SKODA FELICIA za i protiv

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivances
    CBC Početnik
    • 27.11.2007
    • 9
    • Beograd

SKODA FELICIA za i protiv

Veliki pozdrav svima!
    Molio bih vas za jedan savet ili preporuku kako god hocete...Zelim da kupim automobil, i spreman sam da izdvojim od 3000 do maximalno 3300 evra.treba mi manji auto, za gradsku voznju pre svega, i po mogucstvu da nije veliki potrosac. Ozbiljno razmisljam o Skodi feliciji, 1.3b ili 1.7d ako nadjem za taj novac , mada sumnjam.Molim vas dakle za savet, da li kupovati skodu feliciju ili imate neki bolji predlog ?
    Unapred hvala!
  • Driver_GT
    CBC Senator XXL
    • 04.07.2007
    • 368
    • Beograd

Ma golf2 zakon!!! Uzimaj onog od 3500, trajace ti jos 20 godina!!!

Salim se naravno..za te parre mislim da je bolje uzeti recimo neku opel vektru 93,94, mazdu 626, toyotu corollu, ili tako nesto...felicija je prvi ozbiljan auto iz skode kako ih je vw kupio. Losa mu je limarija, motori kako tako, i nije bas pouzdan...Tako da sam ja protiv felicije, a sad ti razmisli..
    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Blackeyed
      CBC Senator XXL
      • 06.07.2005
      • 402
      • Novi Sad

Ne uzimaj Feliciju dizelasa ni za zivu glavu. Benzinci si OK.
      "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Delim misljenje sa prethodnicima,nije felicija sjajan auto,mada realno jedan od mlajdjih koji mozes da kupis za te pare.Dilema uvek ostaje,uzeti stariji auto,proveren ili nesto mladji slabijeg kvaliteta.Dosta je pisano na temu sta kupiti... pregledaj forum...I da,ne postoji felicija 1.7d samo 1.9d
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• bax76
          CBC Senator XXL
          • 07.11.2006
          • 605
          • BG

Iz nekuh prica sa foruma, muci ih limarija, do redizajna, dizeli predju oko 120k km. Benzinac 1.3 je solidan motor jos iz Favorita. 1.6 im je bio WV motor. Za te pare mozda i nije los, kombinacija benzin+plin na 1.3 nekako deluje optimalno, eventualno taj 1.6.

Comment

• mugos
            CBC Senator XXL
            • 18.09.2007
            • 555
            • BG/sada Novi Beograd

Mani Golfa2 kupi feliciju benzinca i ugradi plin. (Ako je nađeš za te pare) em je mlađa em bolja!!! Što se tiče limarije najviše stradaju 5 vrata. Delovi nisu skupi. Ja sam prezadovoljan.
            Pogledaj ovde:
            http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=19340 mnogo su mi pomogli.
            Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• ivances
              CBC Početnik
              • 27.11.2007
              • 9
              • Beograd

Ok, polako ali sigurno dobijam viziju u kom pravcu da idem...znaci dizel felicija otpada.....Bio sam prosle nedelje na auto pijaci (bubanj potok), moze se naci felicija 1.3b za 3100-3200 e u sasvim dobrom stanju 98-99 godiste....Ja sam nekako radije za noviji auto osrednjeg kvaliteta nego za neki stariji....Jednom sam se tako prevario i rekao nikad vise.....Hvala ljudi na zodovorima za sada, nadam se da ce ih biti jos..

Comment

• bozza1979
                CBC Veteran
                • 08.01.2007
                • 112
                • Beograd

Ne ocekuj od 1.3 karburatorca neke performanse i bas malu potrosnju. Inace, to je najizdrzljiviji motor koji se ugradjivao u feliciju, odrzvanje stvarno smesno...

Komsinica je pre par meseci prodala 98. sa 50 i neku 000km za 3000. Limarijski fenomenalna, ali je imala pomalo problema sa strujom... (i kupila C4 )

Problema sa limarijom imaju pre 98.g. a mladje samo ako su lupane...

Ja sam moju dizelku prodao aprila 2006. za 3500, limarijski fenomenalna, ali su bila potrebna ulaganja (lamela, zupcasti, amortizeri, kocnice, diskovi...) Bila je 2000.g.

Cim sam je prodao trazio sam benzinca, nasao jednog 2001. sa 57000km za 3700, ali ga ipak nisam uzeo, jer mi se nekako cinila moja prethodna ocuvanija iako je presla vise nego duplo vise km...

Samo strpljenja i moze da se nadje super primerak. Pre 2 godine je lik koji radi u jednom servisu za skode, kupio perfektnu 98. sa 70000km za 2800! (neregistrovanu)

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

Sa dizelkom je bio problem nevezan za motor kao takav, cini mi se da im je problematicna bila "bosch"-pumpa, koja nije bila Bosch, nego neka jeftinija...

Kod benzinjare 1.3 mozes imati problem sa strujom, najcesce komutator paljenja, koji je u aftersales-u iz Ceske male privrede, ne dihtuje izmedju limova, i rijetko potraje puno duze od godinu dana, bar u sarajevskim uslovima... Elektricar mi rece da mu (komutatoru) je problem i sa mjestom na kojem uzima masu sa karoserije, tj. nalonjen je zadnjim limenim zidom na unutrasnjost blatobrana, pa to lako oksidira... Kod Favoritke je to bilo bolje smjesteno, u "rupi" ispred suvozaca, kraj akumulatora, a kod Felicie je iza desnog fara...

Kontakt brava iz prve ugradnje (za '98 i mladja godista, sa sirokim "Octavia" grill-om) je imala falinku, i znala je zakovati tako da kljuc u nju nece da udje zadnja 2mm, pa se morala mijenjati, nakon toga su stavljali bravu sa ispravljenim tim felerom, a svaka bi dosad trebala da je vec prosla tu zamjenu...

Pristojno prevozno sredstvo, ne ubrzava bas kako, niti lezi bas kako, ali za te pare, ako nadjes ocuvan primjerak, ne mozes uzeti nista mladje... Ni ostali motori u njoj ne ubrzavaju puno bolje, 1.6 je bolji, ali ne ocekuj cuda svakako... Prostora na zadnjim sjedistima i gepeku ima vise nego Golf 3...

Plin je na karburatoru 1.3 sasvim OK opcija, posebno za dzep napacenog trudbenika... Posto ne ubrzava ni na benzinu jako, ovo sa plinom i nije neka velika promjena...

Ako su udarane i nisu uradjene OK, hoce se pojaviti hrdja i na '98> modelu, a na starijim i vise... Ja sam na nasoj poceo primjecivati na nekoliko mjesta blaga potpucivanja na laku, pa je planiram na proljece voziti limaru da se to sanira dok nije pojelo sve... Auto je '99, presla 96.000 km...

Comment

• Van
                    CBC Senator XXL
                    • 16.02.2007
                    • 1425
                    • Nbgd

Ja posedujem feliciju 1.6i GLX "99 .
                    Najbolji deo automobila je VW motori iz golfa III . Lepo ide ,ti je , ubrzanje koje fabrika deklarise je 12 sec do 100 . Ako ga ne vozis ostro moze da trosi ispod 6 po otvorenom putu , u gradu trosi od 9 -10 l .
                    Moja je presla 120000 km , i nije imala neke ozbiljne kvarove , niti je ikada stala na putu . Dvaputa joj je menjan termostat , i jedan put alnaser zbog famozen kontakt brave . Ostalo sve sto je menjano su stvari koje se periodicno menjaju . Ja svoj auto voskiram pre svake zime , tako da nemam probleme sa korozijom.
                    Sve u svemu , solidan auto , ali nista specijalno .
                    ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• ivances
                      CBC Početnik
                      • 27.11.2007
                      • 9
                      • Beograd

Hvala svima koji ste odgovorili na temu.Jos uvek sam u potrazi za automobilom, s tim sto to ne mora biti iskljucivo Skoda felicija, razmisljao sam i o fiat pandi.....U svakom slucaju hvala, pa sad, videcemo, ako naidje neka dobra felicija za taj novac koji imam 3000-3300e...

Comment

• sErGiO
                        Moderator
                        • 30.01.2007
                        • 2769
                        • Neko selo pored Beogr
                        • Alfa Romeo 156SW

Za te pare moze da se uzme i neki Punto 97-98 ili Clio. Ja sam pre 7-8 meseci uzeo Clia 1 phase 2 1997 godiste za 3350, benzinac 1.2 sa monopoint ubrizgavanjem i to sa ugradjenim plinom Za sada su toskovi odrzavanja ok, jedino sto ga je prethodni gazda malo slabije odrzavao pa sam morao da mu menjam svecjice, kablove i jos neke sitnice ali sad je ok. Potrosnja plina smejurija, za 1000 dindzi se vozikam nedelju dana na posao i nazad i jos ponegde

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Clio i Punto su takodje dobar izbor za te pare...zavisi samo od stanja!!!
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• nikola_VUK
                            CBC Senator XXL
                            • 20.09.2005
                            • 317
                            • Podgorica - Novi Sad
                            • Mercedes vaneo 1.7

Meni licno felicija unutra tako jeftino deluje da je zlo!!!

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Pa za svoje godiste i cenu i od toga kome je auto namenjen je sasvim ok....pa pogledaj prve fabije, po meni opet nista spec....ali stvar ukusa!

Comment

Working...
                              X