RENAULT Megane II Sedan - dilema oko izbora motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vjeko
    CBC Član
    • 11.11.2007
    • 11
    • Đakovo

RENAULT Megane II Sedan - dilema oko izbora motora

Pozdrav svima. Naime imam jedan problem pa molim za pomoć. Kupio bih si renault megan sedan 1,9 dci 130 ks a sa kim sam god prićao , kažu da nema razlike u ubrzanju od onog 1,5 sa 105ks osim u krajnjoj brzini. Godišnje pravim 20000 km. Kažu ljudi da mi je to bacanje novca. 1,9 dci 130 ks je 1000 Eura skuplji od 1,5 dci 105ks, to i nije neka razlika što se tiće cijene. Ajd nek mi neko kaže ko je vozio 105 ks i 130 ks u čemu je razlika i nek mi pojasni. Vaša iskustva?

Poruku izmenio: gordi014
  • click
    CBC Veteran
    • 13.09.2007
    • 128
    • Beograd

Vidis ovako. Vozio sam 1.5 dCiod 106 ks, to ti je Euro IV motor. Lepo vuce, ali se da primetiti "turbo-rupa", sto je verovatno posledica malog motora. Inace, motor je odlican, kvalitetan i dugotrajan. Navodno su prve serije imale probleme sa pumpom, koja je od Delphi-ja i koja je iznutra bila lose obradjena, pa je vremenom pustala neke fragmente koji su opet navodno zapusavali dizne. Cuo na internetu, raspitivao se uzivo,, nisam naisao na primer. Cak sam i kontaktirao coveka u Fr, jednog auto novinara, koji ima privatno Meggy-ja sa tim motorom, ni on nista nije znao. Inace i ovaj motor ima 6 brzina.
    1.9 dCi je dobar motor, blok potice jos iz R 19 i Clio I (1870ccm), samo sto je modernizovan. Motor je po meni odlican, imam ga u svom autu, samo sto nije od 130, vec od 120ks. Po meni je rastereceniji motor, vuce vec od 1500 rpm, a na 2000 rpm krece ludnica. Obrtni moment od 300 Nm na 2000 rpm se bas oseti, dok 1.5 dCi ima oko 240 Nm, ako me secanje ne vara. Sistem ubrizgavanja je od Bosch-a (pumpa, dizne, rampa). Motor je tih, nema vibracija. Potrosnja je u gradu leti od 7.1 do 7.8 max, zimi oko 8.2L.
    Sta god da uzmes, neces pograsiti. Ja sam uzeo 1.9, jer volim jaci motor. Razlika u snazi se oseti, vozio sam oba. Oseti se i razlika u registraciji. Ako te zanima nesto vise, pitaj, tu sam.

Comment

• dusanns
      CBC Veteran
      • 03.06.2007
      • 199
      • Novi Sad

Ja takodje imam iskustva sa 1.9 dci 120 ks jer ga naravno posedujem ali
      sam takodje vozio i megane 1.5 dci i evo posto si vec iz prethodnog posta
      cuo o cemu se radi, nadovezao bih se na tu pricu i znaj da taj ko ti kaze
      da ova dva motora isto idu i ubrzavaju nema sanse da je vozio 1.9 dci
      120 ili 130 jer ipak je u pitanju obrtni momenat od 300 Nm i 320 Nm.
      Po meni definitivno 1.9 dci 130ks nego ovaj slabiji jer znam da su imali
      probleme sa diznama koje riknjavaju u paru a jedna je oko 300 jevreja,
      no ko zna mozda je Renault resio taj propust.
      http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• vjeko
        CBC Član
        • 11.11.2007
        • 11
        • Đakovo

Hvala na savjetu. Ma vozio sam ja 1,5dci od 106 ks ali nekako mi se cini da pocinje vuci tek kad pređe 2000 okretaja (kao ta rupa sto kazete) a onda pocinje dobro da ubrzava. Buraz mi ima megana berlinu 1,5dci od 80ks i zadovoljan je s njim samo kad ga je kupio bio mu je odlican a sada kaze da mu fali snage i nagovara me na 1,9 dci jer ce mi kasnije biti žao, baš kao i njemu jer je sada po cijeni povoljan u odnosu na 2003 godinu. Malo ih ima (1,9dci 130ks) al ko ga ima svi su prezadovoljni s tim motorom a i opcenito sa autom. Još cu provjeriti kolika je registracija za 1,9 dci i onda cu definitivno odluciti.

Comment

• nenasan
          CBC Član
          • 15.10.2007
          • 73
          • Šabac

ŠTO JAČE TO BOLJE.
          MOJE MIŠLJENJE.!
          DA NAM NIJE TOLIKA RAZLIKA U REGISTRACIJI JA BIH ODAVNO VOZIO 2.2 LAGUNU SILA JE SILA.
          MRŠAVO JE TO,KADA KUPUJEŠ AUTO POVEDI JOŠ 3 BRATA KOJI PIJU PIVO PA ĆEŠ DA VIDIŠ KAKO VUČE KAD JE PUN A VALJA IĆI I NA MORE PA STAVITI ČUDO U NJEGA I OSTALE SAPUTNIKE.
          ŠTA MISLIŠ ZAŠTO SU TURCI KOJI RADE NA ZAPADU UVEK VOZILI SIROVO JAKE MAŠINE,MADA?
          MADA AKO SI GRADSKI ŠETAČ BOLJE KUPI MANJI MOTOR JER MENE SRCE BOLI KADA NJAKAM MOG 1.9 DCI 120KS PO SEMAFORIMA.

Comment

• little
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 912
            • BGD
            • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Molim te, nemoj da vičeš...
            "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• gordi014
              Moderator
              • 02.10.2004
              • 1049
              • Valjevo, Srbija
              • PEUGEOT 206 XS 1.6

nenasan=>OBAVEZNO PROCITATI: Pravila ponasanja na forumu CannonBall!

§ 7. CAPS_LOCK>

Osecajte se zamoljenim da prilikom pisanja iskljucite Caps_Lock opciju, t.j. velika slova. Pisanje tekstova velikim slovima se identifikuje kao vikanje prilikom razgovora. Tekstovi sa neobuzdanim koriscenjem velikih slova ce biti uklonjeni, a autori istih upozoreni.

Pozz

Comment

• vjeko
                CBC Član
                • 11.11.2007
                • 11
                • Đakovo

Hvala još jednom na savjetovanju, ali napokon sam izabrao i naručio 1,9 dci sa 130ks. Bar 6 godina ču ga voziti a kasnije tko zna. Nisam ga imao prilike ni voziti ali po vašim savjetima i savjetima drugih poslušao sam i kupio jači. Mislim da mi passati neće bježati (ha ha ha). Kad stigne javim vam se, čao.

Comment

• click
                  CBC Veteran
                  • 13.09.2007
                  • 128
                  • Beograd

Neka ti je sa srecom, napravio se lep izbor. Zelim ti puno bezbriznih kilometara i napisi utiske kada stigne makina!!

Comment

• dusanns
                    CBC Veteran
                    • 03.06.2007
                    • 199
                    • Novi Sad

Dobrodosao u klub
                    Ocekujem slike i utiske!
                    http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• Darko_NS
                      CBC Senator XXL
                      • 02.12.2004
                      • 557
                      • Srpska Atina

pisalo je u sat reviji da ima neka akcija u renou do nove godine, pa daju popuste na megane 5vrata 2500e i na sedane megana 3000e..
                      jel zna neko o kojim modelima je rec.. i koliko izadje megane 5 vrata dci 105 sa klimom

Comment

• vjeko
                        CBC Član
                        • 11.11.2007
                        • 11
                        • Đakovo

Pozdrav. Evo stigao mi auto prije 15 dana tako da nisam koristio svo to vrijeme komp da napišem par riječi. Prvih 2000 t. kilometara sam ga razrađivao i nisam ga puno stiskao (do 2500 o/min), znaci brzina do 130 km/h. Nakon prijeđenih 2000 t. km probao sam ga na auto cesti i mogu samo reci da auto vuce ludo u niskim obrtajima (sto me fasciniralo). Sa 4 osobe u autu i nešto prtljage u gepeku, potegne do 200 km/h dok si trepnuo. Prešao sam 1200 km u dva dana i nisam se uopce umorio. Po gradu i nije neki gušt (nemas ga gdje voziti, bar kod nas) ali na otvorenoj cesti i auto cesti, tu je na svom. Nemojte misliti da se hvalim nesto sada, ali doista znaci imati dosta konja ispod haube tako da mozes mirne noge pretjecati. Auto za 10. Pozdrav.

Comment

• click
                          CBC Veteran
                          • 13.09.2007
                          • 128
                          • Beograd

Ciao!
                          Drago mi je sto ti se auto svidja. Rekao sam ti da je auto mrak, pogotovo na otvorenom. Obozavam da ukljucim tempomat, ubacim u sestu i namestim na 2000 rpm. Cini mi se da bi mogao tako ici do sudnjeg dana.
                          Vidim da je u lepoj opremi, hromirane kvake daju lep kontrast u odnosu na crnu boju.
                          Svrati do foruma Hrvatskog Renault foruma, adresa ti je www.renault-club.net, pa idi na forum, predstavi se i krece zurka. Ekipa je super, spremni za pomoc.. Poziv vazi i za ostale Renovce sa Cannon-a

Comment

• mercator234
                            CBC Veteran
                            • 03.08.2007
                            • 106
                            • tel.net.ba

Poštovanje svima Renaultovcima....imam 1 pitanjce?

kupujem polovnog Megana uvoz iz Njemačke 2004 godište ili eventualno 2005, motor 1.5 dci ili 1.9 dci tako sam rekao kolegi koji je otišao tražiti, e sad ovako ja pređem oko 15.000 km godišnje u ovakvom omjeru 60% čiste gradske/ 25 % polugradske(gradska ali sa kraćim otvorenim relacijama)/15 % otvorene vožnje. Molio bih preporuke pošto vidim da ovaj 1.9 sa 120 konja troši oko 7.5 gradske a ovaj 1.5dci sa 82 konja troši oko 5,5...što po mojoj računici iznosi oko 300 eura godišnje + razlika pri registraciji....molim savjet..
                            Hvala

Comment

• nenasan
                              CBC Član
                              • 15.10.2007
                              • 73
                              • Šabac

Pogledaj šta je Vjeko uradio,a po našim preporukama.
                              Zanemario malo razliku u potrošnji i kupio magare koje se pretvara u trkačkog konja.
                              Znači i vuče i nosi i juri.
                              Razmisli kada sedne četvoro!
                              A valja i tada zaobići neku kolonu a bezbedno.
                              Najmanje 1.9 120hp

Comment

Working...
                              X