ford fiesta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mrki
    CBC Senator XXL
    • 08.11.2006
    • 550
    • nis, serbia

ford fiesta

u prilici sam da kupim od rodjaka fiestu mk 6:
    decembar 2004 ,
    metalik srebrna,
    -50 kW,
    -podizaci ,
    -klima,
    -abs ,
    -2 air bega,
    -senzori za parkiranje,
    -presla 33000,
    kupljena kod nas i servisirana u ovlascenim servisima.
    cena 8000e.
    ceo dan sam je vozio i veoma mi se dopalo lezanje i upravljivost.
    taj auto nikada nije bio moj prvi izbor, ali je moje misljenje da je ovo dobra prilika....

sta vi mislite o ovom modelu?
    nedostaci i kvarljivost, odn. pouzdanost?
    potrosnja?

unapred zahvalan za svaki odgovor!
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

generalno, kupovina od pouzdanog i poznatog vlasnika, jos kad se zna istorija automobila uvak zasluzuje paznju, pa cak i da je cena visa nego na trzistu.
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Prebaceno
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• mrki
        CBC Senator XXL
        • 08.11.2006
        • 550
        • nis, serbia

sri, hvala!

ljudi, treba mi pomoc!
        situacija je hitna i imam par dana za razmisljanje, inace ce fiesta drugome.
        svaki komentar mi znaci, narocito vlasnika fieste ili nekog drugog modela forda!

bukvalno je ovakva!

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Taj auto sa tom istorijom bi trebao biti OK... Tek razradjen... A sto ga prodaje ? Da nije neka nespomenuta situacija u buducnosti ?

50kW benzin? To je onda 1.3i ? Ako jeste, onda je to motor koji se pravi vec xx godina, stari konstrukcijom, pa i vise trosi od 1.25i, ali ne bi trebao imati nekih nepoznanica, posebno pouzdanosti sto se tice...

Potrosnju ti ne mogu reci iz prve ruke, pa shvati ovo odokativno, ali u gradu ocekuj oko 9 litara, otvorene oko 7... Naravno da noga na gasu ovo moze korigovati do 1 litar nanize, ali bogami i 2 navise...

Za cijenu ti ne mogu reci nista, ne znam kako se krecu, ali ako je malo skuplja nego uvozne, a ovdje znas porijeklo, onda je to OK opcija... Naravno, ako imas te pare za auto...

Comment

• BaneT
            CBC Senator XXL
            • 09.12.2005
            • 562
            • Beograd

Re: ford fiesta

Originally posted by mrki
            u prilici sam da kupim od rodjaka fiestu mk 6:
            decembar 2004 ,
            metalik srebrna,
            -50 kW,
            -podizaci ,
            -klima,
            -abs ,
            -2 air bega,
            -senzori za parkiranje,
            -presla 33000,
            kupljena kod nas i servisirana u ovlascenim servisima.
            cena 8000e.
            ceo dan sam je vozio i veoma mi se dopalo lezanje i upravljivost.
            taj auto nikada nije bio moj prvi izbor, ali je moje misljenje da je ovo dobra prilika....

sta vi mislite o ovom modelu?
            nedostaci i kvarljivost, odn. pouzdanost?
            potrosnja?

unapred zahvalan za svaki odgovor!
            Mrki koji je to tačno motor? Ovo što ti Dren priča je tačno jer 1.3 motori su imali 37kW a 50konja....55kw je 1.25 zetec. Taj 1.3 je najslabiji izbor za novu Fiestu....dosta troši a nije startna + najmanje prelaze.

Cene delova vidi na automarket.co.yu.

Cena hmmmmmm

Comment

• mrki
              CBC Senator XXL
              • 08.11.2006
              • 550
              • nis, serbia

auto ima 51kW.
              ne znam tacno koji je motor, 1,25 ili 1,3
              auto kupujem od zeta, njegov je licno.nikakva prevara nije u pitanju.
              kupio covek hyundai i30 i ne trebaju mu dva auta.
              sto se tice cene, dao bih mu 5000e, a ostatak na rate bez kamate
              tako da iako je mozda par stotina evra jaca cena, znam vlasnika i servisnu istoriju plus čekanje za lovu!

Comment

• BaneT
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 562
                • Beograd

ako je 51kw onda ti je to 1242cc sa 16V (samo ako se održava redovno-prelazi par stotina hiljada km bez problema)...uff....moje skromno mišljenje je da večeras zoveš zeta i kažeš ovako: zete sećaš li se kad sam ti prodavao sestru da sam je na kućnom pragu dao praktično za džabe, e vidiš došlo je vreme da mi vratiš uslugu.....

Šalu na stranu, vozio sam taj model i meni se dopala, a veruj mi dosta sam fiesti probao (nick treba da mi bude fiestinjo ----e pa to nije loša ideja, modovi jel to izvodljivo?). Vidim da je priča čista, ostaje jedino pitanje cene...probaj da skineš još koju stotinu i teraj to u svoju avliju

javi obavezno šta si uradio

pozzz

Comment

• mrki
                  CBC Senator XXL
                  • 08.11.2006
                  • 550
                  • nis, serbia

Bane:
                  nesto sam cackao po sajtu grand motorsa i
                  mislim da je ipak 1,3 ali 8v. taj motor ima 70ks.
                  u principu sve mi je jedno .jeste 1,25 noviji, ali hebi ga,ne mogu da biram.
                  u svakom slucaju cu da ga pazarim, jer je stvarno u extra stanju.
                  najpribliznije novom autu
                  ako se setis jos neceg zanimljivog, slobodno napisi, jer mi je svaki podatak znacajan!
                  pozdrav i hvala

Comment

• BaneT
                    CBC Senator XXL
                    • 09.12.2005
                    • 562
                    • Beograd

Mrki gledao sam sinoć podatke u Vivasu i svi modeli 51kW od 2002 god imaju isključivo 1242 cc i 16 V, a 1.3 motori imaju manje kW-ova od 51. Piše ti u saobraćajnoj ccm pa ćeš znati.

Ne znam koliko ti je bitna potrošnja ali sa klimom mislim da će trošiti 9 u gradu, plafon 10 uz jaču vožnju. Na otvorenom ide naravno dole .

Pazi mk3 je jedna priča fieste, od mk4 pa na ovamo je totalno druga, i što se tiče sistema oslanjanja, antikorozivne zaštite i izolacije buke. To je barem kod mene prelomilo da prodam svoju fiestu i potražim mk4 odns mk5. Međutim nisam našao ni jednu koja mi se svidela (2 meseca intezivnog traženja) i na kraju u priču uskočio punto mk1 i pazario ga. Veruj mi da mi se i dalje glava okreće za fiestama ahhhh.

Idi na www.fiestaturbo.com i informiši se malo više tamo. Fetiš kola u Britaniji. Osetno manje ima na tom forumu tvog modela ali ima ih.

Comment

• Dren
                      CBC Senator XXL
                      • 24.08.2005
                      • 1068
                      • Sarajevo

Ma kupuj to i ne sekiraj se...

To i jeste (za nase prilike) novo auto... Pod "diskutabilnim" sam mislio na potencijalni kvar koji treba raditi izvan garancije...

Mislim da je taj ipak 1.3, znaci starije konstrukcije, ali to ti je manje bitno... 33.000 km je ipak 33.000 km...

Comment

• BaneT
                        CBC Senator XXL
                        • 09.12.2005
                        • 562
                        • Beograd

dren 1.3 od 37kw sigurno nije. Ne ubacuje se u mk6, već u serije do mk5. dakle do 2002 god. U mk 6 idu 1.3 motori ali novije generacije.

Comment

• mrki
                          CBC Senator XXL
                          • 08.11.2006
                          • 550
                          • nis, serbia

auto je 50 ili 51 kW, nije manje kW.to sam siguran, samo sto mislim da ima 8v.na sajtu granda sam cini mi se nasao bas taj model.
                          kako da proverim sa koliko je ventila?
                          nije mi strasno ni da popije koji litar vise, j... ga, benzinac je to.
                          koji benzinac malo trosi?!
                          ali gledao sam neki katalog sto se tice beybednosti i prijatno sam iznenadjen konstrukcijom tog modela, iako je star i spreman za zamenu...
                          ne odgovara mi sto je auto pristojno tvrd, ali stvarno fenomenalno lezi na putu i veoma je upravljiv.

Comment

• Dren
                            CBC Senator XXL
                            • 24.08.2005
                            • 1068
                            • Sarajevo

U pravu si za 1.3i, ima 51 kW, mada nisam siguran u konstrukciju motora, jer iako pise da je noviji (Duratec) ipak mi je ovo ubrzanje "sumnjivo"...

1.3i

4 cilindra, 8 ventila, 51 kW (70 KS), 1299 cm3, 165 km/h max., 0-100 km/h za 17.3 sec., potrosnja 4.9/6.1/8.1 lit.

1.25i

4 cilindra, 16 ventila DOHC, glava i blok od lake legure, 55 kW (75 KS), 1242 cm3, 167 km/h max., 0-100 km/h za 14.6 sec., potrosnja 4.7/6.0/8.2 lit.

Ovo su podaci iz njihovih papira...

Sve ovo je manje vazno, taj auto bi trebao biti tek razradjen, ako jeste, kupuj, ne zali koju stoju vise (jos ako ti i tu oprosti pokoju...), jer i taj "beskamatni" kredit kosta nesto...

Tvd je relativan pojam, tako Nijemci to rade, ali ima to i svoje prednosti...

Comment

• mrki
                              CBC Senator XXL
                              • 08.11.2006
                              • 550
                              • nis, serbia

@Dren,Bane:
                              hvala vam na savetima i podrsci.
                              fiestu sigurno uzimam jer smatram da je najpribliznije novom autu i da nije macka u dzaku.
                              i ja sam procitao da su 1,3i duratec motori ali mi je sve jedno,ne planram da ga vozim 10 godina i 200 000km.bitno mi je da me narednih par godna dobro sluzi, a mislim da ne bih trebalo da u tom periodu imam problema.

Comment

Working...
                              X