Kupio sam Twingo 1,2-16V 2001.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boki01
    CBC Veteran
    • 27.10.2005
    • 100
    • Jugoslavia

Kupio sam Twingo 1,2-16V 2001.

Planiram da kupim Twingo, izmedju 1996-2003.

Zanimaju me iskustva vlasnika, prednosti i mane starog i novog motora, na sta da obratim pznju...

Hvala svima na pomoci
    Ljubitelj Francuza i dizela
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Jedan od najednostavnijih ali i najprakticnijih automobila.
    Odlican za grad i prostran unutra kao neki minivan.
    Nema nekih preteranih mana sem neznih poluosovina koje pucaju, lezajeva tockova koji huje i digitalne instrument table koja se gubi i malo tvrdjeg vesanja.
    Ako ti ne smeta njegova supljina auto koji ce dugo sluziti i imati vrlo prakticnu primenu.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Nole84
      CBC Član
      • 12.11.2007
      • 19
      • Zvornik

Ja sam vozio Twingo 1.2 1998god nekih dva meseca. Auto je neverovatno praktican za voznju u gradu, pregledan, malih dimenzija tako da se mozes ugurati u skoro svaku rupu na parkingu. Za unutrasnjost cista 10 ja mislim da do sada nije napravljen automobil u toj klasi sa toliko prostora provereno je prostraniji od Clio-a. Motor je stedljiv do nekih 100km/h preko vec osetno vise trosi (Netreba zaboraviti da je Twingo ipak prvenstveno gradski auto).

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

mali savet prilikom kupovine tvinga
        ako primetis bilo kakvu crtu duz suvozacevog airbega treba da znas da je taj bio 100% udaren. niko ih nemenja vec samo vracaju poklopac.
        govorim ti iz iskustva
        inace za grad ekstra auto.
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Hypersonic
          CBC Veteran
          • 29.07.2006
          • 116
          • state of Medak, BGD

Pa za pocetak cisto da znas da u tom godistu postoje 3 razlicite verzije twinga. Od 1996 do oktobra 1998 je twingo 1, do 2001 ako se dobro secam je twingo 2 a posle ide twingo 3. Pod ovim podrazumevam bas tog twinga o kome ti pricas, znaci ne ovaj novi model koji je lansiran ove godine koga oznacavaju twingo II (obrati paznju na rimsku oznaku).
          Razlike su pocev od motora, koji je u prvoj verziji bio karburatorski C3G, a od serije 2 je bio injection D7F, pa do generacije 3 gde je ubacen 16 ventilac sa oznakom D4F. Od svih motora najbolji su 8 ventilac D7F i 16 ventilac D4F, stim sto je 16v malo zbudzeniji ispod ionako male haube, i crkavanje delova zna da bude skuplje nego kod 8 ventilca.
          Po pitanju enterijera, najbolji je ovaj od druge generacije pa na dalje. Razlika izmedju druge i trece je minimalna. U svakom slucaju savet je izbegavati prvu, zbog losijih sedista i po meni mnogo ruznije table.
          Funkcionalnost je na visokom nivou, mesta ima unutra koliko god zelis, mozes da ga natovaris toliko da ne verujes da je sve to stalo unutra, posto mu se gepek transformise iz mizernih 168 litara (kada je zadnja klupa skroz udaljena unazad) u 1100 litara kada se obore sedista.
          Ja ga vozim vec tri godine (oko 35000km) i nisam imao nikakvih dodatnih troskova osim standardnog odrzavanja. Veoma je udoban i mekan (osim ako ga spustis ). Osetljiv je na cackanje po trapu, tako da ako planiras da stavljas vece felne, ispostuj odnos dimenzija pneumatika i felne sa standardnim dimenzijama.
          Po pitanju stedljivosti nemoj mene da pitas posto ja ne volim da ga stedim, mada uz neku normlanu voznju meni trosi oko 7 litara kombinovane voznje, prvenstveno zbog guzvi u gradu. Na otvorenom nisam imao prilike da ga probam na nekoj duzoj relaciji, pa ne znam kolika je potrosnja. Mada lamela je popustila tako da mislim da i to utice na povecanu potrosnju, posto se secam da je bila manja.
          Inace obrati dobro paznju na udarce, jer ih ima izlupanih koliko hoces i dobro zamaskiranih. Ja kada sam kupovao moj od 9 komada koliko sam pogledao samo ovaj koji sam kupio nije bio udaran.
          Inace po mom misljenju, jedan od najruznijih automobila Zato sam morao da ga sredim da lici na nesto
          Toliko od mene, nadam se da ce pomoci, ako te interesuje jos nesto, ti pitaj.
          Stercus accidit

Comment

• boki01
            CBC Veteran
            • 27.10.2005
            • 100
            • Jugoslavia

Hvala svima na savetima.

Interesantno je da od 10 ljudi koje pitam za Twingo, 9 kazu da je ruzan ko lopov, ali meni se svidja, i uvek mi se svidjao, jos kad sam ga prvi put ugledao u novinama pre 15-tak godina

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Tim lakse da se odlucis za kupovinu
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• boki01
                CBC Veteran
                • 27.10.2005
                • 100
                • Jugoslavia

Jedini razlog sto ga nisam pre kupio je sto nisu pravili Twingo sa Dizel motorom - Sad cu napraviti izuzetak i izaci iz Dizela

Comment

• boki01
                  CBC Veteran
                  • 27.10.2005
                  • 100
                  • Jugoslavia

Vidim da je Twingo sa mekim (cerada) krovom osetno jeftiniji. Cure li ti krovovi? U cemu je stos?

Ima li neko Twingo sa plasticnim panorama krovom?

Osim razlike u snazi i performansama, ima li nekih problema Twingov motor sa 16 Ventila i 75 ks u odnosu na onaj sa 8V i 60 ks?

Comment

• click
                    CBC Veteran
                    • 13.09.2007
                    • 128
                    • Beograd

Imas Twingo sa staklenim panorama krovom...

Comment

• BaneT
                      CBC Senator XXL
                      • 09.12.2005
                      • 562
                      • Beograd

Originally posted by boki01
                      Vidim da je Twingo sa mekim (cerada) krovom osetno jeftiniji. Cure li ti krovovi? U cemu je stos?

Ima li neko Twingo sa plasticnim panorama krovom?

Osim razlike u snazi i performansama, ima li nekih problema Twingov motor sa 16 Ventila i 75 ks u odnosu na onaj sa 8V i 60 ks?
                      kolegi je neko bacio pikavac na krov pa je malko progoreo....eto minusa

Comment

• boki01
                        CBC Veteran
                        • 27.10.2005
                        • 100
                        • Jugoslavia

Jeste i to, ali me vise zanima, cure li ti krovovi

Click, ne razumem pitanje? Nemam Twingo, trazim da ga kupim...

Comment

• click
                          CBC Veteran
                          • 13.09.2007
                          • 128
                          • Beograd

@ boki01
                          Nije pitanje, nego konstatacija. Dakle, postoji Twingo sa staklenim (panorama) krovom.

Comment

• boki01
                            CBC Veteran
                            • 27.10.2005
                            • 100
                            • Jugoslavia

Znam da ima i sa plasticnim elektricnim panorama krovom, ali me zanima kako se ponasaju sa platnenim krovom, posto su cesto, u oglasima znatno jeftiniji od ostalih.

Probao sam jedan Twingo 16V sa klimom. Cuje se kad radi na leru i ukljuci kompresor klime ali kad je u voznji, ni malo ne trzne pri ukljucivanju klime. Jel to uredu?

Comment

• boki01
                              CBC Veteran
                              • 27.10.2005
                              • 100
                              • Jugoslavia

Kupio sam Twingo 2001. sa motorom 16V. E sad ako moze nekoliko pitanja:

- Jel tacno da motor 1149 sa 8v ima lanac a sa 16v zupcasti?

- Obicno dok je hladan auto, nesto cijuce iz motora kao kad proklizava kais, ali nije kais - Cim malo pritisnem kvacilo, cicanje prestaje. Potisni ili? Gde moze da se proveri nivo ulja u menjacu?

- Curi hladnjak - Za sad vrlo malo. U kiler autu kazu oko 5000 din nov bez montaze. Hladnjak curi u donjem desnom uglu, jedno 5-10 cm odozdo navise. Ima li ga smisla krpiti, obzirom da je expanzioni sud prekriven rdjom, ali sam antifriz deluje cisto i bistro!?

- Receno mi jeda auto ima "plave" opruge i da je zato malo tvrdji? Neko cuo nesto u vezi tih plavih opruga?

- Kakav je servo kod Twinga, mehanicki ili elektricni?

- Kakav je gas kod Twinga sa motorom 1149 16V, na sajlu ili elektro sa potenciometrom?

- Koje ulje, sintetika ili polusintetika?

=================

Slike auta uskoro slede, a od opreme: Plasticni panorama krov na struju, retrovizori na struju koji ne rade jer je riknuo onaj dzojstik (provereno), ele. pod. prozora, servo volan, podesavanje vozackog sedista po visini, fabricki kas sa komandama na dzojstiku pored volana...

Comment

Working...
                              X