Swift

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • baster
    CBC Član
    • 02.03.2007
    • 13
    • Novi Sad

Swift

Dragi forumasi,

Ako Bog da moji roditelji ce uskoro imati na raspolaganju oko 4000EUR za kupovinu automobila. Treba im mali auto, male kubikaze, sto noviji, klima i ostala oprema nisu toliko bitni... Moj izbor za taj novac bi bio Suzuki Swift sa 1.0 motorom, 3 vrata. Molim sve koji imaju iskustva sa ovim autom da mi napisu svoje misljenje, da li je to pravi izbor za sledecih desetak ( a mozda i vise ) godina. Koliko se kvari, dostupnost i cena delova, potrosnja.... Sve sto smatrate bitnim.

Hvala unapred.
  • mugos
    CBC Senator XXL
    • 18.09.2007
    • 555
    • BG/sada Novi Beograd

Kolega ima swifta ali je imao problema, secao mu je na 2500obrtaja, podigli su na 3500-4000 i dan danas to nije popravio. Inače je išao u ovlašćeni servis.
    Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• Corsa
      CBC Senator XXL
      • 22.09.2005
      • 450
      • Beograd

Drugar je kupio novog pre par godina i lepo ga sluzi,to je sve sto znam o tom automobilu

Comment

• Vladan
        CBC Senator
        • 18.08.2005
        • 248
        • Vuko.ebina
        • e46 325i

Po meni taj 1.0 je malo slabasan motor. Gledaj da uzmes 1.3(68ks). Moja zena ga vozi i ona je zadovoljna.
        Koliko vidim u oglasima, oni se sada krecu oko 3500eur '97. - '99. , i to ona Madjarska varijanta.
        Odmah da ti kazem da odrzavanje nije nimalo jeftino. Set kvacila 180e privatno a u ovlascenom servisu dosta skuplje.
        Unutrasnjost je od malo jeftinije plastike pa nemoj da te iznenadi skripa i cvrcanje iste.
        Ja sam eto imao bednog majstora koji i pored probne voznje nije znao da mi kaze da kvacilo i komplet kocnice moraju da se menjaju. Znaci dobrog majstora za ruku i neka ga dobro pretrese.
        Sto se motora tice on je glavni adut ovom autu. Skroz pouzdan i ako ga redovno odrzavas nece te izneveriti. Prelazi izuzetno velike kilometraze.
        Sto se tice plina u ovom je vec bio ugradjen(obican) kad sam ga kupio. Neki vrljavi ali je to sredjeno kod Ivana i sad radi besprekorno. Znaci stvarno mali potrosac.
        Eto toliko sam mogao da se setim a ti pitaj jos nesto ako ti treba.

pozdrav

Comment

• mishkom
          CBC Senator XXL
          • 07.08.2007
          • 591
          • N/A
          • N/A

1.3GTi

Mnogo bolje nego da posle patis za malo sportskijim performansama. . . A razlika u registraciji 1.0 i 1.3je zanemarljiva. . .

Jedino potrosnja , moze da izneneadi, ali sve po potrebama

Comment

• mrki
            CBC Senator XXL
            • 08.11.2006
            • 550
            • nis, serbia

vozio sam 1,3 od 70tak konja, ne secam se vise
            jedini problem mi je bila korozija na pragovima, ali to je bila posledica ne brige prethodnog vlasnika.
            inace voma zivahan autic, mali potrosac.
            za grad je pravi izbor .
            cena odrzavanja je malo skuplja, ali ne drasticno u odnosu na druge slicne modele.
            ne znam kakve su ti potrebe, ali ja bih verovatno bih trazio 1,3 gti u sto boljem stanju za jurcanje po gradu!
            pozdrav

Comment

• baster
              CBC Član
              • 02.03.2007
              • 13
              • Novi Sad

I ja bih trazio 1.3 ili 1.6 ali u pitanju su moji roditelji, penzioneri. Bitnija je mala potrosnja, jeftinija registracija itd. Hvala na dosadasnjim odgovorima, nadam se da ce ih biti jos...

Comment

• mishkom
                CBC Senator XXL
                • 07.08.2007
                • 591
                • N/A
                • N/A

Nemoj ti nista da brines, ako to zelis ubedices roditelje bez problema

Da se odmah razumemo, ako i roditelji voze penzionerski, takva ce potrosnja i biti, a bez 1.3 na otvorenom ne vredi da pricamo. . .

A redistracija pa sad me mrzi da gledam i proveravam, al ne verujem da je ova visa od 30e u odnosu na prvobitnu spomenutu. . .

Ako te bas interesuje kazi, provericu, ali mi navedi kubikazu i snagu motora

Srecno u potrazi i kupovini. ..

Comment

• dfast
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2005
                  • 1302
                  • Hoofddorp NL /Bgd

Da se ne ponavljamo

Odrzavanje je jeftino jer se prosto nista ne kvari, moj je presao 150kkm samo su ramena menjana na vesanju i zadnji lezajevi na tockovima, sve ostalo fabricko.

Comment

• Optimista
                    CBC Veteran
                    • 22.09.2007
                    • 171
                    • Stapar

Auto je fenomenalan, ipak bolje nemoj 1.0 jer je trocilindras. Radi taj auto ali ipak mnogo lepse radi 1.3, razlike u potrosnji skoro da i nema a i po pitanju registracije nije velika razlika.
                    Ja sam doduse ipak za GTI jer mislim da je to bio jedan od naj Low Buget sportskih automobila !!!
                    Steta sto ga i danas ne prave, pre bih ga pazario nego novu generaciju(mada i o novom sve najlepse)!
                    All men dream: but not equally. Those who dream by night in the dusty recesses of their minds, wake in the day to find that it is vanity; but the dreamers of the day are dangerous men, for they act their dream with open eyes, to make it possible.

Comment

• Dundjer
                      CBC Član
                      • 19.09.2007
                      • 30
                      • Beograd

Ja vozim Swift sedan 1.6 16 ventila iz ´91 godine i totalno sam zadovoljan njime, potrosnja mu je od 6 do 8 l na 100 km benzina a plina mi trosi oko 8 l na 100 km , presao je 200K km i vecina delova na njemu je fabricka. Sto se tice odrzavanja nista nije skuplji od ostalih automobila , delovi jesu skuplji ali se zato redje kvare tako da ti dodje na isto. U maju registraciju sam platio oko 13000 din. Tako da sa moje strane preporuka za Swifta koji god da uzmes neces se pokajati!!!
                      Dva kilometra u rikverc vezanih ociju

Comment

Working...
                      X