Prodavanje automobila rodjaku

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshadj
    CBC Član
    • 24.06.2006
    • 11

Prodavanje automobila rodjaku

Ovako stoji moja veoma nezgodna situacija:
    Uskoro mi stize nova Honda Accord, kupujem je na lizing pa stari auto mora da ide.
    Stari auto je Renault Megane 1.6 16V restyle karavan, iz dec.1999 godine. Ima skoro sve od opreme: metlik boja, klima, bord computer, maglenke, 4xairbag, el.podizaci, centralna, alarm, krovni noasci, muziku itd, jedino sto nema ja kozna sedista i alu-felne. Kupio sam ga pre 3.5god sa 52.000km i odrzavan je redovno u hit autu i skoro sve je 100% ispravno (izgubili su kontakt zadnji podizaci, mora malo da se ociste dizne, i da se menjaju neke gumice na letvi volana) a sada ima oko 110.000km i skoro sam mu nabacio nove gume, brisace i tako te sitnice. Naravno veliki servis (kaisevi, vodena pumpa, spaneri...) je bio uradjen redovno na 90.000km, dodatno ima jos i Kasko osiguranje 1.5god. Ovo sve pricam da biste stekli utisak o autu mada mozda sam nesto i zaboravio.
    Pitanje koje postavljam je koliko da trazim ujaku za njega a da bude fer i vise nego fer cena, a da i ja ne ispadnem majmun i dam ga 1.000eur ispod cene.
    Halo ogalsi i bubanj potok mi nisu bili od velike pomoci jer je masa ljudi tamo preprodavac ili prevarant i ili su cene naduvane ili su automobili u ocajnom stanju.
    E da ujak je predlagao nesto oko 4.000eur da bi dao za njega, ako je ovo ok prodajem auto a ako nije videcete ga uskoro u oglasima.
    Dodatno moj iskren savet je da ne prodajete auto nikada rodjacima
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Meni je 4.000 jako malo, mislim da bi najmanje 5.000 bila neka prilicno korektna cena, uz malo truda mozda i nekih 500 EUR vise.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Kanarinac
      CBC Senator XXL
      • 08.10.2004
      • 2870
      • BG,Weedikovac

Cene im idu za 99 god od 5200-5800 tako da je recimo eto 5000 neka skroz fer i korektna cena.Jeste ti ujak ali shto bi ti bio na gubitku 1000 i kusur evra?

I love my

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Pokusaj da ne prodas auto rodjaku, najbolje je i za tebe i za njega.
        Pricam iz licnog iskustva, ja sam prodao golfa ujaku (na njegovo insistiranje) za fer cenu, ali je prosto neverovatno da auto koji kod mene bio vrlo dobar, da ne kazem odlican, poceo da se bukvalno raspada ( pukla mu opruga amortizera, otvarala mu se hauba, alternator crko, alnaser takodje, kugla menjaca....ma svasta). Ujak mi nikad nista ni najmanje nije prigovorio, ali meni je nekako neprijatno, jer ispada da sam lagao kad sam tvrdio da je auto ok.

Nije bitna cena, ako je auto dobar, zacepi malo cenu, pa ga prodaj drugom, a ujak nek trazi za sebe auto. Mozda nije najlogicnije, ali je to ubedljivo najbolje resenje.
        https://t.me/pump_upp

Comment

• Vlada_nbgd
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2005
          • 1066
          • Novi Beograd/Topcider
          • ford focus sport pack

Ako ujak moze da bude "namazan" i nudi 4000eur,budi i ti i prodaj ga nekom drugom za 5500eura,btw mislim da ce auto otici jako brzo jer po tvojoj prici rec je o stvarno dobrom primerku megana...
          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Kao sto ti je hermes vec rekao najbolje i po tebe i po tvog ujku da ne poslujete zajedno! mi Srbi smo ti veoma cudni, imamo gadnu narav.....ti ces misliti dao si mu auto mnogo jeftino, a on ce opet misliti da ti je dao u najboljem slucaju sasvim ok sumu novca, a moguce da ce misliti da ga je preplatio, onda trazice mu dlaku u jajetu i nekako niko nece biti zadovoljan! ne kazem da je ovo normalno, cak naprotiv, nije ali realno cesto tako ispada...
            na tebi je da razmislis, znas kakav si covek, pretpostavljam kakav je i tvoj ujak, koliko se razume u kola, sta ocekuje od polovnjaka,...

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

To obicno tako biva,jer kad neki rodjak vidi da imas odlican auto onda on smatra da bi trebao da mu ga poklonis jer ste rod!

Najbolje je da ga das u oglasima pa taman ga prodao i za 3000 jer ce ti biti mirna glava.
              Istina je surova ali sa svojima samo jedi i pi
              Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• greywiendog
                CBC Senator XXL
                • 01.12.2006
                • 421
                • Stara Pazova

Slazem se sa ostalima! Sa rodbinom ne treba imati nista sem prijateljskog odnosa, nikakvo poslovanje! I moj tata je svom bratu prodao davno jedan auto, za koji cak nismo ni dobili sve pare, jer je tati bilo zao ovoga, a pri tom, kao sto hermes rece, auto je iznenada poceo da se raspada! Koliko ce auto sluziti, zavisi od coveka do coveka. Nekome i nov auto ne moze dugo da traje (moj stric ima skodu fabiu novu, a moja astra je 5 puta bolje ocuvana i uopste kvalitetnija). Prema tvom opisu verujem da ti je auto extra, i slazem se sa ostalima i sto se cene tice, sve ispod 5000e je tvoj gubitak i poklanjanje auta...
                Srecno!
                Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• Corsa
                  CBC Senator XXL
                  • 22.09.2005
                  • 450
                  • Beograd

Prodaj ga nekome koga ne poznajes.Mozda ti zameri na pocetku,ali bolje to,nego da kasnije bude frke...

Comment

• djoleM3
                    CBC Član
                    • 11.09.2007
                    • 25
                    • Beograd, Srbija

Imao sam slican slucaj... tj kod mene u porodici. godina 1999
                    Al eto, tad i nikad vise, prodao tada moj cale burazeru od bla bla nekoga i necega neznam, BMW e36 316 kompakt, star 4 god, ispod cene extra. Isti fazon, kao da mu netrazi pare, da neuzme puno.. Ovaj uzeo kola, platio simbolicno, i kroz mesec dana prodao auto za 3x jacu cifru.

Nama je bila slozena prica da mu treba auto, a vidis sta se desilo.
                    Nije bilo nikakvih konflikata i bilo cega, nismo klosari, al eto, steknes jedno novo iskustvo. Ko ce koga ako ne svoj svoga zato pamet uglavu a auto u oglase.

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

A mozda se naljuti i ako mu ne prodas

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

E pa ako vec mora tako, onda bolje da se ljuti sto mu nije prodao nego sto mu je prodao 'auto sa manom'!
                        A + jos ako prodajes preko oglasa mozes da naletis na nekog ko je spreman i vise da plati ako je auto zaista u odlicnom stanju...

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Sa rodjacima i prijateljima se ne trguje. Uvek je neko zeznut!!!!
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• mugos
                            CBC Senator XXL
                            • 18.09.2007
                            • 555
                            • BG/sada Novi Beograd

Nikad, nikad, nikad ne prodaj auto u familiji, i ako ga daš za dž. opet nećeš valjati.
                            Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• neshadj
                              CBC Član
                              • 24.06.2006
                              • 11

Koliko vidim ide auto u oglase... Definitivno je dobro vase misljenje, bio sam cak i spreman da mu dam za 4.000 pa da mi doda to 5.000 kada bude imao ili tako nesto ali necu da se zezam, danas sam rekao ujaku da necu da mu prodam auto i da nije tako dobar, pa jos da su francuzi skupi za odrzavanje i tako to, da ga malo i odgovorim od kupovine... Samo jos da ga operem malo i uslikam i ode on lepo u uglase, pa ko natrci prvi za nesto preko 5.000 dobija lepo auto

Comment

Working...
                              X