kasnije ako nista pametno ne naleti.Necu da se zalecem sa kupovinom,ne gori pod nogama.Ima dosta modela koji dolaze u obzir,tako da mogu da sacekam neki xtra primerak.

Comment

• mugos
                    CBC Senator XXL
                    • 18.09.2007
                    • 555
                    • BG/sada Novi Beograd

Drugar je prošle nedelje uzeo Reno clio 1.5dci full sa alu felnama i platio ga 6.100. Fantastično izgleda.
                    Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• Corsa
                      CBC Senator XXL
                      • 22.09.2005
                      • 450
                      • Beograd

Poslednju update.Nasao sam Corsu 1.2 16v sport i par Renoa Clio 1.2 16 v i 1.4 16 v.Cene su tu negde oko 6500 evra.Ovako bez gledanja mi se najvise svidjaju Corsa i Clio 1.4.Corsa je iz uvoza,oko 95 000 km,Clio je NS 2 godine,na satu 58 000,ali mi covek kaze da verovatno ima malo vise.Na Cliu je obavljen servis(valjda veliki) i ima nove gume.Koji se generlno od ova 2 automobila pokazao bolje i koji je motor bolji kod Renoa 1.2 ili 1.4?

Comment

• Corsa
                        CBC Senator XXL
                        • 22.09.2005
                        • 450
                        • Beograd

Ajmo ljudi,zna li ko neke priblizne cene odrzavanja Corse C ,Clia 2(restilizovanog) i Fiata Bravo?Mahom su u pitanju benz motori 1.2,kod Clia i 1.4 i JTD mozda kod Fiata.Puno bi mi znacila pomoc.Jurim sta mi je najekonomicnije da kupimo i da ga zadrzimo ne duze od 2 godine

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Corsa je bas jeftina... Samo ulje i filteri i teraj. Veliki servis na 80K km.

Meni za dieselku treba ~7000 din za ulje i sve filtere (ulja, nafta, vazduh, klima) sve sa rukama. Dakle, benzinka izadje ~5000 din svakih 10K km (pretpostavljam). Zovi neku radnju i pitaj za cenu ulja i filtera i dodaj na to 15e za ruke.

Po tvojim potrebama, veliki servis se radi svakih 5 godina.

Plocice traju ~15-50K km, zavisi od tvoje voznje, diskovi su ~10K din, kad se potrose. To je sve.
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by prolupator
                            To je sve.
                            A birac brzina ili kako se vec zove.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Po meni je Yaris bolji izbor od ova 2 auta. Ali ako mene pitas, ja bih uzeo prvenstveno Corsu da sam na tvom mestu. Mada ni Clio nije los izbor ako ima pristojnu km. Po meni, gledaj stanje vozila i predjenu km, sve ostalo je na drugom mestu!
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

@sri: Birac je nesto sto se dogodilo samo meni, a i to verovatno od onog blagog poljupca od pozadi u povratku iz Vrbasa... a i cela zafrkancija ... 40e.

Jedino na sta treba obratiti paznju kod Corse C je stanje letve volana. Ako je ona u redu, onda je sve u redu.
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X